Van Gogh’s The Bedroom (September 1889) Credit: Art Institute of Chicago (Helen Birch Bartlett Memorial Collection)

200. Yaşını Van Gogh Sergisiyle Kutluyor

//

İngiltere’nin başkenti Londra’daki National Gallery, 200. yıldönümü şerefine büyük bir Vincent van Gogh sergisi açmayı planlıyor. 2024 yılında 200. yılını dolduracak olan müze, Monet, Renoir, Constable ve daha birçok sanatçının eserlerini de bu kutlama şerefine İngiltere’nin dört bir yanındaki kurumlara ödünç verecek.

Vincent van Gogh’un 50’yi aşkın eserinin sunulacağı sergi, Royal Academy’nin 2010 yılında düzenlediği sergiden bu yana ülkede düzenlenen en kapsamlı Van Gogh sergisi olacak. Sanatçının pek çok başyapıtını ürettiği, Provence’ta geçirdiği dönemi odağına alacak sergi, Eylül 2024-Ocak 2025 tarihleri arasında görülebilecek.

Van Gogh’s Sunflowers (1888). Credit: National Gallery, London

Serginin adının Van Gogh: Poets and Lovers” olması planlanırken, seçkide çizimlerin de yer alacağı ifade ediliyor. The Art Newspaper’ın haberine göre, seçkide Art Institute of Chicago’da bulunan “The Bedroom”(1888), Washington D.C.’deki Phillips Koleksiyonu’ndan “Entrance to the Public Garden in Arles“(1888) ve Essen’deki Folkwang Museum koleksiyonundan “Garden of the Asylum”(1889) da yer alacak.

İlginizi çekebilir:  Sónar+D Istanbul
Van Gogh’s Garden of the Asylum (November 1889) Credit: Museum Folkwang, Essen

National Gallery 200. yıl kutlamaları çerçevesinde 10 Mayıs 2024 tarihinde, Birleşik Krallık’ın 12 noktasındaki müze ve galerilerde aynı anda sergiler açacak. Tüm bu sergilerin ortak noktası National Gallery’den ödünç alınmış bir başyapıt olacak.

Van Gogh’s Entrance to the Public Garden in Arles (October 1888) Credit: Phillips Collection, Washington, DC

Sergiler 1 Saat Mesafede

Müze Birleşik Krallık’ın nüfusunun yarısının bu sergilere en fazla 1 saat uzaklıkta olmasını planlıyor. Böylece ülkenin yarısı bu başyapıtları yerinde görebilecek. Kutlamalar çerçevesinde Londra’daki Trafalgar Meydanı’nda da bir festival düzenlenmesi planlanıyor.

Previous Story

Simbart Projects’te Yeni Sergi

Next Story

Erimtan Müzesi’nde Çocuklara Yaz Okulu

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.