İstanbul Modern'le “Sanat Yolunda” - ArtDog Istanbul
Üst soldan sağa: Doç. Dr. Ebru Yetişkin, Doç. Dr. Ebru Nalan Sülün, Doç. Dr. Ali Asgar Çakmakcı, Doç. Dr. Seda Yavuz, Alt soldan sağa: Doç. Dr. Fırat Arapoğlu, Prof. Dr. Necla Rüzgar, Prof. Dr. Alper Maral, Sabire Susuz

İstanbul Modern’le “Sanat Yolunda”

İstanbul Modern, farklı illerdeki güzel sanatlar mezunları için “Sanat Yolunda” adlı yeni bir eğitim programı başlatıyor.

/

İstanbul Modern’in, NESCAFÉ desteğiyle, sanat tarihçileri, akademisyenler ve sanatçılarla birlikte geliştirdiği “Sanat Yolunda” eğitim programı, ilk yılında, Nevşehir, Trabzon, Mardin ve Van’da düzenlenecek atölye çalışmalarıyla çevrimiçi eğitimlerden oluşuyor. Program, katılımcıları modern ve çağdaş sanatın tarihsel gelişimi, farklı disiplinlerle ilişkisi, düşünce tarihi ve siyasal-toplumsal dönüşüm gibi konuları ele alan seminer ve paneller aracılığıyla kuramsal çalışmalar yapmaya davet ediyor. Sanatçılar tarafından yönetilecek atölyelerle katılımcıların bakış açılarını geliştirmeyi hedefliyor.

01-IST
01 IST M

Seminer ve Atölye Programları

Modern ve çağdaş sanatın teorik temellerine dair derinlemesine bilgiler sunan sanat tarihi seminerleri Doç. Dr. Seda Yavuz, Doç. Dr. Ebru Nalan Sülün ve Doç. Dr. Ebru Yetişkin tarafından düzenleniyor. Doç. Dr. Fırat Arapoğlu yönetiminde yürütülecek panel programı ise, sanat atölyeleri için belirlenen temalar ışığında gerçekleşiyor.

Ayrıca, sanatçılar tarafından yönetilecek atölyelerde katılımcılar, yaratıcı süreçlere dahil oluyor ve kendi sanatsal üretimlerini gerçekleştiriyor. Her şehir için özel olarak düzenlenecek atölyeler, katılımcılara sanatsal üretim ve deneyim paylaşımı fırsatı sunuyor.

Projede yer alan iller ve program şöyle:

Nevşehir: Prof. Dr. Necla Rüzgâr ile “İnsan Etkisi”

Trabzon: Prof. Dr. Alper Maral ile “Ses ve Kültür”

Mardin: Sabire Susuz ile “Özne ve Biyopolitika”

Van: Doç. Dr. Ali Asgar Çakmakcı ile “Doğa ve Sanat”

Başvurular Başladı

Programa 7 Şubat 2025 itibarıyla başvurular başladı.  İstanbul Modern’in web sitesi üzerinden kayıtların başlayacağı “Sanat Yolunda” programına, resim, heykel ve seramik gibi sanat dallarında lisans veya yüksek lisans öğretimini tamamlamış, 35 yaş altı ve belirtilen dört şehirde ikamet edenler katılabiliyor. Başvuru için gereken koşulları sağlayan ilk 100 başvurunun kabul edileceği programı tamamlayanlar “İstanbul Modern ‘Sanat Yolunda’ Eğitim Programı Katılım Belgesi” almaya hak kazanıyor.

Sanat Eğitiminde Fırsat Eşitliği

Programın, katılımcıların gelişimine değerli bir fırsat sunduğuna dikkat çeken İstanbul Modern Eğitim ve Sosyal Projeler Direktörü Neslihan Varol, “Müze olarak, İstanbul’da sunduğumuz sanat eğitimi imkânlarını, fırsat eşitliğine katkı sağlamak amacıyla İstanbul dışına taşımayı istedik. Özellikle güzel sanatlar bölümlerinden mezun olup kariyerlerine devam edemeyen gençlere, paylaşım odaklı öğrenme deneyimi sunarak profesyonel gelişimlerini desteklemeyi ümit ediyoruz” dedi.

*Proje detayları için https://www.istanbulmodern.org/egitim/sanat-yolunda adresini ziyaret edebilirsiniz. 

 

Previous Story

Yapay Zekayla Sanatın Yeni Ufukları

Next Story

“Barda’’ Tiyatro Sahnesinde

0 0,00