Sonbahar Müzayedeleri

/

Christie’s Eylül’e Hızlı Başlıyor

Christie’s Müzayede Evi’nin 27 Eylül’de Şanghay’da düzenleyeceği “20. Yüzyıl & Çağdaş Sanat (Akşam Satışı)”, Salvador Dali’den Zao Wou-Ki’ye Marc Chagall’dan Andy Warhol’a kadar, yer verdiği sanatçılar ve eserleriyle milyonluk satışlara ev sahipliği yapacak.

Christie’s sonbahara 10 Eylül tarihinde New York’ta “Değerli Çin Resimleri” müzayedesiyle “merhaba” diyor. Müzayedenin yıldızının Zhang Daqian’ın 300-500 bin dolar aralığına alıcı bulması beklenen Hibiscus eserinin olacağı tahmin ediliyor.

BANKSY VE ÇAĞDAŞ EDİSYONLAR

Christie’s de Eylül’ü ağırlıklı olarak online müzayedelere ayırmayı tercih etmiş. Müzayede evinin “Çağdaş Edisyonlar” ve Banksy: I can’t Believe You Morons Actually Buy This Sh*t gibi online müzayedelerini 11 Eylül’de New York’ta düzenleyeceği “Güney Asya Modern + Çağdaş Sanatı” satışı takip edecek. Sayed Haidar Reza, Francis Newton Souza, Maqbool Fida Hussein, Hari Ambadas Gade ve Jehangin Sabavala işlerine yer verilen sanatçılar arasında. Sayed Haidar Reza’nın La Terre’inin fiyatı talep üzerine belirlenecekken “Untitled (Cityscape)”ının 350-500 bin dolara alıcı bulacağı tahmin ediliyor. Müzayede evinin aynı tarihte New York’taki diğer müzayedesi ise 120 lotun sunulacağı “Hint, Himalaya ve Güneydoğu Asya Sanat Eserleri” olacak.

Banksy, Morons, 2006

17 Eylül’de Zürih’te “İsviçre Sanatı” meraklılarını buluşturacak olan Christie’s 18 Eylül’de ise Londra’da “Baskı & Çoğaltmalar” satışını düzenleyecek. Keith Haring’in “Retrospect”i 150-250 bin, Edvard Munch’ün “The Heart”ı, Andy Warhol’un “Chanel: from Ads”i ile STIK’in “Heavy”si 100-150 bin, Edouard Vuillard’ın “Paysages et Intérieurs”ü 80-120 bin, Henri Toulouse-Lautrec’in “Jane Avril”i 50-70 bin sterlin tahmini fiyata satışta olacak.

ŞANGHAY’DA “SANAT İLE YAŞAMAK”

Zoo Wou-ki, Voie Lactee-09.11.1956

Christie’s, sanatseverleri 21 Eylül’de Şanghay’da “İlk Açık/Şanghay: Sanat ile Yaşamak” başlıklı müzayedede buluşturacak. KAWS’ın “No Reply”ının tahmini satış fiyatı 400-800 bin Çin Yuanı olurken, Zao Wou-Ki’nin “Untitled”ı 350-550 bin, Tai Xiangzhou’nun “Alioth”ı ise 350-650 bin Çin Yuanına alıcısını arayacak.

Müzayede evinin Şanghay’da 21 Eylül’deki bir diğer müzayedesi ise “20. Yüzyıl & Çağdaş Sanat (Akşam Satışı)” olacak. Müzayedenin gözdesinin 38-68 milyon Çin Yuanına alıcı bulacağı tahmin edilen Zao Wou-Ki’nin Voie Lactée – 09.11.1956’sı olacağı tahmin ediliyor. Salvador Dali’nin Le Profil Du Temps’ı 7-10 milyon Çin Yuanlık tahmini fiyatıyla göze çarparken öne çıkan diğerlerinden Marc Chagall’ın Corbeille de Fruits aux Amoureux’su 4,5-5,5 milyon, Bernard Buffet’nin “Clown aux Tasses à Café’si 3,8-5 milyon, Fernando Botero’nun Women On a Horse’u 3,2-4,5 milyon ve Andy Warhol’un Cambell’s Chicken Noodle Soupbox’u 1,3-1,8 milyon Çin Yuanına yeni sahiplerine kavuşacak.

