NORTH HOLLYWOOD, CALIFORNIA - JULY 16: A general view of the atmosphere during the 71st Emmy Awards Nominations Announcement at Saban Media Center on July 16, 2019 in North Hollywood, California. (Photo by Tommaso Boddi/WireImage)

73. Emmy Ödülleri Sahiplerini Buldu

//

Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından dağıtılan Emmy Ödülleri 73. kez sahiplerini buldu. Televizyon Oscar’ları olarak anılan ve bu yıl Cedric the Entertainer’ın sunumuyla gerçekleşen gecede, komedi türünde “Ted Lasso”, mini dizi kategorisinde “The Queen’s Gambit”, dramada ise “The Crown” öne çıktı.

“The Crown”

Los Angeles’ta Microsoft Theater’da sınırlı kapasitede izleyiciyle düzenlenen seramonide 24 dalda aday gösterilerek en fazla adaylığa sahip olan tarihi dizi “The Crown”, drama kategorisinde en iyi dizi, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu ve en iyi yardımcı kadın/erkek oyuncu ödülleri de dahil olmak üzere, toplamda 11 ödülü kucakladı.

Drama Kategorisindeki Ödülleri Topladı

“The Crown” drama kategorisinde En İyi Dizi seçilirken, En İyi Erkek Oyuncu (Drama) Ödülü Josh O’Connor’a, En İyi Kadın Oyuncu (Drama) Ödülü Olivia Colman’a gitti. Gecede, yine dizideki performanslarıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (drama) Gillian Anderson, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (drama) Tobias Menzies seçildi. Kendi kategorisinde en iyi yönetmen ve senaryo ödüllerinin de sahibi oldu.

The Queen’s Gambit

Komedilerde “Ted Lasso” ve “Hacks”

İngiltere Prömiyer Ligi’nde teknik direktörlük yapmak üzere Londra’ya giden Amerikalı bir futbol antrenörünün hikayesini anlatan “Ted Lasso”, en iyi komedi dizisi seçilmesinin yanı sıra komedi türündeki diğer ödüllere de damga vurdu. Komedi Türünde En İyi Erkek Oyuncu Jason Sudeikis olurken, dizideki performanslarıyla Hannah Weddingham ve Brett Goldstein, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’ne değer görüldü.

İlginizi çekebilir:  Biri(leri) Bizi Gözetliyor
Ted Lasso

Komedi türünde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü “Hacks”teki rolüyle Jean Smart’a giderken, yönetmen Lucia Aniello, “There Is No Line” bölümüyle türün en iyi yönetmeni ödülünün de sahibi oldu.

Mini dizi kategorisinde en iyi erkek oyuncu ödülü “Halston”daki rolüyle Ewan McGregor’a giderken, aynı kategorinin en iyi kadın oyuncusu “The Mare of Easttown”da oynayan Kate Winslet seçildi.

Kate Winslet, The Mare of Easttown

Gecenin diğer kazananları şöyle:

  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Mini dizi/TV Filmi): Julianne Nicholson  – Mare Of Easttown
  • En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Mini dizi/TV Filmi): Evan Peters – Mare Of Easttown
  • En İyi Yönetmen (Mini dizi/TV Filmi): The Queen’s Gambit – Scott Frank
  • En İyi Senaryo (Mini dizi/TV Filmi): I May Destroy You – Michaela Coel
  • En İyi Yarışma Programı: RuPaul’s Drag Race
  • En İyi Talk Show Serisi: Last Week Tonight with John Oliver
  • Variety Special (Önceden kaydedilmiş): Hamilton
  • Variety Special (Canlı): Stephen Colbert’s Election Night 2020: Democracy’s Last Stand Building Back America Great Again Better 2020
  • En İyi Skeç serisi: Saturday Night Live
Previous Story

Devlet Tiyatroları’ndan 17 Prömiyer

Next Story

‘Yeni’ Van Gogh İlk Kez Sergilendi

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.