2022 Oscar Ödülleri’nden Yeni Gelişmeler

/

Academy of Motion Picture Arts and Sciences (Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi) tarafından bu yıl 94. kez düzenlenecek Oscar Ödülleri, post-Covid 19 döneminin ilk töreninde bir yenilikle seyirci karşısına çıkmak ve düşen izlenme oranlarına çözüm sağlamak amacıyla törene “Seyircinin Seçimi” adlı bir kategori ekledi. “Seyircinin seçimi” resmi bir kategori olmasa da, sosyal medya platformu Twitter iş birliği ile etkileşimin artacağı öngörülüyor.

Seyircinin Seçimi kategorisinde yılın en popüler filmi, Twitter üzerinden kullanıcıların oylarıyla belirlenecek. İzleyiciler 2021’in favori filmi için Twitter üzerinden #OscarsFanFavorite etiketini kullanarak ya da https://oscarsfanfavorite.com internet sitesi üzerinden oy verebilecek. Kazanan ise 27 Mart’ta Dolby Theater’da düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

Twitter İş Birliği ve İki Etiket

Kullanıcılar 3 Mart tarihine kadar günde maksimum 20 oy olmak üzere seçtikleri filmleri destekleyebilecek. Öte yandan kazanan filmi öneren kullanıcılar arasında yapılacak çekiliş sonucunda ise üç kullanıcı 2023’ün Oscar törenine davet edilecek.

İlginizi çekebilir:  30 Dolara Alınan Eser 50 Milyonluk Çıktı

Akademi-Twitter iş birliğinin bir diğer meyvesi ise #OscarsCheerMoment. Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi kullanıcıları 2021 filmleri arasından en favori sahnelerini seçip, bu etiketle Twitter üzerinden paylaşmaya çağırıyor. Kazanan film sahneleri ve tweetler ödül töreninde gösterilecek, paylaşımı yapan 5 kullanıcı ise bir yıl boyunca ücretsiz sinema bileti hakkına sahip olacak.

Regina Hall, Amy Schumer, Wanda Sykes. Photo: Associated Press

Sunucular Açıklandı

Oscar Ödülleri’ne dair bir diğer gelişme ise sunucuların açıklanması oldu. 2022 Oscar Ödülleri’ni ülkede komedi alanında öne çıkan üç kadın Amy Schumer, Regina Hall ve Wanda Sykes sunacak. ABC kanalında canlı yayınlanacak tören üç yılın ardından ilk kez yeniden sunucularla yapılacak.

Previous Story

Berlinale’de Gümüş Ayı Meltem Kaptan’ın

Next Story

Memleketin Halleri

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.