Basquiat'ın "Warrior"ından Rekor Bekleniyor - ArtDog Istanbul

Basquiat’ın “Warrior”ından Rekor Bekleniyor

//

Asya’da Batılı sanatçılara karşı artan ilgi, yeni bir rekor getirebilir. Dünyanın en büyük müzayede evlerinden Christie’s’in Hong Kong şubesinin 23 Mart’ta düzenleyeceği “We Are All Warriors: The Basquiat Auction” başlıklı müzayedede satışa çıkacak Jean-Michel Basquiat‘nın  “Warrior”ından rekor bekleniyor.

Sanatçının 1982’de ürettiği, müzayedede sunulacak tek eser olan “Warrior”ın 30 milyon doların üzerinde bir fiyata alıcı bulacağı, esere ödenen bedelin “Asya’da Batılı bir sanatçının işine verilen en yüksek fiyat” olarak tarihe geçmesi bekleniyor.

Jean-Michel Basquiat, Warrior, 1982. Görsel: Courtesy Christie’s Images Ltd. 2021

31-41 Milyon Dolar Aralığında

Basquait’nın sanat hayatının zirvesinde olduğu bir dönemde ürettiği eserin 240-320 milyon Hong Kong doları aralığında (31-40 milyon dolar) satılması bekleniyor. Christie’s web sitesinde de portrenin, Basquiat’nın “neden 20. yüzyılın ikinci yarısının en önemli ressamlarından biri olarak adlandırdığını ortaya koyduğu” belirtildi.

Batılı Bir Sanatçının Asya’da Satılan En Pahalı İşi Olabilir

Christie’s’in savaş sonrası ve çağdaş sanat bölümü eş başkanlarından Cristian Albu Artnet news’a yaptığı açıklamada “Warrior”ın “Batılı bir sanatçı tarafından yapılan, Asya’da satılan en pahalı eser” olmasının beklendiğini söyledi.

Asya pazarında Batılı sanatçıların işlerine kadar artan bir ilgi olduğundan bahseden Albu, özellikle 20. yüzyılda üretilen işler söz konusu olduğunda geçtiğimiz yılların sayısal verilerinden etkilendiklerini açıkladı. Temmuz ayında George Condo’nun sanatçı rekoru da Hong Kong’da kırılmıştı.

Tamamen Basquiat’ya Adanan Müzayede

Londra saati ile 14:00’da başlayacak olan tek lotluk online müzayede, Hong Kong, Londra ve New York’taki salonlardan canlı olarak yayınlanacak. Elinde kılıç tutan bir savaşçıyı betimleyen “Warrior” son olarak Sotheby’s Londra’da 2012 yılında 8.7 milyon dolara satılmıştı.

Previous Story

Gençler İçin Ücretsiz Stop Motion Atölyesi

Next Story

Ekin Bernay “Resilient Responses” ile Tate’de

0 0,00