Frieze Heykelleri Regent’s Park’ta

//

Sanat fuarı Frieze’in heykel ayağı Londra’daki Regent’s Park’ta ziyaretçilere açıldı. Frieze Sculpture 2021, dev bir ananas, sedefli bir monolit gibi birbirinden ilginç heykelleri bünyesinde barındırıyor. Sergi 31 Ekim tarihine kadar gezilebilecek.

Annie Morris, Stack 9, Ultramarine Blue (2021), presented by Timothy Taylor. Photo- Linda Nylind, courtesy of Linda Nylind:Frieze.

Heykel bahçesi, 14 Eylül’de halkın ziyaretine açıldı. Normalde yaz bitmeden açılması gereken sergi, heykellerin nakliyesinde yaşanan sorunlar nedeniyle gecikti. Serginin küratörlüğünü Clare Lilley üstlendi.

Anthony Caro, Palanquin (1987:1991), presented by New Art Centre. Photo- Linda Nylind, courtesy of Linda Nylind:Frieze.

Bu yılki sergide, Güney Amerika, Güney ve Kuzey Afrika, Endonezya, Pakistan, ABD, Kanada ve Avrupa’dan sanatçılar yer alıyor.

Counterspace, fragment of Serpentine Pavilion 2021 for Frieze Sculpture 2021. Presented by Serpentine Galleries, London. Photo- Linda Nylind, courtesy of Linda Nylind:Frieze.

Sosyal ve Çevresel Kaygılar

Artnet’in haberine göre konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Lilley, “Buradaki heykellerin çoğu sosyal ve çevresel kaygılarla ilgili olsa da renk ve malzemelerin ustaca kullanımlarını görüyorum. Bu da bir kutlama hissi yaratıyor” dedi.

İlginizi çekebilir:  Venedik'te Kadın Sanatçıların Yılı
Gisela Colón, Quantum Shift (Parabolic Monolith Sirius Titanium) (2021), presented by Gavlak. Photo- Linda Nylind, courtesy of Linda Nylind:Frieze.

Küratör, “Pandemi ile birlikte yaşamayı öğrenirken Frieze Sculpture 2021 insanlara güvenli ve keyifli bir şekilde bir araya gelme fırsatı veriyor” diye ekledi.

Ibrahim El-Salahi, Meditation Tree (2018), presented by Vigo Gallery. Photo- Linda Nylind, courtesy of Linda Nylind:Frieze.

Sergide 18 farklı sanatçının işleri yer alıyor. Bunlar arasında Solange Pessoa, Rose Wylie, Jorge Otero-Pailos ve Vanessa da Silva gibi isimler yer alıyor.

Isamu Noguchi, Play Sculpture, ca. 1965:ca. 1980 (fabricated 2021), presented by White Cube. Photo- Linda Nylind, courtesy of Linda Nylind:Frieze.
Jorge Otero-Pailos, Biosignature Preservation (2019), presented by Holtermann Fine Art. Photo- Linda Nylind, courtesy of Linda Nylind:Frieze.
Rasheed Araeen, Lovers in The Regent’s Park (2021), presented by Grosvenor Gallery. Frieze Sculpture 2021. Photo by Linda Nylind. Courtesy of Linda Nylind:Frieze.
Rose Wylie, Pineapple (2020), presented by David Zwirner. Frieze Sculpture 2021. Photo by Linda Nylind. Courtesy of Linda Nylind:Frieze.
Solange Pessoa, Untitled, from “Skull” series (2016), presented by Mendes Wood DM. Photo- Linda Nylind, courtesy of Linda Nylind:Frieze.
Tatiana Wolska, Untitled (module 1 and 2) (2019), presented by L’Etrangère and Irène Laub Gallery. Photo- Linda Nylind, courtesy of Linda Nylind:Frieze.
Vanessa da Silva, Muamba Grove #1, #3, and #4 (2019), presented by Galeria Duarte Sequeira. Photo- Linda Nylind, courtesy of Linda Nylind:Frieze.
Yunizar, Induk Monster (Mother Monster) (2017), presented by Gajah Gallery. Photo- Linda Nylind, courtesy of Linda Nylind:Frieze.

https://news.artnet.com/art-world/frieze-sculpture-2021-2009485/amp-page?__twitter_impression=true

Previous Story

Sadece Vitray

Next Story

Tema “Balkon”

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.