“1984” İstanbul Turnelerine Başladı

/

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun sezonun ses getiren kapalı gişe oyunu “1984” İstanbul turnelerine başladı. George Orwell’in klasik romanı “1984”ün Robert Icke ve Duncan Macmillan tarafından yapılan çağdaş sahne uyarlaması, Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban rejisiyle bu hafta İstanbul Şehir Tiyatroları sahnelerinde izlenebilecek.

Üsküdar, Bakırköy ve Caddebostan’da

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Şehir Tiyatroları Buluşmaları kapsamında sahnelenecek ilk oyunlar 28 – 29 Nisan’da İBBŞT Üsküdar Musahipzade Celãl Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak. “1984”ün İstanbul gösterimleri, 3 Mayıs Çarşamba günü saat 15.30 ve 20.30’da Bakırköy Belediye Tiyatrosu Yunus Emre Kültür Merkezi’nde ve 7 Mayıs Pazar günü 16.00 matine ve 20.00 suare olmak üzere iki seansla Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde devam edecek.

Orwell’ın, bireyselliğin ve insan haklarının tamamen yok edildiği, zihnin kontrol altına alındığı, insanların makineleşmiş kitlelere dönüştürüldüğü totaliter bir dünya düzenini anlattığı romanından Robert Icke ve Duncan McMillan’ın sahneye uyarladığı, Ayberk Erkay’ın çevirdiği “1984” oyununu NKT genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban yönetiyor.

İlginizi çekebilir:  İstanbul Tasarım Bienali'nden Konuk Tasarımcı Programı

Oyunda NKT oyuncuları Adem Mülazim, Gizem Güçlü, Barış Ayas, Batuhan Pamukçu, Gökhan Kum, Mert Tiryaki, Oğuzhan Ayaz, Pınar Hande Ağaoğlu ve Cihat Temel rol alıyor.

“1984” Ne Anlatıyor?

Kimliğini partinin kimliği altında tanımlayan Winston’ın hayatı, günlük tutmaya başlamasıyla değişimini konu alan oyun; ‘büyük birader’in herkesi izlediği Okyanusya’da, hatırladıklarını, fikirleri ve gözlemlediklerini not aldığı bu günlüğün Winston için büyük tehlikesini anlatıyor. Oyunda, aşık olmasıyla birlikte tehlikeli bir hale gelen ve geçmişi, şimdiyi, geleceği sorgulamaya başlayan Winston ya bir kahraman  ya da “yokkişi” oluş hikayesi tiyatroseverlerle buluşacak.

Oyun müziklerini Oğuz Kaplangı’nın yaptığı “1984”ün, sahne tasarımı Burak Etöz ve Cem Yılmazer’e, ışık tasarımı Cem Yılmazer’e, koreografisi Tan Temel’e, kostüm tasarımı Tomris Kuzu’ya ve video tasarım ve operasyonu Okan Temizarabacı’ya ait.

Previous Story

“Dayanışmanın 100’ü” Müze Gazhane’de

Next Story

“Aynı Elma, Yeni Dünya”

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.