Itzik Rennart'ın kitapta yer alan işi.

Çizimlerle Çocukluk Hatıraları Kitabı

//

Çocukluğun birleştirici gücünden hareket eden Paper Street Co. yirmi sanatçının çocukluk anılarının yer aldığı “Bana Hikayeni Anlat / Tell Me Your Story” isimli katılımcı sanat projesi ve sanatçı kitabını yayımladı. Kimlikleri ve gelecekleri şekillendiren çocukluk anılarının paylaşılmasının getirdiği aidiyetten yola çıkan proje kapsamında İstanbul’dan Paper Street Co. ile Tel Aviv’den Gnat Micro Press’in bir araya getirdiği 10 Türkiyeli ve 10 İsrailli sanatçı birbirleriyle eşleştirildi.

Mert Tügen’in kitapta yer alan işi.

Kültürlerarası Bir Yolculuk

Çocukluk hatıralarını birbirleriyle paylaşmalarının ardından her sanatçı kendi partnerinin hikayesini özgün diliyle resmetti. İki sanatçı arasındaki diyalog, çizimlerle çocukluk hatıralarını kitabına dönüştü. Renkli ve duygu dolu çizim ve hikayelerin yer aldığı katılımcı sanatçı kitabı; farklı yaş, dil, coğrafya ve mesafelere rağmen hikayelerin benzerliğiyle okuru kültürlerarası bir yolculuğa davet ediyor.

İlginizi çekebilir:  Tarihi Kilisenin İstinat Duvarı Yıkıldı
“Tell Me Your Story”

Sanatçılar

Kitapta yer alan sanatçılar şöyle: Ahu Akgün, Aya Talshir, Bora Aşık, Dror Cohen, Ecem Yüksel, Einav Vaisman, Gilad Seliktar, Gökçe İrten, Itzik Rennert, Jennifer İpekel, Keren Katz, Meltem Şahin, Mert Tugen, Michal Bonano, Roni Fahima, Sasha Zilberman, Selin Çınar, SENA, Shahar Kober ve Vardal Caniş.

Itzik Rennart’ın kitapta yer alan işi.

Tasarımı Ayşe Zeynep Özbay, editöryel düzenlemesi Alican Kutlay imzası taşıyan kitap projesinin kurgusu ise Ayşe Zeynep Özbay, Elazar Zinvel, İpek Özbay ve Karen Katz’a ait.

Ünlü yazar Etgar Keret’in bu proje için kaleme aldığı hikayesiyle başlayan kitabı, Paper Street Co.’nun internet
sitesi üzerinden satın alabilirsiniz.

Previous Story

Bir Arada Varoluşların İzini Sürüyor

Next Story

Umuda Yolculuk Bir Keşif Alanı olarak MAMUT

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.