Akbank Kısa Film Festivali

/

Akbank Kısa Film Festivali, 20 -30 Mart 2023 tarihleri arasında 19’uncu kez düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl 68 ülkeden toplam 2 bin 81 kısa filmin başvurduğu “Yarışma Bölümü” için son başvuru tarihi 30 Aralık Cuma olarak açıklandı.

Festival kapsamındaki, yirmi yaş ve altı gençlerin kısa filme olan ilgilerini festival bünyesinde toplamaya ve bu alandaki üretimleri teşvik etmeyi amaçlayan “Genç Bakışlar” bölümü için ve senaryo yarışması Akbank Kısa Film Forum için de son başvuru tarihi 30 Aralık.

Ödül 50 Bin TL

Festivalin yarışma bölümü, ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilecek. Başvuran eserler arasından, festival jürisinin değerlendirmeleriyle belirlenecek Ulusal Yarışma bölümünde “En İyi Kısa Film” 50 bin TL, Uluslararası Yarışma bölümünde “En İyi Uluslararası Film” ise 5 bin dolar ile ödüllendirilecek.

İlginizi çekebilir:  Cannes Festivale Hazır

Atölyeler, Söyleşiler

Festival kapsamında “Festival Kısaları”, “Dünyadan Kısalar”, “Kısadan Uzuna”, “Deneyimler”, “Belgesel Sinema”, “Perspektif” “Özel Gösterim”, “Forum” ve “Genç Bakışlar” bölümlerinin yanı sıra atölye çalışmaları ve söyleşiler de düzenlenecek.

Geniş bir kitle tarafından takip edilen kısa filmlerin yapımını özendirmek, uygun koşullarda gösterimini ve izleyiciye ulaşmasını sağlamak, ülke sinemasına katkıda bulunan yeni sinemacıları desteklemek, kısa filmi tanıtmak, dünyadan ve Türkiye’den gelen farklı kültürlerdeki örneklerini sunmak, bir festival kültürü içinde kısa filmin tartışılacağı platformu sağlamak, sinemaseverlerin keyifle izleyecekleri bir festival geleneği oluşturmak amacıyla Akbank Kısa Film Festivali ilk olarak 2004’te gerçekleştirilmişti.

19. Akbank Kısa Film Festivali yarışması başvuru formları, Akbank Sanat’tan ya da www.akbankkisafilmfestivali.com ve www.akbanksanat.com adreslerinden temin edilebiliyor.

Previous Story

“Gelecek Sinemada” Başvuruları Uzatıldı

Next Story

Piksel Ormanı

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.