Art Dubai’den NFT Hamlesi - ArtDog Istanbul
Aisha Juma's The Sufi Darweesh (2022) Courtesy of the MORROW Collective. Source: theartnewspaper.com

Art Dubai’den NFT Hamlesi

//

Dubai’deki Madinat Jumeirah’da, 11-13 Mart tarihleri arasında kapılarını açacak olan Art Dubai, NFT ve kriptoya odaklanıyor. Fuarın bu yılki edisyonunda sadece dijital sanata ayrılmış bir bölüm dikkat çekiyor. Bu yıl 15. edisyonu gerçekleştirilen fuarın Art Dubai Digital adlı bölümünde, NFT sanat eserleri, kripto para, video sanatı ve artırılmış gerçeklik gibi konulara odaklanılıyor. Bu kategoride 17 galeri ve platform işlerini sergiliyor.

Bu yılki edisyonu her zamankinden büyük olan Art Dubai’de 44 ülkeden 100’den fazla katılımcı yer alırken, 30’u aşkın katılımcının ilk defa Art Dubai’ye katılacak galeri/kolektifler olması dikkat çekiyor.

Dijital Sanat Eserleri

The Art Newspaper’ın haberine göre fuara katılacak olan NFT platformu MORROW Collective, 35 sanatçının NFT eserlerini sergileyecek. Eserlerin fiyatları 1800 ila 23 bin sterlin arasında değişecek. Emergeast adlı çevrimiçi galeri ise Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan sanatçıların dijital eserlerini, 1800-18 bin sterlin aralığında koleksiyonerlerin karşısına çıkaracak. Gazelli Art House’un dijital kolu GAZELL.iO ise Azerbaycanlı sanatçı Orkhan Mammadov’un eserlerini sergileyecek.

Mazyar Kamkar and Reza Vojdani’s NFT animation CarpETHereum (2021) Courtesy of the artists and Emergeast. Source: theartnewspaper.com

Öte yandan fuar çerçevesinde gerçekleştirilecek konuşmalarda Metaverse, NFT, blokzincir teknolojisi ve Dubai, yeni medya ve internetin gelecek üzerine etkileri, Web3 gibi temalar öne çıkıyor.

Orkhan Mammadov’s Singularity in Heritage, part of the Revival of Aesthetics series (2022) Courtesy of GAZELL.iO. Source: theartnewspaper.com

Çağdaş, Modern, Bawwaba ve Art Dubai Dijital olmak üzere dört başlık altında düzenlenen fuarda, “Çağdaş” bölümünde Türkiye’den Anna Laudel, Dirimart, Pilevneli, Sanatorium, x-ist ve Zilberman Gallery yer alıyor.

Previous Story

Dirimart Canan Tolon’un Temsiliyetini Duyurdu

Next Story

ENKA Sanat’ta “Istırap Korosu”

0 0,00