Candeğer Furtun’dan İlk Retrospektif

/

Arter, 2021-2022 sezonunu Candeğer Furtun’un ilk restrospektif sergisiyle açıyor. Sanatçının 60 yıllık yapıtını kapsayan serginin küratörlüğünü Selen Ansen üstleniyor. Sergi, Furtun’un 1960’lı yıllardan bu yana ürettiği seramik ağırlıklı heykellerden ve nesnelerden meydana geliyor. Ayrıca seçkiye üretim süreçlerine eşlik eden arşiv malzemeleri de eşlik ediyor.

Candeğer Furtun, Bacak, 1994, Seramik, 48 x 46,5 x 40 cm. Fotoğraf: Hadiye Cangökçe

Sergi, Furtun’un seramiğe dair özgün yaklaşımlarını sunarken pratiğinin yaşamsal, felsefi, tarihsel, toplumsal ve siyasi sorunsallardan beslenen katmanlarına da ışık tutuyor. Furtun’un sergide yer alan yapıtları seramiğe yeni bir yön veren Bauhaus, Konstrüktivizm veya Soyut Dışavurumculuk gibi akımlarda ifadesini bulan özgürlük ivmesini yansıtmakla kalmıyor, varoluşsal bir yaklaşımla ele aldığı çağdaş seramiğin sınırlarını da genişletiyor.

İlginizi çekebilir:  İkinci Edisyonuyla CI Bloom
Candeğer Furtun, Suskun (detay), 1987, Fiber, 123 x 46 x 8 cm (3 adet heykelin her biri). Fotoğraf: Hadiye Cangökçe

Sanatçının seramikten ve kendi üretiminden bahsederken sıklıkla referans verdiği “kabuk” kavramı etrafında kurgulanan sergi, Furtun’un sanatında biçimsel ve düşünsel bir öneme sahip doğa ve beden temalarını odağına alıyor. Candeğer Furtun retrospektifi, 16 Eylül 2021-17 Nisan 2022 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Candeğer Furtun, Çaydanlık, 1963, Seramik, 14 x 21,5 x 13,5 cm. Fotoğraf: Hadiye Cangökçe
Previous Story

Şiddet ve Öfkenin Bulaşıcılığı

Next Story

Ekim Caz ile Başlıyor

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.