Moda Dünyasının Yeni Gözdesi Venedik

/
İlginizi çekebilir:  Nezaket Ekici ile 'Ev'e Yeni Bir Bakış

Bienal ile uluslararası arenada daha da popülerleşen Venedik son zamanlarda moda dünyasına da yön vermeye başladı. Saint Laurent’ın kentte gerçekleştirdiği defilenin ardından son olarak Valentino markası 2021 Sonbahar/Kış koleksiyonunu tarihi Venedik tersanesinde tanıttı.

VALENTINO FALL:WINTER 2021 COUTURE COLLECTION VALENTINO

Markanın kreatif direktörü Pierpaolo Piccioli, Valentino’nun sanata verdiği değeri göstermek için Venedik’i seçti. Gaggiandre’de yapılan defilede İngiliz şarkıcı Cosima piyanosuyla canlı bir konser verdi. Piccioli defile için 2020 yılının Ekim ayında yazar ve küratör Gianluigi Ricuperati’nin belirlediği 60 kişilik bir çağdaş sanatçı listesinden 16 genç sanatçıyı seçti.

Fotoğraf Giovanni Giannoni

Sanat ve Moda Bir Arada

Bu ekiple birlikte Valentino Des Ateliers çatısı altında çalışan Piccioli sanat ve modayı bir araya getirmeyi başardı. Canlı renkler, dev şapkalar ve göz alıcı desenlerle dolu elbiselerin hâkim olduğu defile için çalışan sanatçılar arasında Jamie Nares, Patricia Treib, Francis Offman, Benni Bosetto, Andrea Respino, Wu Rui ve Alessandro Teoldi gibi isimler öne çıktı.

İlginizi çekebilir:  İnci Küpeli Kız’ın Kirpikleri ‘Bulundu’
Resim hakkı Giovanni Giannoni

“Tanıtılabileceği Tek Yer Venedik’ti”

ARTnews’in haberine göre küratör Ricuperati, “Bu tipik bir moda iş birliği değil. Valentino Des Ateliers, iki ayrı dünyanın birlikte verdiği bir konser gibi” diye konuştu. Piccioli ise defileyle ilgili olarak, “Böyle bir koleksiyonunun dünya üzerinde tanıtılabileceği tek yer Venedik’ti” dedi. Uzun zamandır çağdaş sanatın kalelerinden biri olan şehirde modanın yükselişi devam edeceğe benziyor.

VALENTINO FALL-WINTER 2021 COUTURE COLLECTION VALENTINO
Previous Story

İtalya’da da Müzelere Girişte Aşı Belgesi Zorunlu

Next Story

Dijital Frida Kahlo Sergisinden Görsel Şölen

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.