Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 28 Ekim- 5 Kasım tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

TÜYAP tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 28 Ekim- 5 Kasım tarihlerinde “Yaşasın Cumhuriyet” ana temasıyla 40. kez yayınevlerini, yazarları ve okurları ağırlayacak. Fuarın bu seneki onur yazarı ise Prof. Dr. Nermin Abadan Unat olacak.

Beylikdüzü’nde bulunan Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenecek  40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu sene 28 Ekim- 5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Her yıl ayrı bir tema çerçevesinde okurla yazarı buluşturan İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yılki teması İstanbul Kitap Fuarı Danışma Kurulu tarafından Cumhuriyet’in 100. yaşında  “Yaşasın Cumhuriyet”, onur yazarı ise Prof. Dr. Nermin Abadan Unat olarak belirlendi.

Fuarın teması “Yaşasın Cumhuriyet”

Bu sene 1000 ‘i aşkın yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuar süresince söyleşi, panel ve çocuk etkinlikleri gibi çok sayıda kültür sanat etkinliğine yer verilecek. “Yaşasın Cumhuriyet” ana teması çerçevesinde onur yazarı Nermin Abadan Unat’ın yaşamı ve eserleri üzerine, kendisinin de katılımıyla çeşitli panel ve söyleşiler düzenlenecek.


​Girişin öğrenci, öğretmen, çocuk, emekli ve engellilere ücretsiz olacağı fuar, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuar, son günü olan 5 Kasım Pazar akşamı 19.00’da sona erecek. Fuarla ilgili etkinlik listesi, imza günleri ve detaylı bilgilere buradan ulaşabilir.

Nermin Abadan Unat

Viyana’da doğan Nermin Abadan Unat, ilköğreniminden sonra 1940’ta İzmir Kız Lisesi’ni, ardından 1944’te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamladı. Bir süre Ankara’da Ulus Gazetesi’nde çalıştıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne ilk kadın asistan olarak giren Abadan Unat, 1955’te “Kamuoyu ve Etki Alanı” adlı teziyle doktor unvanını aldı. 1958’de siyaset bilimi dalında önce doçentliğe ve 1962’de profesörlüğe atandı. SBF’de Siyasal Davranış Kürsüsü’nü kuran Nermin Abadan Unat siyaset sosyolojisi ve kitle iletişim konularının dışında 1963’ten beri özellikle Türk dış göçüyle ilgili sorunlara eğildi, yurt içi ve yurt dışında çeşitli araştırmalar gerçekleştirdi. Bu konuda Türkçe, Almanca, İngilizce kitaplar, makaleler yayımladı. Aynı zamanda kadın çalışmaları ile ilgilenen yazar, 1978-1999 yılları arasında Avrupa Konseyi Kadın- Erkek Eşitliği Komisyonu’nda Türkiye’yi temsil etti. Uzun yıllar, A.Ü Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapan yazar, 2016 yılına kadar da Boğaziçi Üniversitesi’nde yarı zamanlı olarak dersler verdi.

İlginizi çekebilir:  İsrailli Sanatçıdan İlk Kişisel Sergi

Avrupa ve ABD’nin çeşitli üniversitelerinde konuk profesör olarak dersler veren Nermin Abadan Unat, 1967-1970 yılları arasında Uluslararası Siyaset Bilimi Derneği’nin (IPSA) ikinci başkanlığını, 1978-1982 yılları arasında ise Türk Sosyal Bilimler Derneği’nin genel başkanlığını yürüttü. 1978-1980 yılları arasında TBMM’de kontenjan senatörü olarak görev yapan Abadan Unat’a 1978 yılında Federal Almanya Cumhurbaşkanlığı tarafından Yüksek Liyakat Ödülü, 1998’de Aydınlanmanın Kadınları, 2000’de Fullbright Yaşam Boyu Akademik Hizmet, 2004’de Kültür Üniversitesi Yürekli Kadın, 2006’da Marmara Yaşam Boyu Başarı, 2010’da İstanbul Beşiktaş Kent Konseyi Onurlu Yaşam, 2011’de ODTÜ Büyük Hizmet, 2012’de Vehbi Koç Vakfı Eğitim, 2014’de Bodrum Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 2015’de İÜ Kadın Araştırmaları Merkezi, 2016’da Ankara Mülkiyeliler Birliği Mülkiye Büyük Ödülü gibi ödüllere layık görülmüştür.

Previous Story

Pulla Mars Arasında

Next Story

Nazi Bağlantılı Sergiye Saldırı

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.

Verified by MonsterInsights