Eylülde Hız Kesmeden Tiyatro

//

Yeni tiyatro sezonunu 17 Eylül Cuma günü Kumbaracı50’nin “Cyrano de Bergerac” oyunuyla açan Zorlu PSM, bu ay bitmeden beş oyunu daha izleyiciyle buluşturuyor.

Britanyalı yazar David Hare’in kaleme aldığı, Haluk Bilginer’in Türkçe’ye kazandırdığı tiyatro oyunu “Pencere”, farklı dünya görüşleri olan bir kadın ve bir adamın ilişkilerinin bitmesinden 3 yıl sonra tekrar yan yana gelmeleri etrafında şekilleniyor. Haluk Bilginer ve Esra Bezen Bilgin’in başrolleri paylaştığı “Pencere” 21 Eylül Salı saat 20:30’da Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde perde diyecek…

“Pencere”

Shakespeare Klasiği

İktidarın ve mülkiyetin paylaşımı üzerine Shakespeare’in en sevilen klasiklerinden olan “Kral Lear”da, Kral Lear rolünde bir kez daha Haluk Bilginer seyirci karşısına çıkacak. Muharrem Özcan’ın rejisi ile “Kral Lear”, 22 Eylül Çarşamba saat 20:30’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak.

“Kral Lear”

Aynı gün saat 20:30’da Turkcell Platinum Sahnesi’nde ise Simon Beaufoy’un kaleme aldığı “Çıplak Vatandaşlar” sahnelenecek. Yönetmenliğini Laçin Ceylan’ın üstlendiği; başrollerinde ise Cansel Elçin, Reha Özcan ve Alican Altun’un yer aldığı oyun kapanan fabrika nedeniyle işsiz kalan işçilerden Gaz’in, diğer işçilerle birlikte striptiz dünyasına adım atma hikayesini konu ediyor.

Dayanışma ve Ötekileştirme Üzerine

Craft Tiyatro’nun 80’li yıllarda sadece eşcinsellerde görüldüğü iddia edilen bir salgının yarattığı korkuyu, dayanışmayı ve ötekileştirmeyi anlatan oyunu “Kalp”, 27 ve 28 Eylül tarihlerinde saat 20.30’da Turkcell Platinum Sahne’de oynanacak. İzleyici korkunun büyümemesi için karantina benzeri hayata sürüklenen, baskı gören ve yalnızlığa itilen Ned, Emma ve Bruce’un hikayesine tanıklık edecek.

İlginizi çekebilir:  Ayakkabı ve Sanat Buluştu: Dr. Martens'ten Keith Haring İş Birliği
“Çıplak Vatandaşlar”

Mozart ve Salieri’nin Hikayesi

Peter Shaffer tarafından kaleme alınan ve müzik tarihine damga vuran besteciler Wolfgang Amadeus
Mozart ile Antonio Salieri’nin hikayesini anlatan “AMADEUS” da 27-28 Eylül’de saat 20:30’da sahnede olacak.
Başrollerini Selçuk Yöntem, Okan Bayülgen ve Özlem Öçalmaz’ın paylaştığı oyun, 14 kişilik koro ve 11 kişilik canlı
orkestradan oluşan 45 kişilik ekibiyle Turkcell Sahnesi’nde tiyatro seyircisine yeniden merhaba diyecek.

“Gerçek”

Zorlu PSM ve Talimhane Tiyatrosu ortak yapımı olarak sahnelenen, dostluk, şüphe, ihanet ve gerçek kavramlarını
ele alan “Gerçek”, 29 Eylül Çarşamba günü saat 20:30’da Turkcell Platinum Sahnesi’nde izleyici karşısına çıkacak. Florian Zeller’ın eserinden uyarlanan “Gerçek” sahnede Kubilay Tunçer, Levent Üzümcü, Neslihan Yeldan ve Özge Özder’i bir araya getirirken yönetmen koltuğunda ise Mehmet Ergen var.

Previous Story

Gagosian’dan Paris’te Üçüncü Galeri

Next Story

BM Merkezinde Dev İklim Mesajı

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.