Akdeniz’de Mavi Dönüşüm

/

WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı)nın Akdeniz Girişimi (MMI) “Mavi Gelecek” belgeseli ile Hırvatistan, Tunus ve İtalya’dan Akdenizli üç gencin balıkçılık, turizm ve enerji sektörlerinde daha sürdürülebilir bir yaklaşım geliştirmek için tutku, bilgi ve becerilerini kullanmanın yolunu buluş hikâyesini anlatıyor. Akdeniz’in mavi dönüşüm potansiyelini ortaya koyuyor.

Belgeselin kahramanlarından Marina, aşırı avlanma nedeniyle stokları azalan Norveç ıstakozu konusunda bilimsel veriler toplayan ve stokların yönetilmesi ve eski haline getirilmesi için balıkçılarla çalışan bir deniz biyoloğu. Rania, yerel ekonomileri ve gelenekleri desteklemek için Tunus’un kuzey kıyılarında ekoturizm uygulamalarını hayata geçiren bir girişimci; Simone ise İtalya’da dalgaları ve akıntıları kullanarak yeni bir yenilenebilir enerji türü geliştirmeye çalışan bir mühendis.

Sürdürülebilir Yaşam Festivali Programında ve CerModern’de

WWF-Türkiye’nin girişimiyle ülkemizde izleyiciyle buluşacak belgesel, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali programında 2 Aralık Perşembe 14.30 ve 4 Aralık Cumartesi 12.45 seanslarında surdurulebiliryasam.net adresinde çevrimiçi gösterilecek.

Belgesel Kahramanlarıyla Söyleşi

Festival çerçevesinde 2 Aralık’taki gösterimin ardından belgeselin ana kahramanları Rania, Simone, Marina’nın katılımları ile bir söyleşi düzenlenecek. Söyleşinin kolaylaştırıcılığını WWF- Türkiye Deniz ve Yaban Hayatı Programları Müdürü Ayşe Oruç üstlenecek. 3 Aralık Cuma günü saat 18.00’de ise Ankara’da, Cer Modern Sanatlar Merkezi’nde ücretsiz olarak izlenebilecek.

İlginizi çekebilir:  "Beyaz Körlük" Krank Art Gallery'de

Yapımcılığını ve dağıtımını WWF ve COGITO Projesi’nin üstlendiği, WWF Akdeniz Deniz Girişimi tarafından hazırlanan kolektif belgesel “Mavi Gelecek”; üç gencin deneyimlerinden hareketle, doğayı koruyan yeni fikirler, teknolojiler ve yaklaşımlarla havza ekonomisinin canlandırılması için Akdeniz’in sahip olduğu potansiyele dikkat çekiyor.

Akdeniz’in Potansiyeline Dikkat Çekiyor

Marina, Rania ve Simone, Akdenizli gençleri, yerel ve ulusal yöneticileri, karar alıcıları, işletmeleri ve kurumları, Akdeniz’i korumak ve bölgede mavi ekonomiyi canlandırmak için birlikte çalışmaya çağırıyor.

Başta balıkçılık ve turizm olmak üzere denizle ilgili faaliyetlerden yılda 450 milyar dolarlık değer yaratan Akdeniz, ekonomik açıdan dünyanın en önemli denizlerinden biri. Ancak bölgede balık stoklarını geri kazanmak, tür ve habitat kayıplarını durdurmak, sağlıklı deniz ekosistemlerini yeniden inşa etmek için harekete geçmezsek Akdeniz ve bu coğrafyada yaşayan yaklaşık 500 milyon insanın geçim kaynakları ile geleceği tehlikeye girecek.

Belgesel Künye:
Baş Yapımcı: Irene Ameglio
İçerik Yöneticisi ve Editör: Beatrice Surano
Metin Editörleri: Irene Ameglio, Beatrice Surano ve Stefania Campogianni
Proje ve İletişim Yöneticisi: Stefania Campogianni
Doğa Koruma Yöneticisi: Marina Gomei

Previous Story

İngiltere’nin Oscar Adayı “Türkiye’de Kadına Şiddet”i Anlatıyor

Next Story

Popüler Kültürde Bizans

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.