“İYİ BİRİ”NE İYİ FİYAT

Christie’s, 27 Eylül’de New York’ta Ed Ruscha koleksiyonerlerini bir araya getirecek. “Ed Ruscha’dan 37 iş” başlıklı müzayede seçkisinde yer alan işlerin en yüksek fiyata sahip olanı “A Person Who Is Very Nice”, 500-700 bin dolarlık tahmini satış fiyatıyla heyecanlandıracak. Ruscha’nın “I Was Gasping for Contact”ı, “3 Fork”u ve “Wavy Robot”u 400-600 bin, “Year After Year”ı ile “Electrical” ise 350-550 bin dolar tahmini fiyata alıcısını bulacak.

27 Eylül’de New York’taki bir diğer müzayede ise “Savaş Sonrasından Günümüze” olacak. 5 binden 2 milyon dolara farklı fiyatlarda, oldukça geniş yelpazede sanatsevere hitap edecek müzayede seçkisinde yeni yetenekler de usta sanatçılar da yer alacak. Müzayedede işleri yer alan sanatçılar arasında Helen Frankenthaler, Joan Mitchell, Andy Warhol, Yayoi Kusama, Harold Ancart, Loie Hollowell, Tschabalala Self, Jonas Wood, KAWS ve George Condo’yu saymak mümkün.

EKİM DE EYLÜL KADAR YOĞUN

Ekim ayını 1 Ekim’de Londra’da “Jeremy Lancaster Koleksiyonu” satışıyla başlatan müzayede evi, Bridget Riley’nin “Orphean Elegy 7”ı ile Philip Guston’ın “Language 7”ı 1,5-2 milyon sterlinlik tahmini fiyatlarıyla müzayedenin en pahalı işleri olacak. Christie’s 2 Ekim’de New York’taki “Fotoğraflar” müzayedesi ve 4 Ekim’de Londra’da düzenleyeceği “Savaş Sonrası & Çağdaş Sanat Akşam Satışı” ile devam edecek. Müzayedelerin detayları ise henüz paylaşılmış değil.

Müzayede evi, 4 Ekim’de Londra’da 20. yüzyıl İtalyan sanatını odağına alan “İtalyanca Düşünmek” müzayedesinin ardından bu kez 5 Ekim’de Londra’da “Savaş Sonrası& Çağdaş Sanat Gündüz Satışı”nı gerçekleştirecek. Frieze esnasında gerçekleşecek olan müzayedenin detayları da henüz açıklanmış değil.

Ayın geri kalanının takvimiyse şöyle: 17 Ekim’de Paris’te “Paris Avant Garde”, 18 Ekim’de yine Paris’te “Modern Sanat” müzayedeleri sanatseverleri Avrupa’da buluşturacak. 22-23 Ekim’de “New York’ta Baskı&Çoğaltmalar” müzayedesini 23 Ekim’de Londra’daki “Orta Doğu, Modern ve Çağdaş Sanat” satışı izleyecek. 28 Ekim’de New York’ta iki bölüm halinde “Avrupa Sanatı” müzayedeleri gerçekleştirecek olan Christie’s, 29 Ekim’de ise “Eski Ustalar” satışıyla koleksiyonerleri sevindirecek.

Sotheby’s Odağına Çağdaş Sanatı Alıyor

Sotheby’s Eylül ayında online müzayedeleriyle dikkat çekerken, 10 Eylül’deki “Made In Britain” satışında Alev Ebüzziya Siesbye’ın bir işi de koleksiyonerle buluşacak. Eylül’deki “Çağdaş Fotoğraflar” müzayedesi, fotoğraf meraklılarını bir araya getireceken, Ekim ayında, özellikle Hong Kong’da düzenlenecek çağdaş sanat müzayedeleri konuşulacak.

Alev Evüzziya, Bowl

Eylül ayında online müzayedelerini sürdüren Sotheby’s müzayede evi, 10 Eylül tarihinde düzenleyeceği “Made in Britain” satışında Modern Britanya sanatının birbirinden değerli örneklerine yer vererek koleksiyonerlere fotoğraf, baskı, resim, kağıt üzeri işler ve seramikler sunacak. 280 lotun bir araya getirileceği satışta Antony Gormly, Banksy, David Hockney, Damien Hirst, Helen Bradley, Howard Hodgkin, Richard Hamilton, Dame Lucie Rie, Jennifer Lee, Patrick Demarchelier, Terry O’Neill, Mary Fedden ve Beryl Cook’un aralarında olduğu uluslararası tanınırlığa sahip sanatçıların işleri yer alacak. Müzayedede Alev Ebüzziya Siesbye’ın “Bowl” işi de 4-6 bin sterlin aralığında, sahibini bekleyecek.

