"Freak Mythology" sergisinden bir görünüm.

Tuhafier’de Yeni Sergi: “Freak Mythology”

/

Fotoğraf sanatçısı Burak Kaçi’nin Tuhafier küratörlüğünde gerçekleşen “Freak Mythology” başlıklı kişisel sergisi 29 Haziran itibarıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Hem kişisel hem de toplumsal hafızanın görsel bir hikayesi olma niteliği taşıyan fotoğraf sergisini Tuhafier‘de sanatseverlerle buluşuyor.

Sergi, “belleğimizin karanlık köşesine sakladığımız bir yerlere ait olabilmek için inşa ettiğimiz bilincimizi katman katman geri soyabilsek, bilinçaltımızın o karanlık köşesinde nasıl ucube, ürkütücü, uyumsuz karakterlerle karşı karşıya gelip yüzleşmek zorunda kalırdık?” sorusuna yanıtlar sunuyor.

“Freak Mythology” sergisinden.

Sanatçı için oldukça kişisel bir temellendirmesi olan sergi, sanatçının büyüdüğü komünal Ermeni kültüründen nasıl etkilendiğini ve bu kültürün kendisinde yarattığı konservatif mücadeleleri aşmak için birey, cinsiyet, din ve aile kavramlarını nasıl yeniden yorumladığını gösteriyor.

Kimlik, Aidiyet ve Kolektif Bilinç

Sergi, bir ‘ucubenin’ içinde yaşadığı tekinsizliği göz önüne seriyor. Benlik, kültür, inanç kavramlarını dışavurmanın yeni biçimlerini keşfeden ‘ucube’, bu süreçte arzuların ve insan bedeninin sınırlarını esnetiyor. “Freak Mythology” kimlik, kolektif bilinç ve aidiyet kavramlarına dair de kuir bir okuma yapıyor.

İlginizi çekebilir:  34 Calling Konser Serisi

“Freak Mythology” sergisini 7 Temmuz’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Burak Kaçi Hakkında

Multidisipliner pratiğinde fotoğraf, video art, kostüm tasarımı ve performans medyumlarını kullanan Burak Kaçi çalışmalarının merkezine kimlik, hafıza ve toplum bilincinin çatışmalarını alıyor. Bu çatışmalardan doğan yeni ifade şekillerini, beden ve kimliğin sınırlarını zorlayarak kuir bir görsel anlatıma çeviriyor. İşleri KALTBLUT, Pornceptual, Warmbrothers, CAP74024 gibi mecralarda yayınlanan sanatçı, aynı zamanda 2018 yılında 212 Magazine ve Leica işbirliğiyle yapılan fotoğraf festivalinde finale kalarak karma sergiye katıldı.

Previous Story

Van Gogh’un Objeleri

Next Story

Caz Festivali’nden Yaşam Boyu Başarı Ödülü

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.