Aret Gıcır, İmgeden Sonra 5, Tuval üzerine yağlı boya 200 x 150 cm, 2022

Aret Gıcır’dan “İmgeden Sonra”

Aret Gıcır’ın "İmgeden Sonra" başlıklı kişisel  sergisi, 25 Eylül - 9 Kasım tarihleri arasında Öktem Aykut'ta.

Resimlerinde, karmaşık siyahlar ve onları sarmalamaya çalışan odaklanılmış renkler, kuyuları çağrıştıran derinliklerle uçarı gölgeler arasında daimi tezatlar yaratan Aret Gıcır’ın “İmgeden Sonra” başlıklı sergisi, 25 Eylül’de Öktem Aykut‘ta açılıyor. Büyük ebatlı 14 yeni tuvalden oluşan serinin yer aldığı sergi, 9 Kasım’a kadar görülebilecek.

Aret Gıcır, İmgeden Sonra 2, Tuval üzerine yağlı boya 200 x 150 cm, 2022

Değişip dönüşen vücut parçalarını andıran akışkan formlar, beklenmedik ihtimalleri, bazen hayaletleri imleyen görsel bir anlatı oluşturan sanatçının “İmgeden Sonra” sergisi, deneyimlerin ve ilişkilerin bıraktığı geçici ama silinmeyen izler üzerine bir deneme sunuyor. Süreklilik ve değişim arasındaki gerilimin sınırlarında dolanan tuvaller kendi başlarına bağımsız olmakla birlikte, birbiriyle kurdukları ilişki aracılığıyla dönüşerek yeni anlamlar kazanıyor.

İlginizi çekebilir:  İGART Sanat Projeleri Yarışması
Aret Gıcır’ın atölyesinden; Temmuz 2024

Sanatçı sergide, sıradan bir günün yankılarından, sıra dışı bir manzaradan, uçucu bir karşılaşmadan, zamanı aşan bir dostluktan, beklenmedik bir kayıptan, bir kördüğümden geriye kalanların izini sürüyor. Güneşe veya parlak bir ışık kaynağına baktığımızda gözün retinasında uçuşan, bir belirip bir kaybolan “ardıl görüntüler” gibi, sergideki soyut formlar da hem aşikâr, hem de kaçamaklı ve tesadüfi görüntüleri yansıtıyor.

 

Previous Story

Galeri Siyah Beyaz’da Yeni Sergi

Next Story

Anna Laudel’de İki Yeni Sergi

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.