Bergama Tiyatro Festivali 26-29 Ağustos’ta

//

İlk kez 2018 yılında gerçekleştirilen Bergama Tiyatro Festivali bu yıl 26- 29 Ağustos 2021 tarihleri arasında ulusal ve uluslararası toplulukları Bergama’da sanatseverlerle buluşturacak. Bu yıl ikinci kez gerçekleşecek festival, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi ve Bergama Kültür ve Sanat Vakfı (BERKSAV), Bergama Ticaret Odası (BERTO) ile Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle BERaBER ve 3dots tarafından düzenlenecek.

“Demiryolu Hikayecileri” – Kumbaracı50

Bergama’nın kendine has atmosferinde, Türkiye’deki ve dünyadaki güncel sahne sanatları örneklerini seyirciyle buluşturmayı hedefleyen festivalde, Bergama’nın simgeleşmiş mekanlarında tiyatro deneyimi sunulmasının yanı sıra kültür, sanat, tarih ve güncel olaylar performans sanatları aracılığıyla tartışmaya açılması planlanıyor. Festival programında ulusal ve uluslararası seçkiler, atölyeler, açık oturumlar yer alıyor.

Dört Temel Mesele

Festival programı; ulusal ve uluslararası seçkisinin yanı sıra yerli oyun ve performanslara da yer verirken; amatör-profesyonel tiyatro üreticileri için sektörleşme süreçlerine katkı sağlayacak bir ortam hazırlanması, sosyal ve kültürel yaşama erişim hakkının herkese eşit sunulması, çocukların ve gençlerin katılımının arttırılması gibi 4 temel mesele odağında şekilleniyor.

İlginizi çekebilir:  Şiir ve Ney
“Vahşet Tanrısı” – DasDas

Direktörlüğünü Eren Arıkan’ın üstlendiği festivalin ulusal programı kapsamında Kumbaracı50 yapımı “Demiryolu Hikayecileri” ile Mekan Artı Berlin ortak prodüksiyonu “Uzak” oyunları prömiyerlerini Bergama Tiyatro Festivali’nde yapacak. DasDas’ın “Vahşet Tanrısı” oyunu da sahnelenecekler arasında.

Büyük Bergama Sunağı Yorumu

Festivalde  farklı disiplinlerden konuklar da izleyici karşısın çıkacak. Hareket noktası olarak aldığı Büyük Bergama Sunağı’nı sesli mimari ve performanslar ile yeniden yorumlayan Cevdet Erek, bu yorumların ilki olan Bergama Stereo’yu 2019’da Ruhrtrienale kapsamında Bochum’da ve Berlin’de Hamburger Bahnhof Müzesi’nde sergilemişti. Sanatçı projenin Bergama’da gerçekleşecek ve uzun soluklu olması planlanan devamının ilk adımlarını festivalde sergileyecek.

Bergama ve çevresinden amatör – profesyonel ekiplere de alan açan festivalde yer alacak yerli oyunlar belli olurken, kalan tüm detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak. Festival biletleri ise Mobilet üzerinden alınabilecek.

Previous Story

İnsanın Doğaya Zararını Fotoğrafladılar

Next Story

Çocuklara Etel Adnan’dan İlhamla Atölyeler

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.