Life homepage, The Unseen 2013, Editions of 5

Kendi Dünyalarını Yaratıyor

///

Lübnanlı sanatçı Lara Zankoul, hem fotoğrafları hem de NFT çalışmaları ile dikkat çekiyor. Fotoğrafları aracılığıyla günlük insan davranışlarını ve sorunlarını yakalayan Zankoul izleyicileri, fotoğraflara ve ardındaki hikayelere ilişkin kendi yorumlarını katmaya davet ediyor.

“The Zoo, The Unseen”

Eserleri sadece kavramsal kimlikleriyle değil zamansızlıklarıyla da öne çıkıyor. Sanatçının çalışmaları anları belgelemeye değil onları yaratmaya odaklanıyor. Üniversitede ekonomi okuyan 1987 doğumlu sanatçı, fotoğraf çekmeye 2009 yılında hobi olarak başladığını söylüyor. CNN’e konuşan Zankoul, “Zamanla bu hobi büyüdü ve bir takıntı haline geldi. Kendi dünyalarımı yaratmayı seviyorum” diyor.

“Beirut 06:07”

Kendi kendini yetiştirmiş bir fotoğrafçı olarak Zankoul’un çalışmaları bugüne dek Dubai, Beyrut, New York ve Londra’daki galerilerde sergilendi. Sanatçının son sergisi Paris’teki IHAM NFT sanat galerisinde ziyaretçilerle buluştu. NFT eserlerin yer aldığı New French Touch adlı grup sergisi 7 Ekim tarihine kadar devam edecek.

“Split”

Sergide Zankoul’un “L’impertinente” adlı NFT eseri yer alıyor. Zankoul’un yaklaşık 75 bin takipçiyle Instagram’da da büyük bir hayran kitlesi bulunuyor.

İlginizi çekebilir:  Damien Hirst, Yanlış Tarihlendirmelere Devam
“Politicians”

Lübnan Tarihinin En Büyük Krizi

Zankoul’un memleketi Lübnan, Dünya Bankası’na göre tarihinin büyük ekonomik krizini yaşıyor. 2019’dan bu yana krizle mücadele etmeye çalışan ülkede, hükümetin eylemsizliği, partiler arasındaki anlaşmazlıklar ve mali kaynakların yetersizliği krizin gittikçe büyümesine neden oldu. Krizden önce 440 dolar olan asgari ücret bugün 30 doların altında. 1 ABD doları 2019 yılının Ağustos ayında 1500 Lübnan lirasıydı ancak bugün 40 bin Lübnan lirasına yükseldi.

“The No One”

Günde 2-3 Saat Elektrik

Kriz ülkedeki elektrik altyapısını da vurdu. Lübnan Merkez Bankası’ndaki döviz rezervlerinin erimesiyle kurum, ülkede yakıta verilen devlet desteğini kaldırdı. Bu nedenle yakıt bulamayan elektrik santralleri elektrik üretememeye başladı. Ülkede aylardır halka günde 2-3 saat elektrik sağlanıyor. Kriz ülkedeki banka sektörünü de vurdu. Bankalardaki mevduat hesapları hükümet tarafından döviz rezervlerinin erimemesi için dondurulunca halk bankalara akın etti. Onlarca kişi silah zoruyla hesaplarındaki paraları almaya çalıştı.

Previous Story

Invisible Disco’dan “Angel”

Next Story

Nobel Edebiyat Ödülü Annie Ernaux’nun

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.