Temmuz 2025 Sergileri - ArtDog Istanbul
Sefa Karakuş , Ophelia in Fur I, Tuval üzerine yağlıboya, 80 x 60 cm, 2025 (detay)

Temmuz 2025 Sergileri

Yaz mevsimiyle birlikte sanat rotaları Ege ve Akdeniz kıyılarına kayarken, İstanbul’da dikkat çekici sergiler hız kesmeden devam ediyor. Temmuz ayında sanatseverleri düşünmeye, hissetmeye ve keşfetmeye davet eden bu sergileri, ArtDog Istanbul editörleri olarak sizin için derledik.

Yazın iyiden iyiye kendini hissettirdiği temmuz ayında, şehir yavaş yavaş gölgelere sığınsa da sanat sahnesi tüm sıcaklığıyla izleyicisini çağırıyor. Tatil sezonunun ortasında Ege ve Akdeniz kıyılarına uzananlar kadar İstanbul’da kalanlar için de keşfedilecek çok şey var. Bu ay, sanatın rotası bir yandan denizle buluşurken bir yandan şehrin kalbinde derinlikli anlatılar, kavramsal sorgulamalar ve sezgisel deneyimlerle şekilleniyor. İstanbul’da hem yeni açılan hem de devam eden sergiler, izleyiciyi gündelik olanın ötesine geçmeye; hataların, dönüşümlerin ve kolektif hafızanın izini sürmeye davet ediyor.

Sezonun dikkat çeken sergilerinden Benim Güzel Hatalarım, x-ist’te hata kavramını estetik bir arayışın zemini olarak ele alırken; Galeri 77’deki Gündönümü, yaz ışığını sanatla buluşturan çok sesli bir seçki sunuyor. Arter, Kader Attia: Asesinos! Asesinos! ile kolektif yaraların onarımına odaklanan güçlü bir yerleştirme sunarken, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde Maceraperest Bir Mimarın Fotoğrafhanesi, Arif Hikmet Koyunoğlu’nun gözünden erken Cumhuriyet İstanbul’una bambaşka bir pencere açıyor. Bodrum’da, Anna Laudel’deki Yerle “Bir” Olmak sergisi mekânsal aidiyet duygusunu sorgularken; Alaçatı’daki Warehouse by The Stay’de Ekrem Yalçındağ’ın Nature. Form. Perform. sergisi doğa, form ve estetik arasındaki bağı mimariyle harmanlıyor. Yunan adası Leros’a uzanan Folding The Sea Into Dresses That Dissolve Like Salt ise kıyılar ötesinde şiirsel bir deniz anlatısı kuruyor. Temmuz ayı, sanatla dolu bir yolculuk için hem şehirde hem sahilde pek çok durak sunuyor.

Galeri 77’den “Gündönümü” Sergisi

Galeri 77, yaz mevsiminin ışığını ve dönüşüm enerjisini sanatla buluşturan Gündönümü sergisiyle izleyiciyi duyusal bir keşfe davet ediyor. Güneşin en tepede olduğu yaz gündönümünün ışığı altında, eski kültürlerin hasat ve yenilenme kutlamalarını çağrıştıran sergide, 19 sanatçının farklı üsluplarda ürettiği eserler zaman, ışık ve doğayla kurulan bağı çağdaş bir bakışla yansıtıyor. Soyut, figüratif ve sürreal anlatımların bir araya geldiği seçki, yenilenme ve değişim temalarını merkeze alıyor. Her bir eser, yazın doğasına uygun şekilde yeniden hayat buluyor ve izleyiciyle taze bir bağlamda buluşuyor. Geçmişle şimdi arasında köprü kuran sergi, klasik geleneği çağdaş bir yorumla yeniden ele alarak izleyiciyi zamanın ve ışığın döngüsüne davet ediyor.

