İstanbul Modern

Yarıyıl Tatili: İstanbul’da Çocuklara Sanat

Çocukların yarıyıl tatilini fırsat bilen İstanbul'daki birçok kültür sanat mekanı, çocukların kültür bilincini oluşmasında katkı sağlamak için çeşitli etkinlik ve atölyeye ev sahipliği yapıyor.

/

Yoğun bir eğitim-öğretim döneminin ardından yarıyıl tatili başladı. Çocukların yarıyıl tatilini fırsat bilen İstanbul’daki birçok kültür sanat mekanı, çocukların kültür bilincini oluşmasında katkı sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler ve atölyelere ev sahipliği yapıyor. Yarıyıl boyunca düzenlenecek etkinliklerde çocukların yaratıcı düşünmeleri desteklenerek, sanatsal üretim ile sosyal ve duygusal becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

İş Bankası Resim Heykel Müzesi

Cumhuriyet’in 100. yılında kapıları açan Beyoğlu’ndaki Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, yarıyıl tatilinde farklı yaş gruplarından çocuklara ücretsiz atölyeler sunuyor. 20 Ocak-2 Şubat tarihleri arasındaki atölyelerde müzenin Türk Resmini İzlemek adlı kalıcı sergisinde yer alan soyut eserler aracılığıyla çocuklar soyut kavramlar dünyasıyla tanışıyor.

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi

Resim Heykel Müzesi’nde çocuklar için yarıyıl tatil programı

27 Ocak Cumartesi, Benim Hayvan Dostlarım: Çocukların yaratıcılığı geliştirmeye odaklanan atölyede Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin Türk Resmini İzlemek kalıcı sergisinde yer alan “Hayvanlar Aleminden’’ başlığı altında sergilenen resimler ve heykeller 3-5 yaş grubundan çocuklarla birlikte incelenecek. Daha sonra  bir habitat seçecek çocuklar, farklı malzemeler kullanarak seçtikleri habitatta yaşayabilecek bir hayvanın heykelini yapacaklar.

31 Ocak Çarşamba, Çocuklar için Yaratıcı Heykel Atölyesi: Müzenin koleksiyonda yer alan seramik ve heykel çalışmalarının inceleneceği bu atölyede, çocuklar Zühtü Müridoğlu’nun heykelinden ilhamla tel kullanarak kendi heykel çalışmalarını üretecekler.

1 Şubat Perşembe, Benim Müzem: Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin Beyoğlu’ndaki binasından yola çıkan bu atölye çocukları mimarlık disiplini tanıştırmayı hedefliyor. Çocuklarla birlikte “Bir bina nasıl oluşturulur?”, “Mekân ve malzeme arasında nasıl bir ilişki vardır?” sorularına cevap aranacak atölyede tasarımın yapı taşlarından “renk ve doku”yla ilişki kurarak Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi binasını gündelik malzemelerle yeniden tasarlayacaklar.

2 Şubat Cuma, Çocuklar için Yaratıcı Heykel Atölyesi: Koleksiyonda yer alan seramik ve heykel çalışmalarının inceleneceği bu atölyede, çocuklar Zühtü Müridoğlu’nun heykelinden ilhamla tel kullanarak kendi heykel çalışmalarını üretecekler.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek atölyeler ve tarihleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye Resim Heykel Müzesi web sayfasından ulaşılabilir.

Meşher

Meşher, Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisinden ilhamla hazırladığı ücretsiz çocuk atölyelerine yarıyıl tatilinde de devam ediyor.

Alexandre V. Pankoff, “Constantinople.”1922-1924. Meşher, Göz Alabildiğine İstanbul sergisinden

23 Ocak Salı, Afiş Tasarımı Atölyesi: Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisinde yer alan afişler ve İstanbul üzerine bir sohbetin ardından çocuklar, bu atölyede hayalini kurdukları bir seyahat için afiş tasarlayacaklar.

25 Ocak Perşembe, İstanbul’dan Bildiriyorum: Seyahatname Atölyesi: Atölyede çocuklar, sergisinde yer alan, Guillaume Joseph Grelot ve George Sandys’e ait seyahatnameleri inceleyecek; sanatçılardan aldıkları ilhamla kendi seyahatnamelerini yazacaklar.

31 Ocak Çarşamba, Yapboz Atölyesi: Sergisinde yer alan, 20. yüzyılın başında üretilmiş panoramik Tophane ve Sarayburnu görünümlü yapbozdan hareketle atölye katılımcıları kendi yapbozlarını oluşturacaklar.

