19. Akbank Kısa Film Festivali

/

Kısa filmlerin yapımına özendirmek, bu alanda yeni yapımları teşvik etmek ve ülke sinemasına katkıda bulunan yeni sinemacıları desteklemek amacıyla başlatılan Akbank Kısa Film Festivali’nin bu seneki edisyonu 19. Akbank Kısa Film Festivali 2-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Akbank Sanat binasında fiziksel olarak gerçekleşecek festival çevrimiçi olarak da takip edilebilecek. Dünyanın çeşitli bölgelerinden ve Türkiye’den toplam 2237 kısa filmin başvuru yaptığı 19. Akbank Film Festivali’nin direktörlüğünü Selim Evci üstleniyor.

Atölye Çalışmaları ve Söyleşiler

‘Festival Kısaları’, ‘Dünyadan Kısalar’, ‘Genç Bakışlar’, ‘Kısadan Uzuna’, ‘Deneyimler’, ‘Belgesel Sinema’, ‘Perspektif’, ‘Özel Gösterim’ ve ‘Forum’ bölümleriyle takip edilebilecek olan 19. Akbank Kısa Film Festivali’nin programında geniş katılımlı atölye çalışmaları ve söyleşiler de yer alacak.

Jüri Üyeleri

19. Akbank Kısa Film Festivali’nin ulusal ve uluslararası yarışmalarının jüri üyeleri de belli oldu.

Ulusal Yarışma ‘Festival Kısaları’ ana jüri üyeleri; oyuncu Beren Saat, yönetmen Umut Aral, oyuncu Ekin Koç, kurgucu Ali Aga ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı olarak açıklandı.

Uluslararası yarışma ‘Dünyadan Kısalar’ ana jüri üyeleri; oyuncu Mina Kavani, yönetmen Jonas Matzow Gulbrandsen, oyuncu Nik Xhelilaj, Mubi Türkiye direktörü Cem Altınsaray ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı; ‘Forum Senaryo Yarışması’ ana jüri üyeleri oyuncu Merve Dizdar, yönetmen Emre Kayiş ve oyuncu, oyun yazarı Berkay Ateş olarak belirlendi.

20 yaş ve altı gençlerin kısa filme olan ilgilerini festival bünyesinde toplama ve bu alandaki üretimleri teşvik etme amacıyla ikinci kez düzenlenen ‘Genç Bakışlar’ yarışmasının jürisi ise oyuncu Pınar Deniz, yönetmen Ziya Demirel ve müzisyen Saki Çimen’den oluşuyor.

İlginizi çekebilir:  Yazlık Sinemalar

Festivale dair detayları ve gelişmeleri https://www.akbanksanat.com/kisa-film-festivali/19akbank-kisa-film-festivali adresinden takip etmek mümkün.

Akbank Kısa Film Festivali Hakkında

Geniş bir kitle tarafından takip edilen kısa filmlerin yapımını özendirmek, uygun koşullarda gösterimini ve izleyiciye ulaşmasını sağlamak, ülke sinemasına katkıda bulunan yeni sinemacıları desteklemek, kısa filmi tanıtmak, dünyadan ve Türkiye’den gelen farklı kültürlerdeki örneklerini sunmak, bir festival kültürü içinde kısa filmin tartışılacağı platformu sağlamak, sinemaseverlerin keyifle izleyecekleri bir festival geleneği oluşturmak amacıyla Akbank Kısa Film Festivali ilk olarak 2004’te gerçekleştirildi.

Etkinlik ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ana yarışmalı bölümün yanı sıra, sinema sektöründeki deneyimli isimlerin birikimlerini aktardığı çeşitli atölye çalışmalarına, söyleşilere ve masterclasslara sahne oluyor. Her yıl on gün boyunca Akbank Sanat’ta gerçekleşen, tüm etkinliklerin izleyiciye ücretsiz olarak ulaştığı Akbank Kısa Film Festivali, “Festival Kısaları”, “Dünyadan Kısalar”, “Kısadan Uzuna”, “Deneyimler”, “Belgesel Sinema”, “Perspektif”, “Özel Gösterim” ve “Forum” bölümlerinden oluşuyor.

Cannes, Berlin, Venedik gibi dünyanın önde gelen film festivallerinden birçok film her yıl programda yer alıyor. 2017 senesinde ilk kez açılan “Forum” bölümünde ise, kısa filmlerin senaryo aşamasından desteklenmesi ve projelerin geliştirilmesine yönelik eğitimler düzenleniyor. Akbank Kısa Film Forum, yapım desteği amaçlı bir kısa film senaryo yarışmasına da ev sahipliği yapıyor.

Festival şimdiye kadar, Abbas Kiarostami, Reha Erdem, Jessica Woodworth, Yeşim Ustaoğlu, Cafer Panahi, Ahmet Uluçay, Tayfun Pirselimoğlu, Coşkun Aral, Barış Pirhasan gibi çok sayıda yerli ve yabancı değerli sanatçıyı masterclasslar ve filmleriyle ağırladı. Akbank Kısa Film Festivali’nde ödül alan filmler, ilk yılından itibaren festival sonrasında “Akbank Kısa Film Festivali Üniversitelerde” etkinliği ile, Türkiye’deki birçok üniversitede öğrencilerle buluşuyor.

Previous Story

Deprem: Yine mi Bunları Yaşıyoruz?

Next Story

Müzelere Ukrayna Güncellemesi

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.

Verified by MonsterInsights