Garanti Caz
Garanti Caz Mobil

Mehmet Resul Kaçar, But I Remember Very Well How My Grandfather Enjoyed It, Oil on canvas 120x150cm, 2024

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 3 Temmuz – 23 Ağustos
• Mekan: Galeri 77, Karaköy
• Giriş Bilgileri: Galeri 77

“Benim Güzel Hatalarım” x-ist’te

x-ist, yaz boyunca devam edecek Benim Güzel Hatalarım başlıklı sergide Esin Keskinoğlu, Pamir Yıldıran ve Sefa Karakuş’un eserlerini izleyiciyle buluşturuyor. Sergi, “hata” kavramını yalnızca bir sapma ya da kusur olarak değil; yaratıcı bir açılım, düşünsel bir sıçrama ve estetik bir zemin olarak ele alıyor. Her üç sanatçı da kendi üretimlerinde kırılma, eksilme, tutarsızlık ve çarpıtma anlarını birer arayış ve yeniden kurma süreci olarak değerlendiriyor. Benim Güzel Hatalarım, izleyiciyi tamamlanmış ve planlı olanın konfor alanından çıkararak; eksik, çelişkili ve rastlantısal olanın içindeki sezgisel estetiğe yönlendiriyor. Bu sergi, hata üzerinden yeni bir anlam ve güzellik arayışına cesur bir çağrı niteliği taşıyor.

Pamir Yıldıran, Bekleme Odası, Tuval üzerine akrilik, 50 x 50 cm, 2025

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 3 Temmuz – 23 Ağustos
• Mekan: x-ist, Gümüşsuyu
• Giriş Bilgileri: x-ist

“Kader Attia: Asesinos! Asesinos!” Arter’de

Arter‘in Selen Ansen küratörlüğündeki sergisi Kader Attia: Asesinos! Asesinos!, tarihsel travmaların kolektif bellekte onarımı üzerine derin bir düşünce alanı açıyor. Attia, kullanılmış kapılar ve megafonlar aracılığıyla, şiddet ve adaletsizlik karşısında susturulan sesleri görünür kılıyor. 135 kapı ve 47 megafondan oluşan yerleştirme, bireysel acıyı yok saymadan, kolektif direnişin ve iyileşmenin mümkün olduğunu hatırlatıyor. Sessizliğin içinde yükselen bu kalabalık, tarih boyunca süren mücadelelerin ve ortak hafızanın somut bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor.

Kader Attia, Asesinos! Asesinos!, 2014. Sergiden görünüm: ACCA Melbourne, Melbourne / Australia Fotoğraf: Andrew Curtis

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: – 3 Ağustos
• Mekan: Arter, Dolapdere
• Giriş Bilgileri: Arter

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde Yeni Sergi

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, erken Cumhuriyet döneminin önemli mimarlarından Arif Hikmet Koyunoğlu’nun yaşamına ve gözünden Türkiye’nin değişen yüzüne odaklanan bir fotoğraf sergisi sunuyor. Maceraperest Bir Mimarın Fotoğrafhanesi başlıklı sergi, Koyunoğlu’nun çektiği fotoğraflar aracılığıyla çok yönlü dünyasına ışık tutuyor. Mimarlığın yanı sıra fotoğraf merakıyla da dikkat çeken Koyunoğlu’nun arşivi, izleyiciyi bireysel ve toplumsal hafızanın izinde bir yolculuğa çıkarıyor. Sergi, erken Cumhuriyet dönemine farklı bir bakış sunarken bir mimarın kişisel hikâyesini görsel belgelerle anlatıyor.

Arif Hikmet Koyunoğlu

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 19 Haziran 2025 – 17 Mayıs 2026
• Mekan: İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Pera
• Giriş Bilgileri: İstanbul Araştırmaları Enstitüsü

Sessizlikle Yüzleşen Bir Sergi: “Bizden Değilse Bizdendir”

Memed Erdener’in Zilberman Dialogues kapsamında sunduğu Bizden Değilse Bizdendir başlıklı sergi, dilin yokluğuyla şekillenen bir düşünsel alanı merkezine alıyor. Sergi, bir bebek ile tarih-sonrası bir makine arasında gidip gelen metaforlarla, insanın anlam üretme yetisini kaybettiği bir sessizlik çağını sorguluyor. Tanınma arzusunun yok olduğu, ötekiliğin silindiği bir dünyada insanın yalnızca yaşayan bir organizmaya dönüştüğü fikri üzerinden, tarihin ve kimliğin sonuna dair çarpıcı bir anlatı kuruluyor. Erdener’in çalışması, izleyiciyi sessizlikle örülü bu düşünsel boşlukta kalmaya ve insan sonrası bir varoluşu hayal etmeye davet ediyor.

