Festivalde Yüzde 50 Kapasite Kuralı Sürüyor

//

Venedik Film Festivali yüzde 50 salon kapasitesi protokolüne bu sene de bağlı kalacak; Birleşik Krallık’tan katılımcılar ise karantinayla karşı karşıya… Venedik Film Festivali direktörü Alberto Barbera’nın yaptığı açıklamaya göre, festival geçen sene uygulanan koronavirüs önlemlerine bağlı kalınarak gerçekleştirilecek. Sinema salonları, yine 2020’de olduğu gibi, bu sene de yüzde 50 kapasiteyle sınırlandırıldı.

Venedik.

Birleşik Krallık’tan Gelenler için Karantina Şartı

Avrupa Birliği vatandaşları ve orada ikamet edenler, İtalya’ya, “Avrupa Birliği dijital koronavirüs belgesi” göstermek şartıyla karantina sürecini atlayarak girebilecek. Bu belgede, aşı durumu, güncel bir negatif koronavirüs testi ya da yakın zamanda atlatılmış olan korona enfeksiyonunun kaydı bulunacak. Öte yandan Birleşik Krallık’tan gelenleri ise 5 günlük karantina süresi bekliyor. Karantina ardından yapılacak testte negatif sonuç vererek festivale dahil olunabilecek.

İlginizi çekebilir:  Anthony Hopkins’den NFT Serisi
Açılış filmi Pedro Almodovar imzalı “Madres Paralelas” olacak.

Sinemalar Yüzde 50 Kapasiteyle Hizmet Veriyor

Venedik Film Festivali önlemleri ülke genelindeki önlemlerle paralel. İtalyan sinemaları da halihazırda yüzde 50 kapasiteyle hizmet veriyor. Aynı zamanda İtalyan hükümeti, 6 Ağustos’tan itibaren sinemaseverlere, salon girişlerinde “Green pass” adı verilen bir belgenin gösterilmesinin zorunlu kılınacağını duyurdu. Giriş için istenen bu belge, kişinin en az bir doz aşı olduğunu ya da son 48 saat içerisinde uygulanmış negatif sonuçlu Covid-19 test kaydını gösteriyor.

2020 Venedik film Festivali, pandemi döneminde uyguladığı fiziksel taramalar ve aldığı önlemlerle, türünün ilk büyük örneği olarak öne çıkmıştı. Ateş ölçümü, Covid19 testleri, özenli temizlik ve sosyal mesafe gibi önlemlerin de içinde bulunduğu protokolüyle geniş kitleler tarafından takdir edilmişti.

Previous Story

Venedik’in Tarihini Değiştirecek Keşif

Next Story

Balthazar Konser İçin İstanbul’da

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.