“Stiletto”nun Festival Yürüyüşü

/

Can Merdan Doğan’ın ilk kez 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde seyirciyle buluşan ve geçtiğimiz günlerde 65. BFI Londra Film Festivali’nde yarışan kısa filmiStiletto”, Almanya prömiyerini yapıyor. 

26-31 Ekim tarihlerinde Bavyera eyaletindeki Hof şehrinde düzenlenecek ve 55 yıllık tarihinde aralarında Rainer Werner FassbinderWerner HerzogPeter JacksonJim JarmuschTom TykwerWim Wenders’in de olduğu birçok usta yönetmenin kısa filmlerinin ilk gösterimlerine ev sahipliği yapmasıyla tanınan Hof Film Festivali’ne seçilen “Stiletto”, festivalin Uluslararası Yarışması’nda jüri karşısına çıkacak.

Murat Kılıç, Nihal Yalçın – “Stiletto”

Kasımda Ankara Film Festivali’nde

Yapımcılığını Erkan Taşkıran’ın üstlendiği ve Almanya-Türkiye ortak yapımı olan filmin festival yolculuğu kasımda da sürecek. Doğu Avrupa sinemasına adanmış en eski ve tek uluslararası film festivali olan ve bu yıl 31’incisi gerçekleşecek Cottbus Film Festivali ve Berlin’in ilk kısa film festivali de olan, OSCAR® yeterliğine sahip 37. INTERFILM Berlin Kısa Film Festivali ile Almanya yolculuğunu sürdürecek film, 4-12 Kasım tarihlerinde de 32. Ankara Film Festivali’nin Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yarışacak.

İlginizi çekebilir:  Simbart Projects'te Yeni Sergi

Arzuları ve toplum değerleri arasında seçim yapmaya zorlanan taksi şoförü Hasan’ın yaşadıklarını anlatan kara komedi türündeki filmde başrolleri Murat Kılıç ve Nihal Yalçın paylaşırken, kadroda Rüzgar Yaman, Poyraz Karakuş ve Yıldız Güngör yer alıyor. 

Filmin konusu ise şöyle: geceleri taksicilik yapan Hasan sabaha karşı evine dönerken, yolda stiletto giymiş genç bir kadın görür. Arzuları uyanmış halde bagajında sakladığı gizemli siyah poşeti alarak evine gider. Öyle bir şey yapar ki, eşi Aysel’in eve dönmesiyle evliliği felaketin eşiğine gelir…

Previous Story

Almanya’ya Göçün 60. Yılında Türk-Alman Diaspora Orkestrası Sahnede

Next Story

İleri Dönüşüm Yöntemleriyle “Artakalan”

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.