Memed Erdener, Tarihin Sonu Sessizlik Oldu, 2025, 3 adet kontrplak üzerine akrilik, 50 x 70 cm (her biri)

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 27 Mayıs- 26 Temmuz
• Mekan: Zilberman Dialogues
• Giriş Bilgileri: Zilberman 

Leros’ta Yaz Sergileri

Perasma’nın Leros’taki yeni sergisi Folding The Sea Into Dresses That Dissolve Like Salt, adanın denizle kurduğu sezgisel ve çok katmanlı ilişkiyi odağına alıyor. ABD, Afrika, Asya ve Avrupa’dan 27 sanatçının işlerinin yer aldığı sergi, Kandioglou Konağı ve Lakki İlkokulu’nda izleyiciyle buluşuyor. Sabitlik ve hareket, köklenme ve keşif arasında bir denge arayan sergi, adanın ritmine ve hafızasına kulak veriyor. Doğrusal anlatıdan uzak yapısıyla sergi, anlamı ilişkilerde ve ortak titreşimlerde arayan şiirsel bir deneyim sunuyor.

90s Old Leros Photos, Photography by loanna Asmen, Leros, 1990s

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 29 Haziran -24 Ağustos
• Mekan: Leros Adası, Yunanistan
• Giriş Bilgileri: Perasma

Yerle “Bir” Olmak Anna Laudel Bodrum’da

Özlem Yenigül’ün Anna Laudel Bodrum’daki kişisel sergisi Yerle “Bir” Olmak, izleyiciye birey ile mekân arasındaki ilişkiyi derinlemesine sorgulatıyor. Sanatçı, aidiyet duygusunu ev kavramının ötesine taşıyarak, bir yere ait olmanın ne anlama geldiğini araştırıyor. Yüksek baskı, hand-tufting ve punch dokuma teknikleriyle şekillendirdiği eserlerinde, insanın yer ile kurduğu bağlara dair güçlü görsel temsiller sunuyor. Sergi, izleyiciyi mekânsal aidiyet üzerine düşünmeye ve bu temayı kendi deneyimleri üzerinden yeniden yorumlamaya davet ediyor.

Özlem Yenigül, Bizim Hayatımız Değil Bu, 120×140, Punch İğne Nakışı, 2023

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 11 Temmuz – 3 Ağustos
• Mekan: Anna Laudel Bodrum, Zai Yaşam Bodrum
• Giriş Bilgileri: Anna Laudel 

Galeri Selvin’den Tatların ve Formları Buluşturan Sergi

Galeri Selvin’in Bodrum Mezra Yalıkavak’taki sergisi, heykel sanatını Michelin yıldızlı şeflerin lezzetleriyle buluşturuyor. Tatların ve Formların Buluşması başlıklı bu sergi, çağdaş sanat ile gastronomiyi aynı mekânda bir araya getirerek ziyaretçilerine çok duyulu bir deneyim sunuyor. Sergide, Türkiye’den ve yurt dışından önemli heykeltıraşlar yer alıyor. Heykel ve gastronomi arasında kurulan bu özgün bağ, sanat deneyimine yeni bir boyut katıyor.

Ayfer Kalsın, “Tatların ve Formların Buluşması” sergisi

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 1 Haziran – 30 Ağustos
• Mekan: Mezra Yalıkavak – Bodrum
• Giriş Bilgileri: Mezra Yalıkavak

Ekrem Yalçındağ’ın “Nature. Form. Perform.” Sergisi Alaçatı’da

Ekrem Yalçındağ’ın Nature. Form. Perform. başlıklı sergisi, Alaçatı’daki Warehouse by The Stay’de izleyiciyle buluşuyor. Sanatçı, doğanın temsillerini, formun yapısal inceliklerini ve performatif öğeleri bir araya getirerek çok katmanlı bir görsel deneyim sunuyor. Ağaç ve ipek baskı teknikleriyle ürettiği eserlerde, doğayla kurulan kavramsal ve fiziksel bağ ön plana çıkıyor. Sergi, mimariyle bütünleşen yerleşimi ve doğadan ilham alan estetiğiyle sanat ile mekân arasında özgün bir diyaloğa alan açıyor.

