Sónar Istanbul İçin Geri Sayım - ArtDog Istanbul

Sónar Istanbul İçin Geri Sayım

//

Avrupa’nın prestijli festivallerinden Sónar’ın İstanbul ayağı 2-3 Ekim 2021 tarihlerinde %100 Music katkılarıyla Zorlu PSM sahnelerinde beşinci kez müzikseverle buluşacak. Sónar Istanbul bu yıl müzik programının yanı sıra deneyim ve atmosfer odaklı farklı performanslara da ev sahipliği yapacak.

Canlı performanslar ve Sónar+D etkinlikleriyle, elektronik müzik dünyasının önde gelen DJ ve prodüktörlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanan festival kapsamında; Kerala Dust, Mouse on Mars, SOHN, Christian Löffler & Ensemble (live), Weval II, Acid Arab, DORIAN CONCEPT, Janus Rasmussen, Jennifer Cardini, John Talabot, La Fleur, Pote’un aralarında yer aldığı isimler sahne alacak.

Mouse on Mars by Guillaume Bog

SónarClub by %100 Music sahnesinde Acid Arab ikilisi, işitsel ve görsel bir şovla deneysel techno sahnesinin son yıllardaki favori isimlerinden Christian Löffler & Ensemble (live), “Kiasmos” ile öne çıkan Janus Rasmussen, elektronik müzik piyasasının farklı DJ’lerinden John Talabot, farklı ve geniş bir müzikal yelpazeden ilham alarak dikkat çeken Kerala Dust, neşeli bir deneyselliğe sahip aşırı detaylı prodüksiyonlarda imzası bulunan Berlin merkezli Mouse on Mars, elektronik müzik altyapılarını, pop kancaları ve benzersiz vokal melodileri ile bir araya getirmesiyle tanınan SOHN ile duygusal ve son derece dinamik elektronik müzik üreten Hollandalı ikili Weval II izleyiciyle buluşacak.

Kerela Dust

SónarHall, SónarVillage ve Sónar Screen Sahneleri

Dünya çapındaki festivallerde modüler canlı performans sergileyen Cora Novoa & The Artifacts, Avusturyalı yapımcı ve klavye sanatçısı olan Dorian Concept, son albümü Reflection ile dikkat çeken Loraine James, Londralı elektronik müzik sanatçısı Poté, Tarik Barri ve Lea Fabrikant’ın gerçek zamanlı olarak sanal bir ses ve ışık evreni yaratmak için doğaçlama AV döngüleri, MIDI tetikleyicileri ve yaratıcı programlamadan oluşan karmaşık bir sistemle yarattığı evreni hipnotik bir doğaçlamaya dönüştürecek Zo, SónarHall sahnesinde olacak.

LJÓS by Fuse, Photo: Enrico Maria Bertani

SónarVillage’da Jennifer Cardini, La Fleur, Nova Persona, İstanbullu DJ Ece Özel ve Zozo izleyiciyle buluşurken; çağdaş sanatçı Ecem Dilan Köse, elektronik müzik bestecisi TKO ile birlikte, ses dizaynı, elektro-akustik/drone/çağdaş müzik, elektronik dans müziği, yaratıcı kodlama ve ses programlama alanlarında çalışmalarını ve
araştırmalarını sürdüren Kerem Altaylar ve bilim, doğa ve elektronik dans müziğini birleştirme isteğini gerçekleştirmek adına çalışmalarını sürdüren Katran, Algorave ile Zeliha Doğuşan’ın düzenbaz, kontrol edilemez, öngörülemez ve bağımsız eseri Rouge Sónar Screen’de olacak.

Got to Keep On – Installation by The Chemical Brothers and Smith & Lyall, Photo: Tony Pletts

Sónar+D

Bu yıl, Digilogue’un desteği ve Lalin Akalan’ın küratörlüğüyle hazırlanan Sónar+D programı da ziyaretçilerle buluşacak. Sónar+D’de yer alacak atölyeler, sergiler, sunumlar, enstalasyonlar, paneller ve sanatçılarla konuşmalar
her yaştan ziyaretçinin katılımına ücretsiz olarak açılacak.

