Zeki Faik İzer “Paris, İstanbul, Nice” ile Anılıyor - ArtDog Istanbul
Zeki Faik İzer, "Paris İstanbul Nice" sergisinden. İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, İstanbul

Zeki Faik İzer “Paris, İstanbul, Nice” ile Anılıyor

/

İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, 1988 yılında yaşamını yitiren ressam Zeki Faik İzer’in “Paris, İstanbul, Nice” başlıklı sergisini, sanatçının doğumunun 118’inci yılında sanatseverlerle buluşturuyor.

Sanatçının torunu olan Prof. Ayşegül İzer ile Emre Zeytinoğlu’nun birlikte hazırladığı sergi, çeşitli koleksiyonlardan ödünç alınan eserlerin yanı sıra aile arşivinde bulunan ve ilk kez gün yüzüne çıkarak izleyici ile buluşacak Zeki Faik İzer eserlerini bir araya getiriyor.

“Paris, İstanbul, Nice” sergisinden bir görünüm. İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, İstanbul

Sanatçının 1920’lerden başlayarak 1988’deki vefatına kadar olan süreçteki işlerinin yanı sıra çalışmaları sırasında tuttuğu notlara ve eskizlere de yer veren sergi 9 Temmuz’a kadar görülebilecek.

Kübizmle başladığı sanat hayatına ilerleyen dönemlerde desenler ve soyut figürlerle devam eden İzer, sanatını “Ritmi desende buldum: Bazen hareketli, bazen sükûnet içinde” sözleriyle tanımlamıştı. ‘Coşkulu’ eserleriyle dikkat çeken; resimlerinde doğal bir kendiliğindenlik, neşe, dinamizm ve enerji hissedilen sanatçının tuvallerindeki renkler, kıvrak fırça kullanımı ile oluşturulan lekeler ve dokular üst üste gelerek ifade edilmeye çalışılan düşünceyi/duyguyu üst seviyeye taşıyarak izleyene yansıtıyor.

Eserler, Notlar, Eskizler

Torunu Prof. Ayşegül İzer, sanatçıyı, “Doğayı olduğu gibi tasvir etmek yerine, sanatçı, duyguları ve iç dünyasını ortaya koymalı, gerçek olanın biçimini bozarak, kendi öznel duygularını ifade etmeye çalışmalı. Formüllerden ancak orta kaliteli sanat eseri çıkar. Fakat formüller, şaheser resimlerden çıkmıştır” cümleleriyle anlatıyor.

“Paris, İstanbul, Nice” sergisini Kibele Sanat Galerisi’nde her gün 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret etmek mümkün.

Previous Story

Anna Laudel Bodrum’da Yeni Sergi

Next Story

Ai Weiwei’dan ‘Değer’ Üzerine

0 0,00