Ekrem Yalçındağ, Colorful, oil on canvas, diameter, 150 cm, 2025

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih:
• Mekan: Warehouse by The Stay, Alaçatı
• Giriş Bilgileri: The Stay

Galeri Bosfor Karma Sergi “Kölemen 7”

Galeri Bosfor, yeni mekânında  Gökşen Buğra küratörlüğünde düzenlenen Kölemen 7 adlı karma sergiye ev sahipliği yapıyor.  Sergide Ahmet Çerkez, Barış Göktürk, Betül Kotil, Burcu Erden, Eda Soylu, Erman Özbaşaran, Funda Susamoğlu, Ilgın Seymen, Işıl Kapu, Mithat Şen, Olgu Ülkenciler ve Yasha Butler’ın eserleri yer alıyor.

Mithat Şen, “İstif” Serisinden, Şasiye gerilmiş parşömen, pleksicam, 50 x 170 cm, 2025

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 9 Temmuz–23 Ağustos
• Mekan: Galeri Bosfor, Karaköy
• Giriş Bilgileri: Galeri Bosfor

Seçkin Pirim’in Heykelleri Baksı Müzesi’nde

Seçkin Pirim’in son dönemdeki heykelleri Bayburt’taki Baksı Müzesi’nde Zamanlı Zamansız sergisiyle izleyiciyle buluşuyor. ergide, farklı malzemelerle oluşturduğu yirmiden fazla çalışma ve atölye sürecine dair model ve etütler yer alacak. Pirim, eserlerinde tekrar eden formlarla izleyiciyi içsel bir yolculuğa davet ederken, biçimsel titizliğiyle metafizik ve duygusal bir atmosfer yaratıyor. Sanatçının yapıtları, Baksı’nın evrensel coğrafyasıyla birleşerek varoluşsal hafiflik ve yoğun içsel hareketi bir arada sunuyor.

Seçkin Prim, Zamanlı Zamansız, Baksı Müzesi

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 11 Haziran – 3 Kasım
• Mekan: Baksı Müzesi, Bayraktar Köyü Çayırlar Mevkii Bayburt
• Giriş Bilgileri: Baksı Müzesi 

Mahmut Karatoprak’ın 50. Sergisi Decollage Art Space’te

Mahmut Karatoprak’ın 50. kişisel sergisi Kır İğdesi, Decollage Art Space’te izleyiciyle buluşuyor. Serap Atala küratörlüğünde hazırlanan sergi, sanatçının geçmiş ile gelecek arasında kurduğu şiirsel bağı görünür kılıyor. Kayseri bağlarından gelen kır iğdesi imgesi, Karatoprak’ın hafızasında derin bir simgeye dönüşürken, eserlerinde sıradan nesneler çağdaş ikonlara evriliyor. “Kır İğdesi”, sanatçının yarım asırlık üretim yolculuğunda önemli bir eşik olarak öne çıkıyor.

Mahmut Karatoprak, Kır İğdesi

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 6 Mayıs – 27 Temmuz
• Mekan: Decollage Art Space
• Giriş Bilgileri: Decollage Art Space, Kadıköy

“Sahnelenmiş” Arkas Sanat Alaçatı’da

Arkas Sanat Alaçatı, yeni sezonu insanın kendi yarattığı, hem faili hem kurbanı olduğu iklim krizi meselesini ve ona karşı duyarsızlığını konu alan yeni bir sergiyle açıyor. Billur Tansel’in küratörlüğünü üstlendiği Sahnelenmiş/Staged başlıklı sergi 35 sanatçının 86 eserini bir araya getiriyor.  Sergi, doğayla bağlarını yitirmiş ve kendi yarattığı yapay gerçekliklere sığınmış insanın varoluşsal açmazlarını, sanat aracılığıyla sorguluyor. Bir yüzleşme alanı sunan proje, izleyiciyi yalnızca estetik bir deneyime değil; düşünmeye, sorgulamaya ve harekete geçmeye çağırıyor.

