Taksim Sanat Dalgaları Aşmak Sergisi

“Dalgaları Aşmak” Sergisi Taksim Sanat’ta

Küresel su krizini Macar fotoğrafçıların gözünden aktaran “Dalgaları Aşmak” sergisi 31 Ekim’e kadar Taksim Sanat’ta  görülebilir. 

/

İBB Kültür AŞ’nin kamusal sergi alanı olarak faaliyet veren Taksim Sanat,  212 Photography Istanbul kapsamında Dalgaları Aşmak başlıklı sergiyi ağırlıyor. Macar fotoğrafçıların gözünden küresel su krizinin anlatıldığı sergi, 31 Ekim’e kadar görülebilir.

Taksim Sanat Dalgaları Aşmak Sergisi

Macaristan Konsolosluğu ve Capa Center desteğiyle Katalin Koplin küratörlüğünde gerçekleşecek olan sergide, dünyanın çeşitli bölgelerinde suyun izini süren altı fotoğrafçı András Zoltai, László Végh, Márton Kállai, Róbert László Bácsi, Zoltán Molnár ve Zsolt Balázs kuraklığa dair fotoğraflarıyla bir araya geliyor.

Taksim Sanat Dalgaları Aşmak Sergisi

Doğadaki dönüşümün her yönüyle gözlemlendiği fotoğraf serilerinde; bitki yetiştiriciliği için su ihtiyacı, sürdürülemez madencilik, doğal kaynakların kurutulması, nehir düzenlemesinin öngörülemeyen sonuçları üzerinde duruluyor. Diğer taraftan, her şeyin ardından doğayla baş başa kalan insanın hikâyesine de yer veriliyor. Doğanın sunduğu armağanlardan zevk alan, zarar gören, doğaya karışan ya da direnen insana dair manzaralar, mitlere yaklaşan tasvirlerle çarpıcı bir boyut kazanıyor. Seriler, insan hikayeleri ve toplumsal temaların anlatısına yön veren, güçlü Macaristan fotoğraf geleneğini de temsil ediyor.

İlginizi çekebilir:  Jeff Koons Heykeli 8 Milyon Dolara Satıldı
Taksim Sanat Dalgaları Aşmak Sergisi

 

*“Dalgaları Aşmak” sergisi, Taksim Metro girişinde bulunan Taksim Sanat’ta 31 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

 

Previous Story

Yoklukta Varoluş Chiharu Shiota

Next Story

Ankara’nın Yeni Sanat Fuarı ARTNOUVA

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.