Ankara Film Festivali İçin Geri Sayım

//

Bu yıl 32’nci kez düzenlenecek olan Ankara Film Festivali’nde yarışacak filmler belli oldu. T.C. Kültür
ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı (DünyaKİV) tarafından 4-12
Kasım tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleşecek olan festivalin Ulusal Uzun
Film bölümünde 10 film yarışacak.

“Anadolu Leoparı”

Ödül İçin Yarışacak 10 Film

10 film, yarışmaya başvuran 55 film arasından, akademisyenler Fulten Larlar ile İclal Can Gürbüz ve DünyaKİV Başkanı İrfan Demirkol’dan oluşan ön seçici kurul tarafından belirlendi. Bunun sonucunda Emre Kayış yönetmenliğindeki “Anadolu Leoparı”, Fikret Reyhan imzalı “Çatlak”, Erdem Tepegöz’ün yönettiği “Gölgeler İçinde”, Selman Nacar’ın yönettiği “İki Şafak Arasında”, Erkan Tahhuşoğlu imzalı “Koridor”, Muhammet Çakıral’ın yönettiği “Lacivert Gece”, Ferit Karahan’ın yönettiği “Okul Tıraşı”, Aydın Orak’ın yönettiği “Sabırsızlık Zamanı”, Çağıl Bocut’un yönettiği “Sardunya” ve Tufan Taştan’ın yönettiği “Sen Ben Lenin” adlı filmlerin Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yarışacakları açıklandı.

“Gölgeler İçinde”

Ödül alacak filmlere ise akademisyen ve medya sanatçısı Andreas Treske, sanat yönetmeni Meral Efe Yurtseven, oyuncu Selen Uçer, yönetmen Seren Yüce ile yazar ve yönetmen Vecdi Sayar’dan oluşan ana jürinin karar vereceği belirtildi.

Kısa Film Yarışması İçin 301 Filmden 15’i Seçildi

Öte yandan Ulusal Kısa Film Yarışması’na 301 film başvurdu. akademisyen Gizem Akgülgil, yazar ve yönetmen Gülden Treske ile Festivalin Onursal Başkanı Oğuz Onaran’dan oluşan ön seçici kurul 301 film arasından 15’inin yarışmasına karar verdi.

“Sen Ben Lenin”

Nuri Cihan Özdoğan’ın “Aynı Gecenin Laciverti”, İnan Erbil’in “Belki Bir Gün Gideriz”, Mahsum Taşkın’ın “Binbir Gece”, Fehmi Öztürk’ün “Bir Annenin Sonatı”, Emir Aytemür’ün “Buz İçin Çığlık”, Okan Aygün’ün “Güzel Havalar”, Ömer Faruk Yardımcı’nın “Hasat”, Abdullah Şahin’in “Hemnefes”, Doğan Belge’nin “İnşaattaki”, İlker Köklük’ün “Konsensüs”, Meriç Atalar ve Isabel Loyer’in birlikte yönettikleri “Med Cezir Tango”, Merve Bozcu’nun “Plastik Rüya”, Can Merdan Doğan’ın “Stiletto”, Doğuş Özokutan’ın “Teslimat” ve OnurnGüler’in “Yara” adlı filmleri bu bölümde yarışacak.

İlginizi çekebilir:  Salvator Mundi Belgeselinin Hakları Sony'de
“Okul Tıraşı”

15 film, oyuncu Alican Yücesoy, senarist ve yönetmen Banu Sıvacı ile senarist, yönetmen Müfit Can Saçıntı’dan oluşan ana jüri tarafından değerlendirilecek.

Belgesel Film Yarışması

Festivalin belgesel film yarışmasına başvuran 103 film arasından da 11 film seçildi. Seçimi akademisyen, senarist, yönetmen Enver Özüstün, yönetmen Hacer Yıldız ve akademisyen, yönetmen Önder Özdem’den oluşan ön seçici kurul yaptı.

“Stiletto”

Zafer Sevener ve Sibel Sümer’in birlikte yönettikleri “Araya Korona Girmeseydi…”, Fevzi Baran’ın “Baba Ne Oldu?”, Aslı Akdağ’ın “Bekleyiş”, Mehmet Emin Öztürk’ün “Doğu’nun Işığı”, Kurtuluş Özgen’in “Habitus of Self
‘alçak sesle’”, Mustafa Aydın’ın “Haymatlos”, Ulaş Tosun’un “Merhaba Canım”, Mehmet Emre Battal’ın “Muhtaç”, Doğuş Algün’ün “Sıcak Yatak”, Metin Avdaç’ın “Tipi” ve Ahmet Necdet Çupur’un “Yaramaz Çocuklar” adlı belgesellerinin yarışacağı açıklandı. 11 filmden hangisinin ödül alacağı ise belgesel yönetmeni Güliz Sağlam, belgesel yönetmeni Mustafa Ünlü ile akademisyen Özgür aren’den oluşan ana jüri tarafından değerlendirilecek.

Ödül Töreni 12 Kasım’da

Kazanan filmler 12 Kasım’daki Kapanış ve Ödül Töreni’nde açıklanacak.

Festivalin gösterim çizelgesine ve diğer bilgilere festivalin internet sitesi https://filmfestankara.org.tr/anasayfa üzerinden ulaşmak mümkün.

Previous Story

Odağında Ahşap Var

Next Story

Bu Coğrafyada Çeyrek Asır 25. İstanbul Tiyatro Festivali

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.