Reconstruction

Yunan Film Günleri Pera Müzesi’nde

/

Yunanistan Sineması’nın auteur yönetmenlerinden özgün ve ödüllü filmlerin gösterileceği Yunan Film Günleri, 7-12 Haziran 2022 tarihlerinde Pera Müzesinde yapılacak. Yunanistandan EMEIS Kültür Kolektifi ve Türkiyeden istos film ile istos yayın’ın ortaklığında ilk defa gerçekleştirilecek Yunan Film Günleri, ülke sinemasının 1960lardan 1980lere uzanan döneminden seçilmiş filmleri yenilenmiş kopyalarıyla gösterecek.

Theo Angelopoulosun ‘Yeni Yunanistan Sineması’nın doğuşu’ olarak gösterilen 1970 yapımı filmi Anaparastasi / Tatbikat” ile açılışını yapacak etkinlikteki gösterimlere katılım sınırlı sayıda ve ücretsiz olacak.

İlginizi çekebilir:  Aftersun Pera Film’de
Petros Markaris

Yunanistan sinemasından film profesyonellerini İstanbulda ağırlayacak etkinliğin konuklarından biri de Angelopulos’un Büyük İskender”, Leyleğin Geciken Adımı”, Sonsuzluk ve Bir Gün”, Ulis’in Bakışı” filmlerinin yanı sıra Yeşim Ustaoğlu filmi Bulutları Beklerken”in senaristi Petros Markarisolacak.

Yunanistan Kültür Bakanlığının katkıları ve Yunan Film Merkezi ile Yunan Film Akademisinin destekleriyle gerçekleşecek Yunan Film Günleri’nin film ve etkinlik programı önümüzdeki günlerde yunanfilmgunleri.com internet adresinde açıklanacak.

Previous Story

Mona Lisa’ya Pastalı Saldırı

Next Story

Forgetmat’tan Yolculuğa Davet

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.