SOTHEBY’S HIZLI BAŞLIYOR

Sotheby’s’in 17 Eylül tarihli “Amerikan Sanatı” müzayedesinde Milton Avery’nin “Mexican Washingwoman”ı ile Daniel Garber’ın “Environs of Milford”ı 200-300 bin dolar aralığındaki satış fiyatlarıyla öne çıkarken, onları 150-250 bin dolara alıcı bulacağı düşünülen John Frederick Kensett’in “Marine Scene”i takip edecek. 18 Eylül tarihli “İskoç Sanatı” satışında ise koleksiyonerler Samuel John Peploe’nun “Stil Life with Roses;Still Life with Teapot and Fruit”u ile Francis Campbell Bouleau Cadel’in “Roses”ını heyecanla bekleyecek.

FOTOĞRAF MERAKLILARINA

Sotheby’s Müzayede Evi 27 Eylül’de New York’ta “Çağdaş Fotoğraflar” satışını gerçekleştirecek. David Hockney, Robert Rauschenberg, Catherine Opie, Cindy Sherman, Vera Lutter, Bernd ve Hilla Becher, Thomas Ruff, Ana Mendieta, Philip-Lorca diCorcia, Wolfgang Tillmans, Richard Prince’in aralarında olduğu isimlerin değerli işlerini bir araya getirecek. Cindy Sherman’ın “Untitled Film Still #10”i, Karlheinz Weinberger’in “Untitled (Rebel Youth)”u, Katy Grannan’ın “Nicole, Sunnyday Avenue (II)”su ve Mitch Epstein’ın “Amos Coal Power Plant, Raymond West Virginia(from American Power”ı, Wolfgang Tillmans’ın “Silver 143”si isimlerinden söz ettirenler arasında.

Ekime geldiğimizde, Sotheby’s’in sanatseverleri 3 Ekim’de New York’ta “Klasik Fotoğraflar” müzayedesinde bir araya getireceğini görüyoruz. 19 ve erken 20. yüzyılın değerli fotoğraflarının yer alacağı satışta, müzayedelerde sıkça karşılaşılmayan değerli fotoğraflar da yer alacak. Müzayede kapsamında Julia Margaret Cameron, William Henry Fox Talbot, Albert Frisch, ve Eugène Atget’ın işlerinin yanı sıra Jaromir Funke, Dorothea Lange, Walker Evans, Ansel Adams, Diane Arbus, Edward Weston, Richard Avedon ve Francesca Woodman’ın fotoğrafları da yer alacak. “Çağdaş Sanat Akşam Satışı” ise 3 Ekim, New York tarihli bir diğer müzayede olacak.

ALMAN VE JAPONLARA DİKKAT

Müzayede evinin 4 Ekim’de Londra’da düzenleyeceği “Çağdaş Sanat Gündüz Satışı” seçkisinde, savaş sonrası dönemden günümüze kadar olan süreçte eserleri en çok aranan sanatçılara yer verecek. Özellikle Alman sanatçılar Gerhard Richter, Rudolf Stingel ve Franz West ile tanınmış Japon sanatçılar Yayoi Kusama ile Yoshitomo Nara dikkat çekenler arasında. Kusama’nın “The Canal in Glow”unun 250-350 bin sterline alıcı bulması bekleniyor.

HONG KONG EKİM’DE HAREKETLİ

Müzayede evinin 5 Ekim’de Hong Kong’da düzenleyeceği “Modern Sanat Akşam Satışı”nın iki yıldızı da koleksiyonerler heyecanlandıracak. Sanyu’nun “Nu Rose sur Tissus Chinois”sı 35-45 milyon Hong Kong dolarına, Léonard Tsuguharu Foujita’nın “Jeune Femme au Petit Chien”i ise 10-20 milyon Hong Kong dolarına yeni sahibini bekleyecek.

