Teknoloji-sanat ilişkisi üzerine çalışan öncü sanatçıları, galerileri, kurumları ve sanat profesyonellerini bir fuar formatında bir araya getirmeyi hedefleyen ve Noise Media Art, Kadıköy’de geçici ve ücretsiz bir medya sanatı üssü kurdu. Noise Media Art’a yalnızca davet edilen sanatçılar ve galeriler katılabiliyor. Fuarın ilk edisyonunda baş küratörlük görevini medya sanatı alanında çalışan küratörlerden Dominique Moulon, yaratıcı direktörülüğünü Arda Yalkın, sanat direktörlüğünü de Hande Şekerciler üstleniyor.
Medya sanatını temsil eden DAM, Kate Vass Gallery, Elektra, Julie Caredda gibi uluslararası galerilerin yanında Art On, Sanatorium, Pilot, Siyah Beyaz Galeri gibi Türkiye’den galeriler de sanat üretimlerinde geleneksel medyumların dışında üretim yapan ve eserlerinde teknolojiyi yoğun olarak kullanan sanatçıların işlerini sergiliyor.
Noise Media Art ile Kadıköy Kent Müzesi ilk defa görücüye çıkıyor
18 Ocak’ta genel izleyiciyle buluşan Noise Media Art’ın fuar bölümü 21 Ocak 2024’e kadar, 11.00-20.00 saatleri arasında gezilebilecek. Yakın zamanda restore edilen ve ilk defa bu etkinlik sayesinde İstanbulluların karşısına Kadıköy Kent Müzesi adıyla çıkacak eski Mal Müdürlüğü’nde, sergi programına eşlik eden eğitim ve konuşma programları da yer alacak. Katılımcılar Kadıköy Kent Müzesi girişinde bulunan German Legend Lounge alanında Alman mutfağından lezzetleri ve eşlikçileri tadabilecek.
Noise Media Art kapsamındaki tüm sergi, eğitim ve konuşma programları ücretsiz olarak gerçekleşecek.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Noise Media Art’ın Bölümleri Neler?
OI_Emerge
Yükselen genç sanatçıların son dönem eserlerinden oluşan OI_Emerge’ün ilk edisyonunda, Türkiye’den Alara Başar, Beyza Dilem Topdal, Ceren Su Çelik, Doğa Ünyaylar, Merve Mepa, Fransa’dan Carlotta Aoun, Ethel Lilienfeld, İtalya’dan Cinzia Campolese, Brezilya’Dan Kira Xonorika, İspanya’dan Rocio Berenguer eserleriyle yer alıyor.
OI_Focus
İBB desteğiyle Fener Evleri/Haliç Sanat’ta gerçekleşecek OI_Focus, her yıl başka bir ülke, konu, kavram, sanatçı ya da akıma odaklanacak. Kore medya sanatını konu alan bu yılki serginin küratörü Jungmin Cho.
OI_Education
OI_Education programı kapsamında sanatçıların üretimlerinde sıklıkla kullandığı Notch, Noitom Motion Capture, Adobe programları gibi yazılımlar hakkında atölye çalışmaları yer alıyor.
OI_Talks
OI_Talks programında ise Ars Electronica baş küratörü Martin Honzik, ZKM Media Museum’un baş küratörü Bernard Serexhe, sanat yazarı ve Mointclaire State University profesörlerinden Charlotte Kent, Neural Magazine genel yayın yönetmeni Alessandro Ludovico gibi dünyadan konuşmacıların yanı sıra Türkiye’den sanatçı ve sanat profesyonellerinin yer aldığı oturumlargerçekleşiyor.
Dergi 2 ayda bir yayımlanır ve yıllık abonelik, satın alınan tarihte yayımda olan sayı dahil olmak üzere 6 sayı için geçerlidir. Yıllık özel sayı dahil değildir.