Koronavirüs Filmi Çekmek İster Misiniz?

/

İngiliz yapımcılar Darwin Shaw ve Will Hawkes, tüm dünyayı sarsan COVID-19 salgınının yarattığı kolektif deneyimi sinemanın gücüyle kayıt altına almak amacıyla Antiviral Film Projesi’ni başlattı. 24 ülkeden senarist ve yönetmenlere açık olan projede, başvurular arasından 3 farklı tema üzerine kurgulanmış 19 kısa film projesi seçilecek. Senaryo ve yapım desteği sağlanarak karantina süreci sona erdiğinde çekimi gerçekleştirilecek 19 kısa film, “İzolasyon”, “İlişki” ve “Ortaya Çıkış” temalı üç uzun metraj filme dönüşecek. Türkiye’deki sorumluluğunu, kısa film izleme platformu Shortbyshort’un ve kurucusu Bulut Reyhanoğlu’nun üstlendiği Antiviral Film Projesi için detaylı bilgilere shortbyshort.com sitesinden ulaşmak mümkün. Antiviral Film Projesi’ne son başvuru tarihi ise 5 Haziran.

Üç Tema, Üç Uzun Metraj

COVID-19 pandemisinin tüm dünyada yarattığı birleştirici gücün farkına varan bağımsız yapımcılar Darwin Shaw ve Will Hawkes, bu dönüştürücü güce sinema aracılığıyla katkı sağlamak amacıyla Antiviral Film Projesi’ni hayata geçirdiler. 24 ülkeden senarist ve yönetmenlerin katılımını bekleyen proje, COVID-19 deneyimini üç farklı tema altında ele alan 19 kısa film projesinin hayata geçirilmesini ve daha sonra bu kısa filmlerin kurgulanarak üç uzun metraj filme dönüştürülmesini hedefliyor. Dünya çapında sinemacıların desteklediği Antiviral Film Projesi’nin Türkiye sorumlusu ise kısa film izleme platformu Shortbyshort ve platformun kurucusu Bulut Reyhanoğlu.

10 ile 20 Dakika

Antiviral Film Projesi’ne; salgının sosyal, duygusal, fiziksel, ruhsal, ekonomik, politik ve diğer önemli etkilerini temel alan, uluslararası çapta hikayeler anlatan 10 ile 20 dakikalık kısa film projeleriyle başvurulabiliyor. 5 Haziran 2020 Cuma gününe kadar sinopsis ve treatman ile yapılacak başvuruların ardından seçilen projeler, uluslararası danışmanların desteğiyle senaryolaştırılacak. Antiviral Film Projesi, özel sermaye yatırımcıları, kurumsal sponsorlar ve stüdyo ortaklıkları sayesine bir finans kaynağı yaratarak seçilen filmlere yapım desteği de sağlayacak. Karantina sürecinde ön prodüksiyonu yapılacak filmlerin çekimleri ise, her ülkenin karantina bitiş tarihine göre başlatılacak.

İlginizi çekebilir:  Piksel Ormanı

Gelir Korona Araştırmalarına

Çekilen kısa filmler, daha sonra bir geliştirme ekibinin desteğiyle her bir filmin kurmaca temasına vurgu yapan ortak görsel motifler ve metaforik sembolizmle bir arada işlenerek “İzolasyon”, “İlişki” ve “Ortaya Çıkış” temalı üç uzun metraj filme dönüştürülecek. Ortaya çıkacak üç film, yepyeni bir dağıtım modeli sayesinde farklı platform ve mecralarda yayınlanacak. Kurduğu global dağıtım ağının büyüklüğü ile de bir ilk olma özelliği taşıyan Antiviral Film Projesi kapsamında hayata geçirilecek filmlerden elde edilen gelirin bir bölümü, katılan ülkelerin COVID-19 araştırmalarına aktarılacak.

Son Başvuru Tarihi

Detaylı bilgilerine, shortbyshort.com sitesinden ulaşılabilen Antiviral Film Projesi’ne Türkiye’den yapılacak başvuruların 5 Haziran 2020 Cuma gününe kadar bulut@shortbyshort.com adresine gönderilmesi gerekiyor.

Previous Story

Nemrut Dağı, Haziran’da Ziyarete Açılacak

Next Story

Müzelerin Yüzde 13’ü Kapanmakla Karşı Karşıya

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.

Verified by MonsterInsights