Burçak Bingöl, Hasbahçe’de Güller I Roses of Hasbahçe, 2017, Mekana has yerleştirme; dijital folyo baskı, sırlı seramik

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 29 Mayıs – 4 Ocak
• Mekan: Arkas Sanat Alaçatı, İzmir
• Giriş Bilgileri: Arkas Sanat 

“SAMİH RİFAT “Çok İş Var Yapacak” Pera Müzesi’nde

Fotoğraf, şiir, çeviri, müzik ve düşünce üretimini bir araya getiren Samih Rifat: “Çok İş Var Yapacak” başlıklı sergi, kültür dünyasının “hezârfen”i Samih Rifat’ın entelektüel mirasına kapsamlı bir bakış sunuyor. Rifat’ın defterleri, çeviri notları, el yazmaları ve daha önce sergilenmemiş fotoğrafları, disiplinler arası bir duyarlılıkla kurgulanan sergide ilk kez bir araya geliyor. Sergi, aynı zamanda Pera Müzesi’nin 20. yılına özel bir vefa projesi olma niteliği taşıyor.

Samih Rifat, Desen.

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 20 Mart – 17 Ağustos
• Mekan: Pera Müzesi, Beyoğlu
• Giriş Bilgileri: Pera Müzesi

İstanbul Modern’de Ali Kazma Sergisi

Ali Kazma’nın Aklın Manzaraları adlı kişisel sergisi, 13 Haziran’da İstanbul Modern’de kapılarını açıyor. Sergide, Ali Kazma’nın farklı coğrafyalarda gerçekleştirdiği çalışmalar arasında, Japonya’nın Nara kentinde 400 yıllık geleneksel mürekkep yapımını belgeleyen ve ilk kez gösterilecek olan “Sumi” (2025) adlı video eseri dikkat çekiyor. Küratörlüğünü Öykü Özsoy Sağnak ve Demet Yıldız Dinçer’in üstlendiği sergide, Türkiye’de ilk kez izleyiciyle buluşacak işler arasında, yazar Orhan Pamuk’un kişisel arşivine ve yaşam alanına odaklanan “Mürekkep Evi” (2022) ve “Sentimental” (2022) ile, Alberto Manguel’in kütüphanesinin Fransa’dan Portekiz’e taşınmasını konu alan “Alberto Lizbon’da” (2024) da bulunuyor.

Ali Kazma, Sumi, 2025, detay

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 13 Haziran
• Mekan: İstanbul Modern
• Giriş Bilgileri: İstanbul Modern

Rosalie Aleksandra Anter’ın  “Varlığın Hayaleti” Sergisi Ambidexter’de

Rosalie Aleksandra Anter’in Ghost of Presence (Varlığın Hayaleti) başlıklı sergisi, gündelik nesnelerin sessiz hafızasını görünür kılarak izleyiciyi içsel bir yolculuğa davet ediyor. Sanatçının pastel boyalar ve akışkan formlarla şekillendirdiği eserleri, bellek ve duygunun katmanlı yapısını sezgisel bir harita gibi açığa çıkarıyor. “La Tigresse’in Koltuğu” adlı çalışma, bir eşyanın ötesine geçerek, bir kadının gücünü, kuşaklar arası aktarılan duygusal mirası ve sessiz tanıklıkları resmediyor. Ambidexter’de izleyiciyle buluşan sergi, nesnelerin dili üzerinden beden, hafıza ve varoluşa dair sezgisel bir arşiv sunuyor.

Rosalie Aleksandra Anter, Escaping into yellow, Pastel and acrylic on unprimed canvas, 100x130cm, 2023

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 26 Haziran- 13 Temmuz
• Mekan: Ambidexter, Beyoğlu
• Giriş Bilgileri: Ambidexter

Zarastro Art’ta Yaz Sezonu

Çağdaş sanat platformu Zarastro Art, yaz sezonunu üç bölümlük güçlü bir programla karşılıyor. Ana sergi alanında Jo Chate’in Between Clarity and Collapse (Berraklık ile Çöküş Arasında) başlıklı kişisel sergisi yer alıyor. New Voices (Yeni Sesler) bölümünde İrlandalı sanatçı Sophia Vigne Welsh’in işleri izleyiciyle buluşurken, Focus (Odak) bölümünde ise Cevdet Erek’in Bergama Stereo (2019–…) serisindeki tüm yerleştirmeleri ilk kez bir arada sunuluyor.

