Cure Art, Mardin.

Zafer Aracagök Mardin’de

/

Mardin, Artuklu’daki sanat merkezi Cure Art, Mişar Art ortaklığında düzenlediği “Sanat Kara, Kapkara” başlıklı söyleşide yazar, sanatçı, müzisyen, öğretim üyesi Zafer Aracagök‘ü sanatseverlerle buluşturuyor. Aracagök, söyleşisinde ‘günümüz sanatının renginin kara olması gerektiği’ni söyleyen Alman düşünür Adorno’dan yola çıkacak.

ARTCONTACT
ARTCONTACT M

II. Dünya Savaşı’ndan sonra makro, mikro aşamalardan geçerek nano düzeye ulaşmış faşizmin, neo-liberalist ekonomi ve politikalarla insanları nasıl bir “sonderkommando” pozisyonuna indirgediğinden, sanatın bu durumlar karşısında alması gerektiği hallerden söz edecek. Laruelle’in aksine, ontolojiden uzak duran kapkara bir sanat anlayışının nasıl karanlık bir yol gösterici olabileceğini ele alacak.

Zafer Aracagök

Aracagök, saat 17.00’deki söyleşi öncesinde  “Sanat Kara, Kapkara” konuşmasına gelmeyi planlayan dinleyicilerden, vakit bulurlarsa şu iki filmi izlemelerini rica edebilir miyim? Saul’un Oğlu (Son of Saul, yön. Laszlos Nemes, 2015) ve Umudun Dili (Persian Lessons, yön. Vadim Perelman, 2020).” ricasında bulundu.

Söyleşi Yenişehir Mah. Akasya 3 Sk. No.9 T.E.B. 43. Bölge Mardin Eczacılar Odası adresinde gerçekleşecek.

Zafer Aracagök Hakkında

Aracagök, çıkış noktasını Deleuze ve Guattari felsefesinden alan, duyusallık temelinde işitsel ve görsel kavramlar üreten bir düşünür ve kendi ifadesiyle bir ‘beste-bozucu’. Metinsel, işitsel, görsel işlerinde düşünürlerin felsefesinde yer alan olumsuzun gücünü yeniden şekillendirerek güncel sanat ve felsefede bugün artık iyice yer etmiş varlıkbilimsel, olumlayıcı ve ivmeci yaklaşımlara karşı yeni stratejiler üreten Aracagök, Türkiye ve yurtdışındaki üniversitelerde Kıta felsefesi ve sanat kuramı alanlarında dersler vermiş; imge, ritim, rezonans ve gürültü gibi konular üzerine birçok akademik makale ve kitap yayınlamıştır.

İlginizi çekebilir:  Bir Avuç Güzel İnsan

Son çalışmaları arasında, her ikisi de Punctum Books NYC tarafından yayınlanmış Atopological Trilogy: Deleuze and Guattari (2015) ve Nonconceptual Negativity: Damaged Reflections on Turkey (2019) yer alır. Müzik alanında son işleri arasında, 2020’de İtalyan Rizosfera adlı plak şirketince yayınlanan Chaos Variation VII (Obsolete Capitalism ile) adlı plak ve 2021’de Frankfurt bazlı Mille Plateaux adlı plak şirketinden çıkmış Shoedrift’i sıralamak mümkün. Deneysellikten çok deneyimselliğe önem veren sanatçının ses işlerinde ‘bir kulak zarına sahip olmayan ama her şeyiyle kulak kesilen birey-kaç’ın var(sız)lığı’ kutlanır.

Previous Story

Nick Mason ile Dimitri Vegas & Like Mike İstanbul’da

Next Story

EPOS 7’den “Minik Kültür Elçileri” Projesi

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.