Sena Başöz, 'Astronomik Hareketler', Yaratıcı belgesel film, 26’ , 2019

“Yükselen sular, yayılan ışıklar”

İnsanın yaşadığı gezegenin değişen doğasıyla olan karmaşık ilişkisini odağına alan “Yükselen sular, yayılan ışıklar” başlıklı sergi 7 Aralık’a dek Zilberman Istanbul'da görülebilir.

Yükselen sular, yayılan ışıklar başlıklı sergi, Zilberman Istanbul‘da açıldı. Küratörlüğünü Gizem Demirçelik ve Nazlı Yayla’nın üstlendiği sergi, insanın yaşadığı gezegenin değişen doğasıyla olan karmaşık ilişkisini; geçmiş, şimdi ve gelecek; gerçeklik ve hayal gücü üzerine muhtelif perspektiflerle bir araya getiriyor.

Larry Muñoz, ‘Temporary death, Pamuklu kağıda dijital baskı, 110×110 cm, 2024

Nezir Akkul, Omar Barquet, Sena Başöz, Itamar Gov, Larry Muñoz, İz Öztat, Yaşam Şaşmazer, Hale Tenger ve Eşref Yıldırım’ın eserlerinin yer aldığı serginin tanıtım metninde şu ifadelere yer veriliyor:

“Deniz seviyesi hızla yükseliyor. Okyanuslar, devasa miktarda ısıyı emerek genişliyor ve buzullar ile buz tabakaları her yıl yüzlerce gigaton eriyik suyu denizlere bırakıyor. Kıyılardaki kara alanlarındaki değişiklikler, yerel deniz seviyelerini de etkiliyor. Dışarıdan küçük görünen bu artışlar, şimdiden dünyanın dört bir yanındaki kıyı şeritlerinde önlenemez sorunlara yol açıyor.

Nezir Akkul, ‘Tepenin Ardı serisinden’, Tuval üzerine akrilik boya, 148 x 208 cm, 2024

“Deniz ve güneş, uzun zamandır efsanelerin ve masalların merkezinde; ihtişam ve huzurun simgeleri olarak, farklı kültürlerden simyacıların, ilahiyatçıların ve bilim insanlarının hayranlık duyduğu unsurlar olmuştur. Dünya büyük değişimlerden geçerken, deniz ve güneşe bakışımız ve ilişkilenmemiz nasıl evriliyor? Onları yaşam kaynakları yerine gitgide ciddileşen tehditler olarak mı görmeliyiz? Peki bizi bekleyen daha sıcak, daha ıslak bir geleceğe yönelik kişisel stratejilerimiz neler?”

Omar Barquet, ‘Umbrios (Somber), Rocking chair fragments enamel and lighting, 115x120x80 cm, 2016

Tarabya Kültür Akademisi’nin desteği ile düzenlenen sergi 7 Aralık’a kadar Zilberman İstanbul, Dialogues, Selected’da ziyaret edebilir.

İlginizi çekebilir:  Zarastro Art’ta Yeni Sergi

Previous Story

Algının Karanlık Çekirdeği

Next Story

Ai Weiwei’nin Heykeli Kasten Kırıldı

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.