Rahmi M. Koç Müzesi "Sanat ve Dönüşüm" sergisinden

“Sanat ve Dönüşüm” Sergisi Rahmi M. Koç Müzesi’nde

Rahmi M. Koç Müzesi, 30. yılına özel olarak hazırladığı "Sanat ve Dönüşüm" sergisiyle sürdürülebilirlik ve sanatı bir araya getiriyor. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ve Arçelik’in Back2Life Sürdürülebilir Sanat Atölyesi'nin iş birliğiyle gerçekleştirilen sergi, 17 Kasım'a kadar açık.

Türkiye’nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi, 30’uncu yaşını atık malzemelerden hayat bulan heykellerden oluşan Sanat ve Dönüşüm sergisiyle kutluyor. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ve Arçelik Back2Life Sürdülebilir Sanat Atölyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen serginin ana temasını, endüstriyel ve elektronik atıkların sanatın dönüştürücü gücüyle yeniden yorumlanması oluşturuyor.

Rahmi M. Koç Müzesi “Sanat ve Dönüşüm” sergisinden

24 parçadan oluşan sergide başta Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Görevlisi Soner Özdemir ve Araştırma Görevlileri Ozan Uygan, Hasan Çimenci; öğrencileri Dilara Yerlikaya, Barkın Coşkun, Yağız Akdoğan, Muhammet Enes Yetişkul, Mehmet Ali Çetinkaya, Selin Varol, Onur Kaya, Niyazi Kerem Bengi, Doğukan Çiltaş ve Back2life Sanat Atölyesi Sorumlusu Büşra Kara’nın çalıştığı eserler yer alıyor.

Rahmi M. Koç Müzesi “Sanat ve Dönüşüm” sergisinden

Sergi açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Heykel Bölüm Başkanı olan Prof. Rahmi Atalay, serginin, sürdürülebilirliğin sanatsal ifade ve toplumsal bir değer taşıdığını vurgulayarak, “Sergideki eserler, izleyicilere işlevini yitirmiş malzemelerin estetik potansiyelini keşfetme imkânı sunarken, insan ve doğa arasındaki bağı sorgulatan güçlü bir mesaj veriyor” dedi.

İlginizi çekebilir:  Gece Vardiyası Harikalar Dünyasına Çağırıyor

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu serginin endüstriyel atıklara sürdürülebilir odaklı tasarımlarla hayat veren eserlerle yeni bir bakış açısı getirdiğine dikkat çekti. Ebiçlioğlu şöyle konuştu:

“Sergi, dönüşümün sadece çevresel bir zorunluluk değil, aynı zamanda sanatsal bir ifade ve toplumsal değer olduğunu vurguluyor. Koç Topluluğu olarak, sürdürülebilirlik yaklaşımımıza yeni boyut kazandıran bu sergiye katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Endüstriyel ve kültürel mirasımızın önemli örneklerinin yer aldığı Rahmi Koç Müzesi’nin 30. kuruluş yıldönümünde sanatın ve sanayinin güçlerinin birleşimiyle kıymetli bir sergi ortaya çıktı.”

Rahmi M. Koç Müzesi “Sanat ve Dönüşüm” sergisinden

Rahmi M. Koç Müzesi Genel Müdürü Mine Sofuoğlu ise “Müzemizin 30. kuruluş yıldönümünde endüstri ve sanatı buluşturan bir sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu sergiyi hazırlayan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ile Arçelik Back2Life İleri Dönüşüm Atölyesi’ne şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Sergi, 17 Kasım’a dek Mustafa V. Koç (Lengerhane) binasında ziyarete açık.

Previous Story

Yapı Kredi bomontiada’da İki Yeni Sergi

Next Story

Art Basel Paris 2024’ten Rekor Satışlar

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.