6 Ekim’de Hong Kong’da gerçekleşecek “Modern ve Çağdaş Güneydoğu Asya Sanatı” satışında Affandi, Cheong Soo Pieng ve Le Pho müzayedenin öne çıkan sanatçılarından olacak. 6 Ekim’deki diğer Hong Kong merkezli müzayede “Çağdaş Sanat Akşam Satışı” ise KAWS, Ed Ruscha, Nicolas Party, Yoshitomo Nara, Kazuo Shiraga ve Zhou Chunya’nın aralarında olduğu isimlerinin işlerine yer verecek. Yoshimoto Nara’nın “Looking At You”su 14-22 milyon, Kazuo Shiraga’nın “Gesshi”si 6-8 milyon, Nicolas Party’nin “Portrait”i ise 2-3 milyon Hong Kong dolarına satışta olacak.

Müzayede evinin 7 Ekim’de Hong Kong’da düzenleyeceği “Çağdaş Sanat” müzayedesi Doğu ve Batı’nın uluslararası tanınırlığa sahip sanatçılarını bir araya sunacak. Sanatseverlerin Banksy, Liu Wei, Yayoi Kusama, Takesada Matsutani ve Lee Seungtaek’in işlerini görebilecekleri satışta Zeng Fanhzi’nin “Untitled”ı 2,8-3,8 milyon, Yayoi Kusama’nın “Pumpkin”i 6-8 milyon Hong Kong dolarına satılacağı tahmin ediliyor.

PARİS’TE EMPRESYONİST VE MODERN

15 Ekim’de Londra’da düzenleyeceği “Modern&Çağdaş Afrika Sanatı” müzayedesi William Kentridge, Pascale Marthine Tayou, Chéri Samba, Yusuf Grillo, Irma Stern, Bodys Isek Kingelez, Gerard Sekoto, Ben Enwonwu, El Anatsui, Julie Mehretu, Skunder Boghossian, Ibrahim El Salahi ve Wangechi Mutu’nun aralarında olduğu sanatçıların fotoğraf, resim ve heykellerine yer verecek. 17 Ekim’de Sotheby’s Paris’te “Empresyonist ve Modern Sanat” başlıklı satışını düzenleyecek.

İlginizi çekebilir:  “Sizin alınız al, inandım Sizin morunuz mor, inandım”

Sotheby’s, 22 Ekim tarihli, Londra merkezli “20.Yüzyıl Sanatı-Orta Doğu” müzayedesinde nadir ve en çok aranan sanatçıların işlerine yer verecek. Eserlerinin bir araya getirileceği sanatçılar arasında Antoine Malliarakis Mayo, Hassan Hajjaj, Marcos Grigorian, Mahmoud Said, Shirin Neshat, Massoud Arabshahi ve Manoucher Yekta’yı saymanın mümkün olduğu müzayedede yüksek fiyatıyla göze çarpan işlerden biri de Mahmoud Sabri’nin “Death of A Child”ı.

Phillips Çağdaş Sanatla “Merhaba” Diyor

Phillips Müzayede Evi sonbaharı edisyonlar, fotoğraflar ve çağdaş sanat eserlerine yer veren müzayedelerle karşılıyor. Eylül ayındaki “Yeni Şimdi” satışı ile Ekim’de gerçekleşecek “20.Yüzyıl&Çağdaş Sanat” satışları, yüksek rakamların telaffuz edileceği müzayedeler olacak.

NEW YORK’DA “YENİ ŞİMDİ” İLE YOLA DEVAM

24 Eylül tarihine baktığımızda müzayede evinin New York’ta düzenleyeceği “Yeni Şimdi” başlıklı satışı görüyoruz. 230 lotun bir araya geldiği müzayedenin yıldızı 600-800 bin dolarlık tahmini satış fiyatıyla Keith Haring’in “Untitled (Three Dancing Figures), Version A” eseri olarak karşımıza çıkıyor. Sam Francis’in “E VII”ı 350-450 bin, Frank Stella’nın “NarowlaII”su 250-350 bin, Ed Ruscha’nın “High SpeedGardening”i 180-250 bin, Guiseppe Penone’nin “Pelledi Marmo e Spined’Acacia – Lucrezia”sı 150-200 bin, Bernar Venet’nin “222.5° ARC x 4”u 120-180 bin tahmini fiyata yeni alıcılarını bekliyor. Yayoi Kusama’nın 80-100 bin dolar tahmini fiyatlı “Butterfly” ve “Embryo” başlıklı işleri ile KAWS’ın 60-80 bin dolar aralığında alıcı bulacağı tahmin edilen “Untitled (SM7)” ile “Untitled”ı göze çarpan diğer eserler arasında.

