Bread and Puppet Theater Gönüllüler Arıyor

/

Uluslararası bilinirliğe sahip protest kukla tiyatrosu Bread and Puppet Theater, 17. İstanbul Bienali’nde dev kuklalarla düzenleyeceği açık hava gösterisi için gönüllülerini arıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski kâr amacı gütmeyen tiyatrolarından biri olan Bread and Puppet Theater, salon gösterilerinden gönüllü katılım gerektiren geniş çaplı geçit törenlerine kadar pek çok kukla şovu düzenliyor.

17. İstanbul Bienali’nin küratörleri Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Teh, Bread and Puppet Theater’a serginin Eylül ayındaki açılış haftasında sergileyecekleri yeni bir gösteri için bir davet sundu. Bu davet üzerine Türkiye’ye gelecek grup gönüllülerle “Toplumumuzun Kötülükleri” (The Demons of Our Society) temalı bir geçit töreni ve açık hava performansı ortaya koymak üzere 3 haftalık bir atölye çalışması gerçekleştirecek.

Bu sürece katılacak kişilerde herhangi bir tecrübe aranmayacak ve program her yaştan ve alandan, açık hava tiyatrosu tasarımına ilgi ve heves duyan tüm katılımcılara açık olacak. 20-25 kişiyle yapılacak atölyelerde katılımcılar kuklalar hazırlayacak, koreografi ve sahneler tasarlayacak, prova yapacak ve performans sunacak.

İngilizce ve Türkçe olarak iki dilde düzenlenecek atölyeler, İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul kampüsünde yer alan Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü stüdyolarında yapılacak.

Atölye Programı

Atölyenin ilk haftası kukla yapımına odaklanacak ve gösterinin temasını ve akışını belirleyecek tartışmalar ve anlık doğaçlamalar içerecek. İkinci hafta kukla yapımına devam edilecek, ancak ağırlık provalarda ve gösterinin biçiminin belirlenmesinde olacak. Üçüncü hafta ise yoğun provalar yapılacak ve gerek duyulması durumunda ek provalar düzenlenecek. İlk iki hafta boyunca atölye günleri 10.00-13.00 saatleri arasında sabah oturumu, 13.00-14.00 arasında öğle molası ve 14.00-18.00 arasında akşamüstü oturumu olmak üzere iki bölümden oluşacak. Gönüllü katılımcıların tüm atölye oturumlarına katılması teşvik edilse de esneklik sağlanacak. Ancak gerçekleşecek son iki provaya ve dört performansın dördüne de katılım zorunlu.

Nasıl Başvurulacak?

Dört haftaya yayılacak bu çalışmaya katılmak isteyenler kendilerinden bahseden ve neden bu etkinliğin parçası olmak istediklerini açıklayan kısa bir metni (en fazla 250 kelime) 17basvuru@iksv.org adresine 10 Ağustos tarihine kadar gönderebilir. Başvurunu yaparken, hangi atölye oturumlarına katılabileceğinizi öngördüğünüze dair bilgi verilmesi rica ediliyor.

Katılımcılar, başvuru sırasına göre ve dört hafta boyunca sağlanması taahhüt edilen katılıma bağlı olarak belirlenecek. Bu süreçte yer alan gönüllülere performans sonrasında bir teşekkür sertifikası verilecek.

İlginizi çekebilir:  Sesleri Görmek

Atölye Takvimi

26 Ağustos – 1 Eylül 2022 (İlk hafta)
2 Eylül – 8 Eylül 2022 (İkinci hafta)
9 Eylül – 13 Eylül 2022 (Üçüncü hafta)
28 Ağustos, 4 Eylül ve 11 Eylül Pazar günleri çalışma yapılmayacak.

Previous Story

Johnny Depp’in Portreleri

Next Story

Altın Koza’da Onur Ödülleri

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.

Verified by MonsterInsights