Canan Savaş, İsimsiz, ahşap ve Joss paper üzerine karışık teknik yağlı boya, 13x20 cm.

“Temptation” Muse Contemporary’de

/

Muse Contemporary 17 Ocak itibarıyla “Temptation” başlıklı grup sergisini izleyiciyle buluşturuyor. 10 Mart tarihine kadar galerinin Levent’teki mekânında ziyaret edilebilecek sergi, Türkiyeden ve dünyadan 12 sanatçıyı bir araya getiriyor.

Sergide Alea Pınar Du Pre, Canan Savaş, Ebru Yılmaz Kale, Jeff Robb, Mehrnoush Esmaeilpour, Naz Sirmen, Reka Nyari, Sinan Polvan, Tom Fellows, Wayne Maser, Yasemin Vardarlılar ve Yuval Avital’ın farklı disiplinlerden eserleri bir araya geliyor.

Canan Savaş, İsimsiz, ahşap ve Joss paper üzerine karışık teknik yağlı boya, 90×120 cm.

Kadın, Kışkırtma ve Gizem

Serginin temasını kadın, kışkırtma ve gizem kavramları oluşturuyor. Temptation, sanat tarihi boyunca izleyicinin karşısına çıkan çıplak kadın figürünün; bugünün sanatçıları tarafından eskinin kuralcı oranları, renkleri ve bakışları yerine daha etkili, kışkırtıcı ve feminist imgelerle yorumlandığını hatırlatıyor. Canan Savaş sergide, insan doğası ve davranışlarından yola çıkarak ürettiği son dönem işleriyle yer alıyor. Sanatçının sergideki seçkisinin tamamı 2022 yılında ürettiği işlerden meydana geliyor.

İlginizi çekebilir:  Geleceği Seramik ile Düşünmek

İkonik Madonna Fotoğrafı

Öte yandan fotoğraf medyumu üzerinde yoğunlaşan seçkide, lentiküler fotoğraf alanının önde gelen temsilcilerinden İngiliz sanatçı Jeff Robb’un ve New Yorklu fotoğraf sanatçısı Reka Nyari’nin yeni dönem işleri göze çarpıyor. Bunun yanı sıra İsrailli multimedya sanatçısı Yuval Avital’in Etna Yanardağı’nda çektiği gizemli fotoğraflar ve ABD’li fotoğraf sanatçısı Wayne Maser’ın 1994 yılında çektiği ve ilk kez sergilenecek olan ikonik Madonna fotoğrafı da sergide görülebilecek olan eserler arasında.

Muse Contemporary’deki “Temptation”, Salı’dan Cumartesi’ye 11:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Previous Story

Duvarlarla Konuşmak

Next Story

Nilüfer Gençlik Tiyatrosu

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.