Takvimler 1 Ekim’i gösterdiğinde ise Phillips Müzayede Evi, New York’ta “Fotoğraflar” müzayedesini gerçekleştirecek. Satışın gözdeleri arasında Hannah Wilke’nin “S.O.S. Starification Object Series, 1974”u, Robert Mapplethorpe’un “Lilly, 1987”ı, Irving Penn’in“Three Tulips (Red Shine, Black Parrot, Gudoshnik), New York, 1967”ı, Robert Frank’in “Covered Car— Long Beach, California, 1955-1956”ı, Marina Abramovic’in “Cleaning the Floor, 2004”u, Cindy Sherman’ın “Untitled #197, 1989”ı, Diane Arbus’un “Retired Man and His Wife at Home in A Nudist Camp One Morning, N.J., 1963”si, Richard Mosse’nin “Remain in Light, 2015”i, Massimo Vitali’nin “Madima Wave #2232, 2005”ı, Peter Beard’ın “Maureen Gallagher and a Late Night Feeder, 2:00am, Hog Ranch, 1987”ı, Edward Burtynsky’nin “Manufacturing #17, Deda Chicken Processing Plant, Dehui City, Jilin Province, China, 2005”ını saymak mümkün.

İKİ KITADA DA HEYECAN SÜRÜYOR

Phillips, 3 Ekim’de Londra’da “20. Yüzyıl & Çağdaş Sanat Gündüz Satışı” başlıklı müzayedede sanatseverleri bir araya getirecek. Müzayede seçkisinden paylaşılan işler arasında Lucio Fontana’nın “Concetto Speziale, 1964”u dikkat çekiyor. Yine Londra’da, bu kez 4 Ekim’de “20. Yüzyıl & Çağdaş Sanat Akşam Satışı”nı göreceğiz. Satış kapsamında bir araya getirilen seçkide yer alan eserlerden Tschabalala Self’in “Florida”sı ile Luc Tuymans’ın “The Exorcist”i müzayedenin açıklanmış olan ve sanatseverleri heyecanlandıran işleri olarak dikkat çekiyor.

Phillips’in 25 Ekim’de koleksiyonerleri iki kıtada iki farklı müzayedede buluşturacağını görüyoruz. New York’ta gerçekleşecek “Edisyonlar &Kağıt Üzeri İşler” satışında Joan Mitchell’in “Sunflowers II (diptych)”su, Howard Hodgkin’in “As Time Goes By (blue)”ı, David Hockney’nin “Hotel Acatlan, 2nd Day, from Moving Focus series, 1984-1985”i, Pablo Picasso’nun “Pique (Rouge et Jaune”u, Yoshimoto Nara’nın “Don’t Cry”ı ve Robert Rauschenberg’in “Signs”ı ilgi çekiyor. Müzayede evi Londra’da “Fotoğraflar” müzayedesiyle sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Satışın seçkisi henüz açıklanmasa da Peter Beard’ın “756 Elephants In A Misery Likes Company Formation, Tsavo, 1976” işi göze çarpıyor.

Bonhams’ta Eylül’ün Yıldızı Osman Hamdi Bey

Bonhams’ın 26 Eylül’de Londra’da düzenleyeceği “19. Yüzyıl Avrupa, Viktoryen& Britanya Empresyonist Sanatı” müzayedesinin yıldızı, Osman Hamdi Bey’in 600-800 bin sterline alıcı bulması beklenen “Young Woman Reading” işi olacak.

Osman Hamdi Bey, Young Woman Reading. 1880

Bonhams Müzayede Evi’ne baktığımızda, müzayede evinin Eylül ayını ağırlıklı olarak değerli araba, saat, mücevher ve şarapların satışlarına ayırdığını görüyoruz. Ay başında online bir “Baskı&Çoğaltmalar” satışı düzenleyecek müzayede evi, 9 Eylül’de New York’ta “Değerli Çin Resimleri & Sanat Eserleri” müzayedesini sonrasında 11 Eylül’de New York’ta “Japon ve Kore Sanatı” satışını gerçekleştirecek.