1 Şubat Perşembe, Düşlediğim Şehrin Manzarası: Panorama Atölyesi: Yine Göz Alabildiğine İstanbul sergiden yola çıkarak çocuklarla önce panoramanın anlamı ve tekniği üzerine konuşulacak, ardından farklı dönemlerde yapılmış İstanbul panoramalarından örnekler incelenecek. Bu atölyede çocuklar düşledikleri şehrin panoramasını çizen sanatçılara dönüşecekler.

Atölyelere katılım ücretsizdir. Gerekli malzemeler Meşher tarafından karşılanacaktır. Detaylı bilgi ve kayıt için adresleri ziyaret edilebilir.

Müze Gazhane

İBB Miras ve Gazhane Çevre Gönüllüleri iş birliğiyle 2021 senesinde Hasanpaşa Gazhanesi’nin bir sanat ve kültür merkezine dönüştürülmesi ile açılan Müze Gazhane, yarıyıl tatili boyunca yetişkinlere ve çocuklara yönelik bir dizi etkinlik düzenliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz gerçekleştirilecek sanat, müzik ve sinema atölyelerinde çocukların sosyalleşmesini ve farklı konularda deneyimler kazanmasını amaçlanıyor.

Müze Gazhane

Müze Gazhane’de gerçekleşecek yarıyıl etkinlikleri için ayrıntılı bilgiyi adresinden öğrenebilir, etkinlik programlarını İBB sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Pera Öğrenme’den Yarıyıl Tatili Atölyeleri

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi Öğrenme Programları, Yarıyıl Tatili Atölyeleri kapsamında 23 Ocak-4 Şubat arasında çocuklar ve öğretmenler için sergi turu ve atölyeler düzenliyor. Pera Müzesi’nin güncel sergileri Gelecek Hatıraları ve Tam Yerinden ile koleksiyon sergileri Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar, Osman Hamdi Bey, Kahve Molası, Ağırlık ve Ölçü Sanatı’ndan ilhamla hazırlanan tatil programında öğrenciler, ilgili sergiyi rehber eşliğinde gezdikten sonra kendi yaş gruplarına yönelik yaratıcı sanat çalışmalarına katılabilecek.

Pera Müzesi Yarıyıl Tatili Atölyeleri programı

Pera Müzesi’nde gerçekleştirilecek 4-6, 7-12 ve 13-17 yaş gruplarına özel etkinliklerin bulunduğu programda öğrenciler; ahşap baskı, heykel, çivi yazısı, stop-motion animasyon, Kintsugi, papier-mâché (kağıt hamuru) gibi farklı teknikleri deneyimleme fırsatı bulacak. Çocukların velileriyle birlikte katılabileceği bir etkinliğin de yer aldığı program 15 farklı yaratıcı sanat atölyesinden oluşuyor.

Pera Müzesi’nde önümüzdeki günlerde gerçekleşecek bazı etkinlikler ise şöyle:

23 Ocak Salı – 4 Şubat Pazar, Kağıt Hamurundan Kase: Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu’ndan yola çıkan Gelecek Hatıraları sergisini rehber eşliğinde gezen çocuklar, koleksiyondan bir seçkiyi ve sanatçıların onlardan ilhamla ürettikleri güncel eserleri inceleyecekler. 9-12 yaş grubu için ileri dönüşüm tekniklerinin öne çıkarılacağı etkinliğin atölye bölümünde ise papier-mâché (kağıt hamuru) tekniğiyle seramiği andıran rengarenk kaseler tasarlayacaklar.

25 Ocak Perşembe, Müzede Drama: Resimlerin İzini Sürmek: Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisinden yola çıkan etkinlikte 13 -17 yaş grubunda gençler, sergileri eğlenceli bir şekilde deneyimlemenin yollarını öğreniyor. Doğaçlama, canlandırma ve oyunlar içeren etkinlik, atölye alanında başlayarak sergi salonunda devam ediyor. Sosyal-duygusal öğrenme süreçlerine aktif olarak dahil olan katılımcılar, sanatın rehberliğinde diplomasi tarihinin dolambaçlı yollarında gezinirken resimlerin ötesindeki hikâyeler ve ilgi çekici kişiliklerle tanışıyor.

