Anish Kapoor’dan Nanoteknoloji Hamlesi - ArtDog Istanbul
Anish Kapoor Studio, 2020 Kapoor Black ©Anish Kapoor. All rights reserved DACS, 2021 / Source: gallerieaccademia.it

Anish Kapoor’dan Nanoteknoloji Hamlesi

//

İngiliz heykeltıraş Anish Kapoor gelecek yıl yapılacak olan Venedik Bienali’nde nanoteknoloji yardımıyla ürettiği eserleri sergileyecek. Kapoor, Venedik’teki Gallerie dell’Accademia ve Palazzo Manfrin’de sergisi açılacak olan ilk İngiliz sanatçı olacak.

İki bölümden oluşacak sergi, 20 Nisan 2022’de başlayacak. Serginin yapılacağı mekanların özellikle Rönesans dönemine ait eserleri ve tarihte önemli yer edinmiş usta ressamların eserlerini sergilediği biliniyor.

              Anish Kapoor, Dark Brother, 2005, Mixed media and pigment, Museo d’Arte Contemporanea Donna Regina, Naples                                   ©Anish Kapoor. All rights reserved DACS, 2021 / Source: gallerieaccademia.it

Bienalden Birkaç Gün Önce

Venedik Bienali ise Kapoor’un sergisinin başlangıcından sadece birkaç gün sonra başlayacak. Sergideki eserlerle ilgili ayrıntılı bilgi henüz verilmemiş olsa da, ağırlıklı olarak fizik ve kimyanın konusu olan karbon nanoteknolojisiyle ilişkili olacağı belirtildi. Gallerie dell’Accademia, sergiyi organize etmesi için Amsterdam’daki Rijksmuseum’ün direktörü, sanat tarihçisi Taco Dibbits ile anlaştı.

Left: Anish Kapoor, Untitled, 1992, Sandstone and pigment, 230x122x103 cm
Right: Anish Kapoor, Void, 1989, Fibreglass and pigment, 200x200x152.5 cm.
Photograph: Michel Zabe
©Anish Kapoor. All rights reserved DACS, 2021 / Source: gallerieaccademia.it

Geçmişin Sanatıyla Diyalog

ARTnews’in haberine göre sergiyle ilgili olarak konuşan Kapoor, “Gallerie dell’Accademia’ya davet edilmek büyük bir onur” derken; sanatçı yeni işlerinin ‘geçmişin sanatı’ ile diyalog içinde olduğunu düşündüğünü paylaştı.

Anish Kapoor 1990’da Venedik Bienali’nde Britanya’yı temsil etmişti.

Anish Kapoor. Photo: George Darrell
Previous Story

Bu Kıyafetler Aslında ‘Yok’

Next Story

Sanal Gerçeklik Sergisi Müze Gazhane’de

0 0,00