BONHAMS HER TALEBE CEVAP VERİYOR

Bonhams, 25 Eylül’de ABD’de iki müzayedeye ev sahipliği yapacak. New York’ta bir araya getireceği “Çağdaş – Sanat, Edisyonlar & Tasarım” başlıklı satışın açıklanan işleri arasından Gerhard Richter’in “Bagdad (P10), 2014”i, James Brown’ın “Untitled, 1983”si, Mel Bochner’in “Blah Blah Blah, 2009”ı, Alex Katz’ın “Black Dress 7 (Carmen), 2018”i ve Will Ryman’ın “Untitled (Rose 28), 2009”ı sanatseverleri heyecanlandırıyor.

Aynı tarihte Los Angeles’ta ise “Made in California” müzayedesini görüyoruz. Joe Goode’un “Cloud-Photograph Triptych, 1969-70”si 100-150 bin dolarlık fiyatıyla sanatseverleri heyecanlandırırken, onu 70-100 bin dolar aralığında alıcı bulması beklenen Larry Bell’in “Cube 12, 2006”i ile 50-70 bin dolar tahmini fiyata alıcılarıyla buluşmaları beklenen Raimond Staprans’ın “Late Afternoon with a Half-Boat, 1986”i ile Manuel Neri’nin“Untitled (Julia), circa 1970”si takip ediyor. Satışın öne çıkanlarından Richard Pettibone’un “Bugatti, 1963”i de 15-20 bin tahmini satış fiyatıyla dikkat çekiyor.

Müzayede evi 26 Eylül’e geldiğimizde ise Londra’da “19. Yüzyıl Avrupa, Viktoryen& Britanya Empresyonist Sanatı” başlıklı satışını gerçekleştirecek.

SAVAŞ SONRASININ İZLERİ

2 Ekim’de New York’taki “Fotoğraflar” müzayedesini 3 Ekim tarihinde Londra’daki “Savaş Sonrası & Çağdaş Sanat” satışı izleyecek. Müzayedenin gözdelerinden Zao Wou-Ki’nin”23-9-70” işi 400-600 bin, Alighiero Boetti’nin “Oggi il Trentesimo del Quarto Mese uno Nove Otto Nove”si ise 200-300 bin sterline yeni sahipleriyle buluşmaya gün sayıyor. 3 Ekim’de Londra’da gerçekleşecek bir diğer müzayede olarak ise “Modern & Çağdaş Afrika Sanatı”nı görüyoruz. Müzayedenin göze çarpan işleri arasında Demas Nwoko’nun “Rickshaw Ride”ını saymak mümkün.

Müzayede evinin 10 Ekim’de Londra’da düzenleyeceği müzayede “Empresyonist ve Modern Sanat” başlığını taşıyor. Avrupa sanatının ünlü isimlerinden Pierre-Auguste Renoir’ın “Nature Morte Aux Pêches”si ile Auguste Rodin’ın“Faunesse à Genoux”su ile “Age D’airain, Petit Modèle dit aussi 2ème Réduction” işleri sanatseverleri heyecanlandıracak. Gustave Loiseau’nun “Paysage au Bord de Rivière” ve “Usine au bord de L’Oise” ve “La Neige, Environs de Pontoise” eserleri, Jean Dufy’nin “Bateaux de Pêche”si, Armand Guillaumin’in “Lesquais de Gèsvres à Paris”i, Paul Delvaux’nun “Les Mystérieuses”ü ve Léonard Tsuguharu Foujita’nın “Vierge et Enfant”ı dikkat çeken diğer eserler arasında.

Bonhams, 15 Ekim’de Los Angeles’ta sanatseverleri “Baskı&Çoğaltmalar” müzayedesinde bir araya getirecek. Müzayedenin öne çıkanları arasında Yayoi Kusama’nın “Pumpkin:Green”ini, Albrecht Dürer’in“Hercules At the Crossroads”unu, Andy Warhol’un “Liz”ini, Richard Serra’nın “Oteiza”sını ve Robert Indiana’nın “Numbers 10”ini saymak mümkün.

