Pelda Aytaş, İsimsiz,bez üzerine nakış ve kumaş,20*28 cm,2023

Taner Ceylan’dan “Olimpos Sergileri III”

Taner Ceylan’ın yakından takip ettiği kimi sanatçıların üretim süreçlerini sanatın temel kavramlarıyla buluşturma deneyine dayanan “Olimpos Sergileri”nin üçüncüsü Enteriyör, 21 Ocak'a kadar Karaköy’deki tarihi un değirmeni binasında.

2019’da başlayan “Olimpos Sergileri” serisinin üçüncüsü olan Enteriyör temalı grup sergisi, Taner Ceylan’ın küratörlüğünde 8 Ocak’ta Karaköy’deki tarihi un değirmeni binasında açıldı. Sanatçının Olimpos’taki zeytinliğinden elde edilen gelirle ve bağımsız gönüllü desteklerle devam eden sergi serisinin üçüncü edisyonu, 21 Ocak’a kadar görülebilecek.

Sinan Çınar, No.5, 42×29,7 cm, Kağıt üzeri tükenmez kalem, 2023

“Olimpos Sergileri”, Taner Ceylan’ın yakından takip ettiği kimi sanatçıların üretim süreçlerini sanatın temel kavramlarıyla buluşturma deneyine dayanıyor. Toplamda beş sergi olarak planlanan serinin ilk iki edisyonunda Portre ve Peyzaj temalarına odaklanıldı. Serinin Enteriyör temasını ele alan üçüncü sergisinde ise Pelda Aytaş, Mert Acar, Vildan Hoşbak, Studio Pinprick, Sinan Çınar, Sinan Tuncay, Serdar Eğer, Kaan Fıçıcı, Enes Alba ve Can İncekara’nın resim, heykel, fotoğraf, desen, video ve yerleştirmeleri yer alıyor. Tümü yeni üretim olan eserler ilk kez sergileniyor.

Serdar Eğer, İsimsiz, Polyester, krom, akrilik, 55x35x20 cm, 2023

2023 itibarıyla Olimpos Akademi başlığı altında bir öğrenme programı da başlatan Olimpos Sergileri, her edisyonunda sanat tarihinin temel konularından birine odaklanan bir sergi ve kitap projesi olarak da devam ediyor. 2019’da yayımlanan Portre ve 2021’de yayımlanan Peyzaj odaklı kitaplar gibi bu yıl da Enteriyör temasına odaklanan bir kitap sergiye eşlik ediyor.

İlginizi çekebilir:  "Eksilen Portreler" Galeri Siyah Beyaz'da

Kitap, Süreyya Evren editörlüğünde, Vahit Tuna tasarımı ve Engin Gerçek’in eser reprodüksiyon fotoğrafları ile hazırlandı. Kitapta sanatçılar Ayşenur Şentürk, Burak Delier, Can Aytekin, Eda Gecikmez, Gurur Birsin, Handan Börüteçene, Hera Büyüktaşçıyan, Murat Morova, Özlem Yılmaz, Seçkin Pirim, Selçuk Artut, Selim Birsel ve Sinan Logie, Enteriyör kavramını kendi hayatlarında iz bırakan iç mekâna odaklanmış yapıtlara dair kaleme aldıkları metinler yer alıyor.

“Olimpos Sergileri III: Enteriyör” sergisini tamamlayan bu yayın günümüz sanatçılarının Francis Bacon’dan Henri Matisse’e, Andrew Wyeth’ten Seher Shah’a, Krzysztof Wodiczko’dan Martha Rosler’e, Nuri Kuzucan’dan Malik Aksel’e, Eduardo Chillida’dan Diego Velázquez’e, farklı zamanlarda üretim yapmış pek çok sanatçıya ait “enteriyör” çalışmaları hakkında düşüncelerini bir araya getiriyor.

Enes Alba, Tristan in Paris, 21,0 x 29,7 cm, Eds. 3+1 AP, 2023

“Olimpos Sergileri III: Enteriyör” için hazırlanan kitapta ayrıca sergide eserleri yer alan sanatçılara dair Taner Ceylan’ın yazdığı metinler de okunabiliyor.

Can İncekara, trabzan, kağıt üzerine suluboya, 74×60 cm, 2023

Geçmişi 19. yüzyıla dayanan sergi mekânı, 2011–2014  arasında Galeri Manâ’ya, 2018’den sonra Ali Raif Dinçkök’ün koleksiyonuna ev sahipliği yapmasıyla biliniyor.  Sergi, 21 Ocak tarihine kadar Karaköy’de tarihi un değirmeni binasında her gün 12.00-19.00 saatlerinde ziyaret edebilir.

Previous Story

Sanat Dünyasından 2023 Skandalları

Next Story

Yarım Eseri Tamamlayan Yapay Zekaya Tepki

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.

Verified by MonsterInsights