ABD Senatosu’ndan İki Yeni Smithsonian’a İzin

/

ABD Senatosu, Smithsonian Doğa Tarihi Müzesi’ni de bünyesinde barındıran Smithsonian Enstitüsü’ne iki yeni müze açma yetkisi verdi. Başkent Washington DC’de açılacak müzelerin Amerikan Latin Ulusal Müzesi (National Museum of the American Latino) ve Amerikan Kadınları Tarihi Müzesi (American Women’s History Museum) oldukları açıklandı. Artnews.com’un haberine göre, verilen yetkiyle, açılacak müzeler için işe alım yapma ve sergilenecek objeleri toplama gibi eylemlere başlanması için yeşil ışık yakıldı.

Yarısı Devletten Yarısı Özelden

Senato müzelerin diğer Smithsonian müzelerinin çoğunun olduğu gibi Washington DC’nin National Mall bölgesinde olmasını talep etti. Yine önceki Smithsonian müzeleri gibi bu iki müzenin de finansal desteği yarı yarıya olacak şekilde devlet fonları ve özel bağışlardan gelecek.

İlginizi çekebilir:  Açık Atölye Sanatçı Programı Başvuruları Başladı

Latinler İçin Tarihi Bir An

Yaptığı açıklamada, Amerikan Latin Ulusal Müzesi’nin ana sponsorlarından olan senatör Robert Menendez (New Jersey-Demokrat) Latinlerin bu tarihi ana ulaşmak için pek çok zorlukla mücadele ettiğine dikkat çekerken “Bu oyla, ulusumuzdaki Latinlerin hikayeleri, mücadeleleri ve ülke üzerindeki etkileri sonunda ABD Senatosu tarafından onaylanmış olacak” diye konuştu.

Smithsonian Enstitüsü’nün 19 müzesi ve 9 araştırma merkezi bulunuyor. Enstitü, son olarak 2016 yılında National Museum of African American History and Culture’ı (Afrikan Amerikan Tarihi ve Kültürü Ulusal Müzesi) sanatseverlerin hizmetine sunmuştu.

Previous Story

Modigliani’nin ‘Sırları’ Ortaya Çıktı

Next Story

Pandemiye Çare Arabalı Sergi

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.