"Yuva": Bedeni Yeniden Tanımak - ArtDog Istanbul
Aslı Akın, "Öykünmenin Paradoksu"

“Yuva”: Bedeni Yeniden Tanımak

Farklı disiplinden 30'a yakın sanatçının eserlerinin yer aldığı “Yuva” sergisi, yuva kavramını beden, ekoloji, göç, aile, aidiyet ve sosyal inşa üzerinden ele alıyor. na+CTRL sanat kolektifinin düzenlediği sergi, 13 Temmuz’a kadar Barın Han’da ziyaret edilebilir.

Sanat, akademi ve aktivizm alanlarında çalışan çeşitli kişi ve topluluklarla iş birlikleri sürdürmek üzere çok disiplinli queer sanatçılar tarafından kurulan na+CTRL kolektifinin “Yuva” isimli ilk sergisi, Barın Han’da açıldı. 30’a yakın farklı disiplinden sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi, yuva kavramını beden, ekoloji, göç, aile, aidiyet ve sosyal inşaa üzerinden ele alıyor.

Sergide yer alan ses, kumaş, video ağırlıklı görsel ve işitsel yerleştirmeler, 13 Temmuz’a kadar Salı-Cumartesi günleri Barın Han’da ziyaret edilebilir. Barın Han, sergi dışında Karga, Şahika, Ziba mekanlarına yayılmış çeşitli performans, panel, atölye, konser ve açık derslere de ev sahipliği yapacak.

Holly Mia Paynter, “Hafızanın Mimarisi” 2018

Beste İleri, Ekin Sibel Ceren, Özlem Salt, Eylül Deniz, _blixts, İdil Ko, Gökçe Zal, Aslı Akın ve Hüma Gedemenli’den oluşan kolektif üyelerinin kavramsal çalışması üzerine oluşturulan sergide, misafir sanatçılar da yer alıyor. “Yuva” sergisinde, Ceren Arslan, ggNash, güns ferel, Hazar Kolancalı, Holly Mia Panther, Irmak Semiz, Kıvılcım S Güngörün, Lalin Mercan, Ömer Tevfik Erten (ÖTE), Rumeysa Şen, Selo, Simay Başik, Toprak Fırat, Üzüm Derin Solak’in eserleri, performans sanatçısı olarak Ayris Taban, Ertan Çetin, Esma Akın, Kübra Uzun, Sude İnce, Syntia, Talin Büyükkürkciyan, Yunus Emre Şahin’in de performansları yer alacak.

Müşterek Bir Alan Yaratmayı Hedefliyor

Ekofeminist ve post-hümanist perspektiflerden beslenen projede, doğanın ve bedenin metalaştırılmasına karşı durarak, yeni anlatılar ve hibrit kimlikler yaratmayı amaçlıyor. Sergide yer alan eserler, insan ve insan dışı varlıklar arasındaki ilişkileri, organik ve sentetik olanın birleşimini ve kamusal ile özel alanların iç içe geçmişliğini sorgulayan, dönüştüren ve yeniden inşa eden niteliklere taşıyor. Bu anlamıyla da sergi, ziyaretçilerin de aktif katılımıyla, normların dışında müşterek bir alan yaratmayı ve geçişkenliğin hüküm sürdüğü bir yuvayı birlikte inşa etmeyi hedefliyor.

ggNash, “Diren Ayol”, 2024

Yuvanın arayışındaki her bireyin kimlik ve deneyimlerinin buluşma noktası olan bu sergi, aidiyetin sınırlarını yeniden çizmeye ve güvenli alanları genişletmeye yönelik bir davettir.

“Yuva” sergisi, Culture Civic aracılığıyla Avrupa Birliği tarafından fon desteği almasının yanısıra, Pera Müzesi ve Tütün Deposu’nun desteğiyle düzenleniyor. Sergi, 13 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilir.

Previous Story

“Günün Kapıları” Açılıyor

Next Story

Bu Serginin Odağı İleri Dönüşüm

0 0,00