İlginizi çekebilir:  Nil Kocamangil’le İstanbul Oda Müziği Festivali

Sonar+D de yer alacak en önemli etkinliklerden ikisi; Amsterdam’da yaşayan, görsel sanatçı Heleen Blanken tarafından hazırlanan “Habitat” ve The Chemical Brothers’ın müziklerini ve Smith&Lyall’ın görsellerini ve yaratıcı yönetimini içeren “Got To Keep On” olacak.

“HABITAT” by Heleen Blanken

Heleen Blanken’in veriye dayalı projeksiyonu enstalasyon Habitat by Heleen Blanken, Leiden Naturalis
Biyoçeşitlilik Merkezi’nden taş, fosil ve mercan gibi organik eserlerin 3 boyutlu taramaları, oyun benzeri,
meditatif bir ortama dönüştürüyor. The Chemical Brothers ve Smith&Lyall tarafından hazırlanan “Got To Keep On” ise ilk olarak Londra Tasarım Müzesi için sipariş edilen beş dakikalık bir görsel-işitsel bir enstalasyon.

Fuse tarafından tasarlanan “Ljós”ta ise sanatçı, izleyicinin gerçek zamanlı olarak tepki veren ve etkileşime giren seslerin ve görüntülerin yarattığı gerçeküstü ve rüya gibi bir alana, yerçekimi ve zamanın olmadığı bir boyuta erişmesini sağlayan bir araç olarak seyirci karşısında olacak.

Christian Löffler

Sürdürülebilir Zihin Üzerine

Sónar+D Istanbul 2021 kapsamında gerçekleşecek ilham verici paneller arasında Studio Mercado’dan
Tuna Mert Topuz ve Yağız Genç’in moderatörlüğünü üstlendiği ‘Sürdürülebilir Zihin’ yer alıyor. Panelin katılımcıları arasında biyotasarımcı Ece Gözen, Ottan kurucusu Ayşe Yılmaz, dijital tasarımcı Hakan Yılmaz ve Onaranlar Kulübü’nden Ufuk Emin bulunuyor.

Sanat ve Ekoloji

Sanatsal pratiklerin son yıllardaki dönüşümünü 3 Ekim’de Sónar+D’de gerçekleşecek ‘Dönüşen Sanat Pratikleri’ panelinde We Are Europe inceleyecek. Moderatörlüğünü Antonia Folguera yapacağı panele, Ali Demirel, Cora Novoa, Lea Fabrikant, Olof van Winden ve Tarik Barri katılım sağlayacak. “Arts&Ecology” panelinde Artivism ve
sanatın iklim krizi başta olmak üzere ekolojinin alt başlıkları hakkında nasıl farkındalık sağlayabileceğine odaklanacak. Sanat aracısı Artsy platformunun küresel stratejik ortaklıklar yöneticisi Anlam Arslanoğlu de Coster paneli modere ederken, Heleen Blanken da ekolojiden beslendiği kendi eseriyle aynı ortamda bu panele katılacak. Elif Boyner projelerine ekolojik yaklaşımları nasıl entegre ettiğini anlatırken, bu başlığı sanat/toplum/kurum dengesi içinde irdeleyecek. Alper Derinboğaz ise Geospaces projesini anlatarak mimarinin nerede durduğunu veya durması gerektiğini sorgulayacak.

Kripto Sanat Unutulmadı

Moderatörlüğünü Next Academy’de başkanlık ve akademisyenlik yapan Levent Erden’nin yapacağı
“Cripto Art &World Of Collectables / ‘Kripto Sanat &Dijital Koleksiyon Dünyasi’ ve ‘Artsists Survivors of
Pandemic’ de paneller arasında…

Festival biletlerini passo.com.tr üzerinden satın alabilirsiniz. Biletlerin günlük ve iki günlük kombine olarak satışa çıkacağı Sonar İstanbul 2021 biletleri günlük 275 TL, kombine 506 TL olarak açıklandı.

Güvenli bir festival deneyimi için girişte HES uygulaması üzerinden aşı kartı gösterilmesi veya azami 48 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu bulunuyor.

Previous Story

Yeni Koleksiyonun İlhamı İtalyan Sanatçıdan

Next Story

Küçük Mustafa Paşa Hamamı’nda Dev Enstalasyon

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.