Jo Chate, Behind the Line, 2023

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 30 Haziran
• Mekan: https://zarastro.art/
• Giriş Bilgileri: zarastro.art

EArt’ta Yaz Seçkisi

EArt, Yaz Edisyonu IV başlıklı sergisinde çağdaş üç boyutlu pratiklerde negatif alan kullanımını merkeze alarak izleyiciye yeni bir algı alanı sunuyor. Sergide A. Elif Aydoğmuş, Bahadır Yıldız, Defne Parman, Ebru Zarakolu, Ezgi Bahadır, Gizem Ünlü, Hazer Çoşgun Kırkpınar, Maze Sürer, Pınar Yılmaz ve Songül Girgin’in farklı malzeme ve yaklaşımlarla ürettiği eserler yer alıyor. Sanatçılar boşluk, hacim ve sınır kavramlarını yeniden düşünmeye davet eden üretimleriyle sergi mekânında güçlü bir etkileşim yaratıyor. Yaz Edisyonu IV, izleyiciyi hem fiziksel hem düşünsel olarak üç boyutlu sanatın sınırlarında dolaşmaya çağırıyor.

A.Elif Aydoğmuş “Aile”, 2025

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 17 Haziran – 31 Ağustos
• Mekan: EArt, Kağıthane
• Giriş Bilgileri: EArt

“Sudan Sebepler” Sergisi Cendere Sanat Müzesi’nde

İBB Miras tarafından restore edilerek yeniden işlev kazanan Cendere Su Pompa İstasyonu’nda açılan Sudan Sebepler sergisi, suyun adil paylaşımı olmadan ortak bir gelecek kurulamayacağına dikkat çekiyor. Ezgi Bakçay ve Sena Tural küratörlüğündeki sergide, suyun kültürel, mitolojik ve sanatsal anlamları çok katmanlı bir anlatımla ele alınıyor. Sergide Arzu Arbak, Aşkın Ercan, Bahadır Yıldız, Bedia Ekiz, Bünyamin Bozkuş, Cemil Cahit Yavuz, İlgen Arzık, Kemal Tufan, Özcan Yaman, Seniha Ünay, Serkan Yüksel, Sevgi Akyüz, Yağmur Çalış ve Zeynep Doğa Karabulut’un eserleri yer alıyor.

Serkan Yüksel, Thich Quang Duc’a Saygi

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 26 Haziran – 15 Ekim
• Mekan: Cendere Sanat Müzesi
• Giriş Bilgileri: Cendere Sanat Müzesi

.artSümer’de “Yaz Bahçesi”

Onur Gülfidan, Gözde İlkin, CANAN, Banu Birecikligil, Eymen Aktel, Cansu Çakar, Merve Çanakçı ve Serkan Demir’in eserlerinin yer aldığı .artSümer’in yeni grup sergisi, Yaz Bahçesi fikri etrafında şekilleniyor. Sergi, bahçeyi hem bir ütopya hem de distopya olarak ele alarak izleyiciyi ideal ile gerçek arasında gidip gelen çok katmanlı bir düşünsel alana davet ediyor. Haz, neşe ve huzur gibi olumlu çağrışımların yanı sıra, bu imgelerin ardındaki kırılgan ve çelişkili yanlara da dikkat çekiyor. Yaz Bahçesi, yazın büyüsüne farklı gözlerle bakmak isteyenler için hem estetik hem de düşünsel bir durak sunuyor.

CANAN, Hezeyan, Delusion, video, 2014

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 26 Haziran – 23 Ağustos
• Mekan: .artSümer
• Giriş Bilgileri: .artSümer

Sara Baruh’un Eserleri Bozlu Art Project’te

Sara Baruh’un Bozlu Art Project Mongeri Binası’nda gerçekleşen kişisel sergisi Böylece, sanatçının farklı yönlere çatallanan yakın dönem üretimlerini bir araya getiriyor. Sergide doğa, hem içerik hem de mekâna özgü yerleştirmeler aracılığıyla önemli bir rol üstlenirken, iç mekân bitkileri özel aydınlatmalarla alışılmadık biçimlerde sunuluyor. Baruh’un tuvallerinde ve kâğıt işlerinde kullandığı noktalar, çizgiler ve lekelerle oluşturduğu görsel kompozisyonlar, izleyiciye meditatif bir akış sunuyor. Bu eserler, izleyiciyi sanatçının yaratım süreciyle buluşturan zihinsel geçitlere dönüşüyor.