3 Şubat Cumartesi, Objelerin Müze Yolculuğu: Pera Öğrenme’nin yarıyıl tatilinde öğretmenlere yönelik hazırladığı bu etkinlik ise müzenin Ağırlık ve Ölçü Sanatı sergisinden ilham alıyor. Bu etkinlikte katılımcılar, Pera Müzesi koleksiyon sergilerine yönelik, müfredata uygun öğretmen rehber kitapçıklarını derslerinde nasıl kullanabileceklerini, öğrencilerine sergileri nasıl gezdirebileceklerini ve farklı yaş gruplarına yönelik etkinlikler oluşturma yollarını yaratıcı drama yöntemiyle sunuluyor.

Pera Öğrenme tarafından düzenlenen Yarıyıl Tatili Atölyeleri programı hakkında detaylı bilgi için adresi ziyaret edilebilir.

Sakıp Sabancı Müzesi

Çocukların zihinsel, sosyal ve duygusal becerilerinin gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen Sakıp Sabancı Müzesi Yarıyıl Atölyeleri, 4 – 10 yaş arası çocuklara yönelik birbirinden farklı 11 atölye çalışmasına ev sahipliği yapıyor.

Sakıp Sabancı Müzesi Arkeolojik Kazı etkinliği

İlki 21 Ocak Pazar günü başlayacak atölye programın bir bölümü ise şöyle:

23 Ocak Salı, Arkki ile Gelecekteki Yaşam atölyesi: 7-10 yaş grubuna yönelik hazırlanan atölyede çocuklar, geleceğin şehirlerini güzel, sürdürülebilir ve kapsayıcı hale getirecek fikirlerini üç boyutlu maketlerle dönüştürecekler.

24 Ocak Çarşamba ve 1 Şubat Perşembe, Arkeolojik Kazı: 5-9 yaş arası çocuklar için JR. Archaeologist ekibi tarafından düzenlenecek etkinlikte geleceğin kültür mirasının koruyucusu olan çocuklar, uzman arkeolog ve bir konservatör eşliğinde kazı yapacak, eserlerin toprak altından müzeye varan yolculuğuna tanıklık edecekler.

25 Ocak Perşembe, Müze Girişi Hızlı Şerit: Müzede bilet satışının ve giriş prosedürünün incelenmesiyle başlayacak atölyede çocuklar, müze girişindeki olası uzun kuyrukların nasıl engellenebileceği üzerine düşünecek, Lego Spike Essential setini kullanarak biletini önceden alanlar için müze girişinde hızlı bir şerit inşa edecekler.

27 Ocak Cumartesi, Eserleri Koruyorum: Konservasyon Atölyesi: Atölyesi 5-9 yaş çocuklar için 27 Ocak Cumartesi, günü gerçekleştirilecek. Çocuklar, organik ve inorganik eserlerin korunması ve onarılması konusunda kapsamlı bir bilgi kazanacak, Görünenin Ötesinde Osman Hamdi Bey sergisini gezerek, bilimsel süreci öğrenecek ve belgeleme ile teşhis, yüzey temizliği, restorasyon ve konservasyon konularında uygulamalı deneyim yaşayacaklar.

30 Ocak Salı, Tanıdık Bir Yüz: Modernizm İzinde Türk Resmi sergisinde yer alan Abidin Dino, Halil Paşa, İbrahim Çallı gibi Türk resim sanatının önde gelen isimlerinin çalışmaları üzerinden portre ve otoportre kavramlarının keşfedileceği Tanıdık Bir Yüz atölyesi 30 Ocak Salı günü 3-5 yaş çocuklara yönelik gerçekleştirilecek.

2 Şubat’a kadar sürecek atölyelerle ilgili ayrıntılı bilgi ve katılım için müzenin web sitesi ziyaret edilebilir.

Borusan Contemporary Çocuk Atölyeleri

Borusan Contemporary’nin farklı yaş gruplarındaki çocuklar için tasarladı öğretici atölye etkinlikleri Ocak ayı boyunca devam ediyor. Ay boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde çocuklar, minimalizmle tanışacak; doğa, biyoçeşitlilik ve genetik mutasyon kavramları üzerine sohbet edecek; ana ve ara renklerin yanı sıra sıcak ve soğuk renkleri keşfedecek; bilim, sanat ve tasarımı bir araya getirecekler.

Borusan Contemporary Çocuk Atölyeleri

28 Ocak Pazar, Karanlıkta Gizlenen Renkler: 6-8 yaş grubundaki çocuklar için tasarlanan atölye, “Dijital Mitolojiler” sergi turuyla başlayacak. Atölyede çocuklarla Keith Sonnier’nin “Balo Salonu Avize Yerleştirmesi” isimli eseri üzerinden renk, ışık ve şekil kavramları hakkında sohbet edilecek. Ardından çocuklar, kendilerine verilen malzemeyi diledikleri gibi kesecek, renklendirecek ve tuvallerine yerleştirecekler.

