Suç ve Ceza Film Festivali Başladı - ArtDog Istanbul

Suç ve Ceza Film Festivali Başladı

/

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen 11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, açılış töreniyle başladı. Bu yıl da “adalet” temasıyla düzenlenen etkinliğin Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Evi’nde gerçekleşen açılış töreninde festivali direktörü Bengi Semerci, gösterilecek filmlere ilişkin bilgi verirken “Sinema salonlarına dönmüş olmaktan çok mutluyuz. Tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Açılış filmi olarak Çinli yönetmen Cao Jinling’in yönettiği “Anima” filmi gösterilirken, direnen Afgan kadınlar ve sinemacılar adına Afgan yönetmen Sahraa Karimi’ye verilen “Onur Ödülü”nü Bengi Semerci sundu.

Kadıköy Sineması ve Beyoğlu Atlas 1948 Sineması’nda

2 Aralık’a kadar sürecek festival kapsamında Türk ve dünya sinemasından, ana teması adalet olan filmleri içeren bir seçki izleyiciyle buluşuyor. Film gösterimleri Kadıköy Sineması ve Beyoğlu Atlas 1948 Sinemaları‘nda.

Altın Terazi’de 10’ar Film Yarışacak

Festivalde “Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması”nda ve “Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması”nda 10’ar film yarışacak. Filmler “Cenzorka”, “Ali’nin Tabiatı”, “Europa”, “Bembeyaz”, “Ghasideyeh Gave Sefid”, “Yuko No Tenbin”, “Sestri”, “Lingui, Les Liens Sacrés”, “La Civil” ve “Les Enfants Terribles”.

“Bembeyaz / Pure White”

“Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması”nda “Good Thanks, You?”, “Benden Korkmana Gerek Yok”, “Bir Nehir Kıyısında”, “Feeling Through”, “Я НЕ ТРУС / Korkak Değilim”, “Larva”, “Mesafeler”, “Les Criminales”, “Vadiyar” ve “Vesikalık” filmleri yer alıyor.

Belgesel Seçkisi

“Adalet Terazisi” bölümünde dünya sinemasının önde gelen örneklerinden 16 film seyirciyle buluşacak. 6 filmin gösterime sunulacağı belgesel seçkisinde Türk filmleri “Aklın Bende Kalmasın”, “Haymatlos”, “Şiddetin Yüzü” ve “Yeryüzü Ayakları” bulunuyor.

“Lingui, Les Liens Sacrés”

Yüz Yüze ve Uzaktan 18 Oturum

Festival kapsamında her yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen akademik program 2 Aralık’a kadar İstanbul Üniversitesi merkez bina doktora salonunda yüz yüze ve uzaktan katılımla hibrit olarak gerçekleştirilecek. Bu yıl “Herkes İçin Çevre Adaleti” teması ile katılımcılar 18 oturumda ağırlanacak.

Hukukun Üstünlüğü ve Demokrasi

Festivalin temel amacı; suç, ceza ve adaletle ilgili sorunların sinema sanatındaki yansımasını kitlelere ulaştırarak, bu sorunları sinema ve akademik perspektiften tartışmak, hukuk, adalet ve insan hakları konusunda toplumsal bilinci geliştirmek, sinema sanatı aracılığıyla hukuksal-toplumsal sorunlarda uluslar arası ölçekte farkındalık, iletişim, dayanışma ve işbirliğini artırmak suretiyle, yerel ve evrensel planda hukukun üstünlüğü ve demokrasinin etkinleşmesine katkı sağlamak.

“Nahschuss” / (Son İnfaz)

Film gösterim programını http://www.icapff.com/wp-content/uploads/2021/11/Gosterim-Programi-2.pdf 
link üzerinden görebilirsiniz.

Previous Story

Dünyayı Anlamlandırmak İçin “Yarına Notlar”

Next Story

Miami Art Week

0 0,00