Abdulaziz Özdemir, Sair yaşamlar, kırlangıç serisi 100x100, tuval üzerine yağlı boya, 2024

“Genç Buluşmalar” Sergisi Taksim Sanat’ta

İBB Kültür AŞ'nin organizasyonunu üstlendiği “Genç Buluşmalar” sergisi Taksim Sanat’ta açıldı. Türkiye’nin dört bir yanında 20 üniversitenin güzel sanatlar fakültesinde okuyan lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin üretimlerini bir araya getiren sergi, 21 Temmuz’a dek görülebilir. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ’nin kamusal sergi alanı Taksim Sanat, Türkiye’nin 20 farklı üniversitesinden 41 genç sanatçının eserlerini ağırlıyor. Küratörlüğünü Meriç Aktaş’ın üstelendiği “Genç Buluşmalar” sergisinde resim, heykel, seramik, fotoğraf, dokuma gibi farklı malzeme ve disiplinlerden oluşan 80’i aşkın eser sunuluyor.

Şırnak’tan Tekirdağ’a Türkiye’nin dört bir yanından lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yapıtlarının yer aldığı sergide atık, iklim krizi, doğa, ölüm, yaşam, metamorfoz, su, toplumsal ilişkiler, kadın ve şiddet konuları öne çıkıyor.

Sergi açılışında yaptığı konuşmada “Taksim Sanat’ı modern sanat dünyasına kapılarını açan bir kültür sanat durağı olarak konumlandırdık” diyen İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas, “Genç Buluşmalar” sergisiyle ilgili şunları söylüyor:

“Bu mekânda, özellikle genç sanatçılara öncelik vererek dinamik bir kürasyonla hizmet vermeye devam ediyoruz. Genç Buluşmalar sergisi de bu anlayışın bir yansıması olarak öne çıkıyor. Resimden heykele, seramikten fotoğrafa kadar birçok farklı sanat disiplinini içinde barındıran sergide, toplumsal değerlere dokunan genç sanatçıların hayatla ilgili kaygılarına ve duygularına tanıklık edeceğiz. Umuyorum ki genç sanatçılarımızın ve tüm gençlerimizin kaygılarının giderek azaldığını görürüz.

“Gençlerimizin sanatla, kültürle ve yaratıcılıkla buluşması, kendilerini özgürce ifade etmeleri, düşüncelerini paylaşmaları ve yeteneklerini geliştirmeleri bizim önem verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Çünkü genç yeteneklerin yaratıcı enerjileri ve yenilikçi bakış açılarıyla geleceğin sanat dünyasını şekillendireceklerine gönülden inanıyoruz. Gençlerimize sunduğumuz fırsatlar, onların kendilerini keşfetmelerine ve potansiyellerini gerçekleştirmelerine yardımcı olurken, aynı zamanda toplumumuzun daha renkli, daha dinamik ve daha ileriye dönük bir gelecek inşa etmesine katkı sağlar. Bu bilinçle, gelecekte de gençlere dokunacak ve onların potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmalarına olanak sağlayacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

“Gençlere Alan Açık” yarışmalarından da söz eden Abbas, ilki resim alanında gerçekleşen yarışmaların medya sanatı alanıyla devam ettiğini ve fotoğraf alanında yeni bir yarışmanın başlatılacağını da duyurdu.

İlginizi çekebilir:  Umberto Eco'dan İlhamla "Ötekiler"

Genç Buluşmalar sergisini 21 Temmuz’a Taksim Sanat’ta görülebilir.

Previous Story

Kadının Adı Var Mı?

Next Story

Kuir Sanat ve Dayanışma Ağı Çevrimiçi Buluşuyor

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.