M. K. Perker'ın "Fasten your seatbelts" işi. (M.K Perker, Pilot Galeri)

Yeni NFT Platformu: Carny

//

NFT platformu Carny.io 6 Ocak tarihinde Beyoğlu Hasköy Yün İplik Fabrikası’nda düzenlediği açılış sergisiyle tanıtıldı. “The Future Begins Today: Carny Genesis NFT Collection” adlı sergi dijital sanata odaklanan ve merkezine kripto sanatını alan Carny tarafından düzenlendi. Sergiye, Art On İstanbul, artSümer, PG Art, Pilevneli, Pilot, Sanatorium gibi Türkiye’nin önde gelen sanat galerileri katkıda bulundu.

Carny, Elyo Elvaşvili, Nuri Sayraç, Mark Başoğlu, Ömer Faruk Boztaş ve Rıza Dedehayır tarafından kuruldu. Elyaşvili ve Sayraç, gecede 300 bin dolar değerinde NFT satıldığını açıkladı.

Platform, Türkiye’den galerileri ve sanatçıları uluslararası koleksiyoner ve yatırımcılarla buluşturmayı, uluslararası sanatçı ve galerileri de Türkiye’den platforma taşıyarak birikimleri paylaşmayı hedefliyor.

“Kürate edilmiş ilk yerli NFT platformu” olarak tanımlanan Carny’nin bünyesindeki sanatçılar arasında ise Halil Altındere, Ayşegül Altunay, Volkan Aslan, Ali Elmacı, Gökçe Erhan, Murat Germen, Esra Gülmen, Onur Gülfidan, Yonca Karakaş, Olcay Kuş, Mehmet & Kazım, Emre Namyeter, Hasan Pehlevan, M.K. Perker, Ahmet Rüstem, Özgür Saçan, Sergen Şehitoğlu, Ayşe Gül Süter, İrem Tok, Kağan Toros, Sencer Vardarman ve Onur Mansız olarak açıklandı.

İlginizi çekebilir:  ABD'de de Fiziksel Fuarlar Geri Dönüyor
Onur Gülfidan’ın “Snow White’s Rotten Apple” işi satışa sunulacaklar arasında.

“Sınırları Ortadan Kaldırıyor”

Etkinlikte konuşan Elyaşvili, “Dijitalleşmeyle birlikte hayatımıza hiç kullanmadığımız kavramlar girmeye başladı. Dijital ortamdaki eseler kopyalanamaz ve sahipliği tekdir. Dijital platformlar sanatçılara büyük avantajlar sağlıyor. Sınırları ortadan kaldırıyor. Türkiye’de olan bir galeri teknoloji vasıtasıyla bütün dünyaya ulaşabiliyor. Bizim sitemizden alınan bir dijital sanat eseri ikinci el piyasalara sunulabiliyor. Bir sanatçı ve galericinin uluslararası bir koleksiyonere ulaşması için sergi ve fuara katılmasına gerek yok. Türkiye’de çok değerli dijital eser üreten sanatçılar var. Biz bu sanatçılar için işin teknolojik tarafını sağlıyoruz. Türk sanatçıların teknoloji aracılığıyla hak ettiği değere ulaşması daha kolay. Sanatçı ve galerileri uluslararası platformlara taşımayı amaçlıyoruz. Sadece teknoloji desteği sağlamayacağız, aynı zamanda bir birliktelik oluşturarak Türkiye’nin değeri ve gücünü uluslararası platformlara taşımak niyetindeyiz” dedi.

Previous Story

Sundance Online, Grammy Ertelendi

Next Story

Zürafa Sokak’ın Dönüşümü

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.