Altın Portakal Film Festivali’nde Ödüller Dağıtıldı

//

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Kapanış ve Ödül Töreni’yle sona erdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Muhittin Böcek ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un konuşma yaptığı gecenin sunuculuğunu Şevval Sam ve Yekta Kopan üstlendi.

“Okul Tıraşı”

Kısa Film Ödülleriyle Başladı

Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması ödüllerinin verilmesiyle başlayan gecede, En İyi Kısa Film ödülü, Elif Refiğ’in yönetmenliğini üstlendiği “Siz Biraz Uzak Kaldınız” filmine verildi. Övgüye Değer Kısa Film Ödülü’ne Musab Tekin’in yönettiği “Rewşen”, Jüri Özel Ödülü’ne ise Ali Tansu Turhan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu “İkinci Gece” filmleri layık görüldü.

Ulusal Belgesel Yarışması’nda Volkan Üce imzalı “Her Şey Dahil”, en iyi belgesel seçildi. Övgüye Değer Film Ödülü “Acı ve Tatlı”ya (Yön: Didem Şahin), ‘Jüri Özel Ödülü’ ise “Bekleyiş“e (Yön: Aslı Akdağ) verildi.

“Zuhal”

Uluslararası Uzun Metraj Yarışması

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü’nü Clara Roquet’in yönettiği “Libertad” filmi kazandı. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü Petri Poikolainen‘in (“The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic/Titanik’i Seyretmek İstemeyen Kör Adam”) olurken, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü “The Fam/Aile” filmindeki performansıyla Claudia Grob‘un oldu. En İyi Yönetmen Ödülü ise “Aurora” filmiyle Paz Fabrega‘ya verildi.

Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü’nün Tayfun Pirselimoğlu’na takdim edildiği gecede, SİYAD En İyi Film Ödülü de “Bembeyaz” (Yön: Necip Çağhan Özdemir) filmine sunuldu.

İlginizi çekebilir:  Berlin Filarmoni’de İlk Türk Kemancı
“Kerr”

En İyi Film ve En İyi Senaryo “Okul Tıraşı”

Festivalde En İyi Senaryo Ödülü’nü “Okul Tıraşı” ile Ferit Karahan ve Gülistan Acet kazanırken, En İyi Yönetmen Ödülü’ne “Kerr” filmiyle Tayfun Pirselimoğlu layık görüldü. Ferit Karahan’ın yönettiği “Okul Tıraşı” En İyi Film Ödülü’nün de sahibi oldu.

Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü’nün yönetmen koltuğunda Emre Kayış’ın oturduğu “Anadolu Leoparı” filmine verildiği gecede,  Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü ise “İki Şafak Arasında”ya (Yön: Selman Nacar) verildi.

“Okul Tıraşı”

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Nihal Yalçın’ın

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında En İyi Kadın Oyuncu Ödülü “Zuhal” filmindeki performansıyla Nihal Yalçın‘ın olurken, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü “Kafes”teki rolüyle Tarhan Karagöz‘e takdim edildi. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’ne Nezaket Erden (İki Şafak Arasında) ile Özay Fecht‘in (Kafes) değer görüldüğü gecede En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü “İki Şafak Arasında”daki performansıyla Erdem Şenocak‘ın oldu.

“İki Şafak Arasında”

Festivalin diğer ödülleri ve kazananların listesi şöyle:

En İyi Müzik: Nikos Kypourgos (Kerr)

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Özgür Eken (Bağlılık Hasan)

En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü: Billur Turan (Anadolu Kaplanı)

En İyi Kurgu Ödülü: Sercan Sezgin, Ferit Karahan, Hayadeh Safiyari (Okul Tıraşı)

Cahide Sonku Ödülü: Ezgi Baltaş – Feride Çiçekoğlu

Previous Story

Ten Üzerinden Bir Diyalog

Next Story

Art Basel Miami Beach Geri Dönüyor

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.