Sara Baruh, Bozlu Art Project

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 30 Mayıs – 26 Temmuz
• Mekan: Bozlu Art Project, Mongeri Binası
• Giriş Bilgileri: Bozlu Art Project

Doğayla Sanatın Buluşturan Sergi “Dem bu Dem”

Kaz Dağları’nın kalbindeki Hızır Kamp, 20. yaşını  Dem bu Dem sergisiyle kutluyor. Sanatı doğayla iç içe bir deneyime dönüştüren sergi,  ekoloji, insan bedeni ve mekânın geçiciliği gibi temaları ele alıyor. İzleyiciyi aynı zamanda aktif bir katılımcıya dönüştürmeyi amaçlayan sergide Onur Çanka, Sinem Dişli, Bi Acayip Hâne, Ali Kanal, Kovan Project (Aslıhan Mumcu & Beyza Durhan), Tahir Öztürk ve Ahmet Turgut Yazman’ın eserleri yer alıyor.

Sinem Dişli

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 27 Mayıs – 25 Eylül
• Mekan: Hızır Kamp, Balıkesir
• Giriş Bilgileri: Hızır Kamp 

Fulya Çetin ve İlhan Sayın’ın Eserleri Yapı Kredi Galeri’de

Yapı Kredi Kültür Sanat’ın Bir Arada sergi dizisinin ikinci edisyonu, 90’lardan bu yana üretimlerini sürdüren Fulya Çetin ve İlhan Sayın’ın çalışmalarını bir araya getiriyor. Yapı Kredi Galeri’nin mimarisine özgü sergileme kurgusuyla, sanatçıların hem bireysel hem de ortak anlatılarına alan açılıyor. Çetin, “Gündüz Rüyaları” başlıklı serisinde doğa ve kadın temelli bir ekofeminist anlatı kurarken, Sayın “Geyikli Gece”de doğanın direnişi, zaman ve mimari üzerine düşünüyor. Her iki sanatçı da insanın doğa üzerindeki tahakkümünü, çevresel ve toplumsal adaletsizlikleri kendilerine özgü, incelikli üsluplarla görünür kılıyor. Bitki ve hayvanların özne konumuna taşındığı bu sergi, izleyiciyi insan-merkezli olmayan bir evren tahayyülüne davet ediyor.

Fulya Çetin, Ormanda, tuval üzerine yağlıboya, 90×204 cm, 2006. Fotoğraf: Yapı Kredi Kültür Sanat için Koray Şentürk.

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 9 Mayıs – 4 Ocak
• Mekan: Yapı Kredi Galeri
• Giriş Bilgileri: Yapı Kredi Kültür Sanat

Anna Laudel’de İki Karma Sergi

Anna Laudel İstanbul, 2025 yazını Kaldırımın Bittiği Nokta ve Anlaşıldığın Yerde isimli iki karma sergiyle karşılıyor. İstanbul Gümüşsuyu’ndaki galeri mekânında yaz boyunca devam edecek “Kaldırımın Bittiği Nokta” ve “Anlaşıldığın Yerde” başlıklı karma sergiler, 12 sanatçının farklı teknik ve yaklaşımlarla ürettiği eserleri bir araya getiriyor. Sergiler, izleyiciyi hem kentin ritmiyle hem de bireysel varoluşun dönüşümleriyle yüzleşmeye davet ediyor.

Hanefi Yeter b. 1947 Anlaşılmak, 2023, Acrylic paint on canvas 150h x 140w cm, 59 x 55 1/8 in (HY314)

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 1 Haziran — 31 Ağustos 2025
• Mekan: Anna Laudel İstanbul
• Giriş Bilgileri: Anna Laudel

Fikret Muallâ’nın Eserleri Erimtan Müzesi’nde

Zihnin Sınırlarında Bir Rota: Fikret Muallâ sergisi Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi‘nde açıldı. Sergi, Hancan Sanat Koleksiyonu’nda yer alan Fikret Muallâ eserlerini, Erimtan Müzesi ve Bor Sanat işbirliğiyle, Ebru Nalan Sülün küratörlüğünde bir araya getiriyor. Sanatçının farklı dönemlerine ait eskizlerinin ve guaj çalışmalarının yer aldığı sergi; yakınlarının tarih anlatıcılığı ve eleştiri metinleri yoluyla hem geçmişi hatırlatmayı, hem de dönemsel bir analiz yapmayı hedefliyor.

