Arter’den Çocuklara Çağdaş Sanat Atölyeleri

/

Arter’in düzenlediği çevrimiçi atölyelerde çocuklar, yaz tatilinde çağdaş sanatı keşfedip yorumlamaya devam ediyor. Başlama saati 11:00 olan çevrimiçi atölyeler 14 Ağustos Cumartesi günü “Tuvalin Ardındaki Sanat”, 28 Ağustos Cumartesi günü ise “Yağmur Çubuğu: Pıtır Pıtır, Takır Takır!” başlığıyla düzenlenecek. Sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleşen ücretsiz atölyelere katılmak için ogrenme@arter.org.tr adresine e-posta göndererek kayıt yaptırmak yeterli. 14 Ağustos 2021 Cumartesi günü gerçekleşecek “Tuvalin Ardındaki Sanat” başlıklı çevrimiçi atölye, 6–9 yaş aralığındaki çocukları Tedbir sergisinde yer alan yapıtlar aracılığıyla çağdaş sanatta tuvalin farklı şekillerde ele alınışını keşfetmeye çağırıyor. Tuvalin çift taraflı bir yüzey olarak kullanılacağı atölyede çocuklar keserek, yapıştırarak, boyayı akıtarak üçboyutlu kolajlar üretecek ve malzemenin kendisini bir sanat eseri olarak düşünmenin olanaklarını araştıracak. “Tuvalin Ardındaki Sanat” atölyesi için çocuklar küçük boy tuval, akrilik ya da guvaş boya, boya kabı, su, fırçalar, makas, yapıştırıcı, gazete ya da dergi sayfaları kullanacak.

İlginizi çekebilir:  Anthony Hopkins’den NFT Serisi
Canan Tolon, Hasar, 1988–2010, Hasar görmüş çeşitli eserlerle yerleştirme, Arter Koleksiyonu
Sergiden yerleştirme görüntüsü: Tedbir, 2021. Fotoğraf: flufoto

“Yağmur Çubuğu: Pıtır Pıtır, Takır Takır!” başlıklı çevrimiçi atölye ise, 28 Ağustos 2021 Cumartesi günü gerçekleşecek. 6–9 yaş aralığındaki çocuklara yönelik atölye, Arter’in Karbon adlı performans salonunda sergilenen Yağmur Ormanı V (varyasyon 3) başlıklı etkileşime açık ses yerleştirmesinden yola çıkıyor. Ses ve titreşim üzerine düşünmeye davet eden atölyede çocuklar, yapıtı oluşturan buluntu ve yapılandırılmış nesneleri yorumlayacak; gündelik malzemeleri kullanarak rengârenk bir yağmur çubuğu tasarlayacaklar. “Yağmur Çubuğu: Pıtır Pıtır, Takır Takır!” atölyesi için çocuklar, iki adet uzun karton rulo, bir miktar fasulye, pirinç ve boncuk, makas, kürdanlar, yapıştırıcı, koli bandı, keçeli kalemler ve süslemek için renkli kâğıtlar kullanacak.

David Tudor ve Composers Inside Electronics, Inc., Yağmur Ormanı V (varyasyon 3), Küratör: Melih Fereli, Sergiden yerleştirme görüntüsü, 2020. Fotoğraf: Orhan Cem Çetin
Previous Story

“Freddie’yi Düşünmeden Geçirdiğim Tek Bir Gün Yok”

Next Story

49. İstanbul Müzik Festivali’ne Geri Sayım Başladı

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.

Verified by MonsterInsights