Fatoş Üstek

İstanbul Modern’in Konuğu Fatoş Üstek

İstanbul Modern, farklı disiplinlerden güncel konuların sanatsal bir bakış açısıyla ele alındığı "Art Talks" başlıklı yeni bir etkinlik dizisiyle ziyaretçilerini buluşturuyor. 9 Temmuz'da gerçekleşecek etkinliğin ilk konuğu, Londra'da yaşayan küratör ve yazar Fatoş Üstek olacak.

İstanbul Modern, farklı disiplinlerden güncel konuların sanatsal bir bakış açısıyla ele alındığı “Art Talks”(Sanat Sohbetleri) başlıklı yeni bir programla ziyaretçilerini buluşturmaya hazırlanıyor. Sanat dünyasından misafirleri ağırlayacak etkinlik, katılımcıları kolektif düşünme ve paylaşma konusunda teşvik etmeyi amaçlıyor.

Serinin ilk konuğu, “The Art Institution of Tomorrow: Reinventing the Model” (Lund Humphries, 2024) adlı kitabın yazarı, Londra’da yaşayan küratör ve yazar Fatoş Üstek olacak.  9 Temmuz’da İstanbul Modern’de gerçekleşecek konuşma, Üstek’in deneyim ve araştırmalarını konu alıyor.

Fatoş Üstek, dünyayı farklı ölçeklerde ve yoğunluklarda bir “krizler dünyası” olarak tanımlıyor ve mevcut sanat kurumu sistemlerinin bu dünyadaki talepleri karşılamakta zorlandığını savunuyor. Üstek,”The Art Institution of Tomorrow: Reinventing the Model” kitabında, sanat kurumları için yeni bir model öneriyor. Kitap, kâr amacı gütmeyen görsel sanat organizasyonları ve genel olarak yaratıcı endüstriler üzerine kapsamlı bir araştırmaya dayanıyor ve sektörün dört bir yanından 50’den fazla uluslararası kurum lideriyle yapılan görüşmeleri içeriyor. Kitap ayrıca, sanat kurumlarının gelecek nesiller boyunca geçerliliklerini koruyabilmeleri için gerekli değişimin ana hatlarını net şekilde ortaya koyuyor.

İlginizi çekebilir:  Güney Kore: Müzede Düğün

Fatoş Üstek Hakkında

Fatoş Üstek uluslararası alanda çalışan bağımsız bir küratör ve yazardır. The Art Institution of Tomorrow, Reinventing the Model (2024) adlı kitabın yazarı, kâr amacı gütmeyen kamu yararı şirketi FRANK Fair Artist Pay’in Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü ve Londra’daki Frieze Sculpture’ın Küratörüdür. Üstek, Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Birliği AICA UK, ICI, IKT Üyesi ve AWITA (Association of Women in the Arts) Kurucu Üyesidir. Daha önce Liverpool Bienali Direktörü, Roberts Institute of Art Direktörü, Art Night, Londra Küratörü (2017), fig-2 50 sergi 50 hafta, ICA Londra Küratörü (2015) ve 10. Gwangju Bienali, Güney Kore Yardımcı Küratörü (2014) olarak görev yapmıştır.

Previous Story

Gümüşlük Akademisi Yaz Programı 

Next Story

Uğur Güracar’ı Anma Günü

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.