İSKOÇ SANATI İÇİN EDİNBURGH

Bonhams’ın 16 Ekim tarihli “İskoç Sanatı” müzayedesini Edinburgh’da gerçekleştireceğini görüyoruz. Satışın yıldızı olarak karşımıza çıkan Francis Campbell Boileau Cadell’in “Miss Don Wauchope in the George Street Studio” işinin, 200-300 bin sterlin tahmini fiyat aralığında yeni sahibiyle buluşması bekleniyor. Samuel John Peploe’nın “Royan Harbour”ı ise 70-100 bin sterlin aralığında alıcısını arayacakken Edward Atkinson Hornel’ın “Geishas Girls” ile “Brighouse Bay” eserleri 8-12 bin sterlin satış fiyatıyla sanatseverlerin karşısında olacak.

Ayın geri kalanına baktığımızda ise 22 Ekim’de Londra’da “İslam ve Hint Sanatı” satışını ve 23 Ekim’de yine Londra’da gerçekleşecek olan “Eski Usta Resimleri” müzayedesini görüyoruz. Satış seçkisinden açıklanan işler arasında Pieter Faes’in “Lilacs in a Bronze Urn on a Stone Ledge with Roses”ı ile Dirck Dircksz. van Santvoort’un “A group Portrait of a Gentleman and His Wife, Seated Full-lengths, with Their Four Daughters, in Black Costume, the Youngest Two Seated Making Garlands of Flowers, in a Landscape”i öne çıkıyor.

Osmanlı ve Karma Sanat Eserleri Müzayedesi Ekimde

Alif Art Müzayede Evi, sanatseverleri 19 Ekim 2019’da Nişantaşı’nda The St.Regis İstanbul’da gerçekleştireceği “Osmanlı ve Karma Sanat Eserleri Müzayedesi”nde bir araya getirecek. 7 Eylül tarihine kadar eser kabulünün devam ettiği müzayedede Komet, Nuri İyem, Şeref Akdik, İbrahim Safi, Hoca Ali Rıza’nın eserlerinin yanı sıra ünlü hattat Sami Efendi’nin Zerendud tekniğiyle yazılmış büyük ebatlı iki hat levhası da yer alacak.

Eylülde iki müzayede birden

Artium Modern 7.Online Müzayedesi’ni 1 Eylül’de sanatseverlerle buluşturdu ve Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Burhan Uygur, Cihat Burak, Ergin İnan, Erol Akyavaş, İbrahim Çallı, Komet, Nejad Melih Devrim, Nuri İyem, Ömer Uluç ile Şefik Bursalı’nın da aralarında yer aldığı sanat dünyasının değerli isimlerinin eserlerini bir araya getirmişti. Müzayede evi 13-22 Eylül ve 20-29 Eylül 2019 tarihleri arasında ise sekizinci ve dokuzuncu online müzayedelerini gerçekleştiriyor.

Artium Modern’in 13-22 Eylül tarihlerinde düzenlediği müzayedede aralarında Osman Hamdi Bey, Fausto Zonaro, Hoca Ali Rıza, Abidin Dino, Adnan Çoker, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Burhan Uygur, Zeki Faik İzer, Halil Paşa, Sabri Berkel gibi sanatçıların yanı sıra yabancı sanatçıların da desenleri yer aldığı, arşivsel niteliği yüksek bir desen müzayedesi olacak. Usta sanatçıların karakalem, füzen, pastel ve çini mürekkebi desenlerinden oluşan müzayede, koleksiyonerleri bir araya getirecek.

Müzayede evinin 20-29 Eylül tarihli müzayedesi ise Türk resim sanatının önemli sanatçılarından Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nuri İyem, Şefik Bursalı, Abidin Dino, Sabri Berkel, Pertev Boyar, Zeki Faik İzer, Aliye Berger, Ömer Uluç, Ergin İnan, Komet, Devrim Erbil ve Cihat Burak’ın da aralarında bulunduğu önemli isimlere ait eserlere ev sahipliği yapacak. 29 Eylül’de saat 14:00’e kadar devam edecek online müzayedede eserler 50 ile 50 bin lira fiyat aralığından satışa sunulacak.

Previous Story

Yol Arkadaşlarıyla Kurulan Müze

Next Story

Gerçeklikten de Öte

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.