28 Ocak Pazar,  Meraklı Gözler: 8-12 yaş grubuna yönelik düzenlenecek atölyede ise seçili sanat eserleri üzerinden ışığın yansıma prensipleri ve çeşitli görüntülerin oluşumu üzerine çocuklarla sohbet edilecek. Atölyenin üretim aşamasında ise bilim, sanat ve tasarım bir araya gelecek; çocuklar boya, karton, ayna gibi çeşitli malzemeler kullanarak kendi periskoplarını üretecekler.

Atölyeler hakkında ayrıntılı bilgi için adresi ziyaret edilebilir.

İstanbul Modern

İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin  7–10 yaş aralığındaki çocuklar için hazırladığı Çocuklar İçin Yarıyıl Sanat Okulu, sanatın farklı kavramlarına ve üretim biçimlerine odaklanıyor. Mikro Formlarla Sanat, Hazır Nesne ile Heykel, Lekeler ve Çizgiler, Kentin Kolajları, Mono Baskı, Boyanın Öyküsü, Duvarların Resmi, Modern Figüratif Resimler, Lirik mi Geometrik mi? ve Manzaranın Dönüşümü adlı atölyelerde çocuklar, müze eğitimcileriyle birlikte sanatı yorumlayacaklar ve sanatsal üretimler gerçekleştirecekleri atölye çalışmalarına katılabilecekler.

İlginizi çekebilir:  Dora Maar'ın Gözünden Picasso
İstanbul Modern Yarıyıl Sanat Okulu

22 Ocak–2 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek programda yer alacak bazı atölyeler ise şöyle:

24 – 31 Ocak, Lekeler ve Çizgiler: Çizgi, leke ve doku gibi sanatın temel kavramlarına ve doğaçlama tekniğine odaklanan programda çocuklar, müze koleksiyon sergisindeki sanat çalışmalarını inceleyecekler. Programın atölye uygulamasında ise çocuklar sulu boya tekniğiyle oluşturacakları doğaçlama lekeler ve farklı karakterlere sahip çizgilerle  desen çalışmaları tasarlayacaklar.

22 – 29 Ocak, Boyanın Öyküsü: Program, boya üretiminin tarihine ve doğal malzemeler ile çalışan sanatçıların üretim süreçlerine odaklanarak çocukları doğa ve çevremize sanat aracılığıyla bakmaya davet ediyor. Müze koleksiyonundan sanat çalışmalarının yorumlandığı ve boya üretiminin tarihini özetleyen bir sunumun ardından çocuklar atölyede, baharatlar, kına ve çivit gibi malzemelerle kendi doğal boyalarını hazırlayıp resimlerini tamamlayacaklar.

23 – 30 Ocak, Hazır Nesne ile Heykel: Çağdaş sanat üretimlerinde hazır nesne kullanımına odaklanan program,  heykel sanatının tarihi ve üretim türlerine dair kısa bir sunumla başlıyor. Daha sonra müze koleksiyon sergisindeki heykel çalışmalarını yorumlayan çocuklar atölyede, kullanım amacını yitirmiş karton ruloları boyayıp birleştirerek küçük heykeller oluşturacaklar.

İstanbul Modern, 10 farklı atölyenin en az beşine katılan çocuklara Çocuklar İçin Yarıyıl Sanat Okulu Katılım Belgesi de verecek. Program hakkında detaylı bilgi için adresi ziyaret edilebilir.

İBB’den Ücretsiz Yarıyıl Etkinlikleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi’nin 20 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında düzenleyeceği “Sömestir Şenliği”yle İstanbul’un farklı ilçelerindeki 15 mekânda çocuklara yönelik 508 etkinlik gerçekleştirilecek.

İBB Şehir Tiyatroları, Bir Gece Masalı oyunundan

Tüm çocuklar için ücretsiz olan şenlikte tiyatrodan atölyelere, konserlere kadar birçok eğitici, öğretici ve eğlenceli etkinliğin yer alıyor. Etkinlikler Arnavutköy Eğitim, Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi, Beylikdüzü FSM Kültür ve Sanat Merkezi, Yedikule Gazhane gibi İstanbul’un farklı ilçelerindeki mekânlara yayılıyor.