Fikret Muallâ, İsimsiz, 75×93 cm, 1950, Kağıt Üzeri Mürekkep, Hancan Sanat Koleksiyonu

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 28 Şubat-7 Eylül 2025
• Mekan: Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Ankara
• Giriş Bilgileri: erimtanmuseum

İranlı Sanatçı Farhad Abdi’nin Eserleri Artopol’de

Artopol Gallery, O4 Gallery iş birliğiyle gerçekleşen İranlı sanatçı Farhad Abdi’nin To Become A Tree sergisi, Zahra Habbzad’ın küratörlüğünde izleyiciyi doğayla derin ve sessiz bir diyaloga davet ediyor. Ağaç metaforu etrafında şekillenen eserler, yalnızlık, direnç, yenilenme ve sessizlik temalarını güçlü siyah çizgiler ve toprak tonlarıyla yansıtıyor. Kompozisyonlarda insan bedenini anımsatan formlar, güven, bağ ve sessiz dayanışma duygularını simgeliyor. Damar benzeri çizgilerle yayılan görünmeyen enerji, ağacı doğanın ötesinde bedenin, nefesin ve dünyanın sembolü haline getiriyor. Sanatçı, izleyiciyi doğayı sadece bir tema olarak değil, içsel bir varoluş biçimi olarak deneyimlemeye çağırıyor.

Farhad Abdi, To Become A Tree

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 3 – 16 Temmuz
• Mekan: Artopol Sanat Galerisi, Maslak
• Giriş Bilgileri: Artopol Sanat Galerisi

Meşher’in “Hikâye İstanbul’da Geçiyor” Sergisi Devam Ediyor

Meşher‘in  Hikâye İstanbul’da Geçiyor, 16. yüzyıldan günümüze farklı zamanlarda ve çeşitli edebî türlerde üretilmiş İstanbul temsillerini odağına alan sergi, fantastik öykülerden grafik romanlara, bilimkurgudan casusluk hikâyelerine Batı edebiyatının kurmaca yapıtlarındaki İstanbul tahayyüllerini inceliyor. Ömer Koç Koleksiyonu’ndan yaklaşık 300 kitabın merkezde olduğu seçkide yazarlara ait elyazmaları, nadir ilk baskılar ile imzalı ve ithaflı kitaplara farklı kaynaklardan gravür, resim, nota kitapçığı, film, afiş gibi çeşitli yapıtların yanı sıra yayımlanan Türkçe çeviriler ve gazete kupürleri eşlik ediyor.

Hikâye İstanbul’da Geçiyor

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 23 Ocak – 26 Ocak 2026
• Mekan: Meşher, İstiklal Caddesi
• Giriş Bilgileri: Meşher

ARADA 1997-2003: Belgelerle Şakalaşıyoruz

Nergis Abıyeva küratörlüğündeki ARADA 1997-2003: Belgelerle Şakalaşıyoruz sergisi, Depo’da dört sanatçının kolektif üretim sürecine ve arşivlerine odaklanıyor. Gülçin Aksoy, Nancy Atakan, Gül Ilgaz ve Neriman Polat’ın belge, fotoğraf ve video gibi birincil kaynaklarıyla birlikte gerçekleştirdikleri sergiler yeniden gündeme getiriliyor. Sergi, sanatçıların işbirliği, arkadaşlık ve birlikte üretme biçimlerini görünür kılarak 1990’ların güncel sanatına alternatif bir bakış sunuyor. Seçki, grubun mizahi ve neşeli ruhunu da ön plana çıkarıyor.

ARADA 1997-2003: Belgelerle Şakalaşıyoruz

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin Detaylar

• Tarih: 22 Mayıs-12 Temmuz
• Mekan: Depo, İstanbul
• Giriş Bilgileri: Depo

Previous Story

Ulusal Bellekten Küresel Diyaloğa

0 0,00