İBB Şehir Tiyatroları da şenlik kapsamında “Herkes Sihirbaz Olacak”, “Karagöz Çiftlik Bekçisi”, “Elma Kurdu Kırtık”, “Bir Gece Masalı”, “Bir Gün Ayakkabımın Teki”, “Rüya”, “Bekçi ile Postacı”, “Çöpsüz Dünya”, “Fındıkkıran” gibi tiyatro oyunlarını yarıyıl boyunca çocuklar için sahneleyecek. Çocuklara resim, kolaj, yaratıcı dans, fotoğraf gibi yeni becerilerin de edinileceği atölyeler sunulacak. İBB, 100’üncü yıl ruhunu yaşattığı “Cumhuriyet Otobüsü” ile de İstanbul’un dört bir yanında şehrin gösteri alanlarına uzak bölgelerinde yaşayan çocuklara ulaşacak.

İBB Kültür AŞ, sömestir tatilinde Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Miniatürk’te 18 yaş ve altı tüm gençleri ücretsiz ağırlıyor. Etkinlikten yararlanmak için 18 yaş altı olmak, kimliğini yanında taşımak ve Radar İstanbul uygulamasını indirip kayıt olmak yeterli.

İBB’nin etkinlikleri hakkında detaylı bilgiye adresinden ulaşılabilir.

Cumhuriyetin Yüzü Sergisi Çocukları Ağırlıyor

Borusan Kocabıyık Vakfı’nın, erken Cumhuriyet dönemindeki çok boyutlu toplumsal dönüşümün kültüre, sanata ve sosyal yaşama izdüşümlerine odaklanan Cumhuriyetin Yüzü sergisi, yarıyılda çocukları ağırlayacak. Sergi kapsamında düzenlenecek turlar, çocukların merak duygularını uyandırmayı ve tarihi konularda bilgi edinmelerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Borusan Kocabıyık Vakfı Cumhuriyetin Yüzü sergisi

Borusan Hikâye Evi Sergide programı: Tarihe karşı merak duygusunu uyandırmayı hedefleyen programda çocuklar, zaman tünelinden geçerek Cumhuriyetin ilk yıllarına tarihi bir yolculuğa çıkıyor. Katılımcı sayısının sınırlı olduğu bu program sömestrde 23, 25, 26, 30, 31 Ocak saat 14.30’da ve 1 Şubat’ta 12.00’de 7-9 yaş arasındaki çocuklara özel olarak gerçekleşecek. Çocuklara uzman eğitmenlerin eşlik edileceği gezide katılımcı sayısı ise sınırlı. Etkinliğe rezervasyonlar adresi üzerinden alınabilir.

Atölye Pikolo: 20 ve 26 Ocak tarihlerinde 8-12 yaş grubuna yönelik düzenlenecek sergi turunun ardından çocuklar, Cumhuriyet’in kendileri için anlamını renkleri ve kelimeleri kullanarak yapacakları kolektif bir sanat çalışması ile görselleştirecekler. 15 çocuğun katılımı ile sınırlı olan tur yaklaşık 1 saat sürecek. Katılım için 18 ve 24 Ocak, saat 14.00’te Galataport İstanbul mobil uygulamasında açılacak atölye ekranından, kontenjanla sınırlı olan koodlar alınabilecek.

Kalyon Kültür

Nişantaşı’ndaki tarihi Taş Konak’ta yer alan Kalyon Kültür, yarıyıl boyunca ücretsiz gerçekleştireceği programlarla çocukların sanatsal becerileri geliştirmeyi hedefliyor. Tatil boyunca uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek ebru, seramik, biyomimikri atölyelerinde çocukların becerilerini geliştirip yetkinliklerini artırmak amaçlanıyor.

Kalyon Kültür, Çocuklar için Ebru Atölyesi

25 Ocak Perşembe, Çocuklar için Seramik Atölyesi: Banu Aslan Tunak yönetimindeki atölyede çocuklar hiçbir deneyime gerek olmadan eğitmen eşliğinde kendi seramiklerini yapabilecekler. Atölyede teorik bilginin yanı sıra seramik çamurunu tanıma, şekillendirme teknikleri aşamalı olarak öğrenecekler.

27 Ocak Cumartesi, Ebru Atölyesi: Çocuklara geleneksel sanatların etkileyici alanlarını tanıtmayı amaçlayan atölyede ebru sanatı ve kullanım alanları incelenecek. Çocukların renkler ve tasarım konusunda duygularının özgürce ifade edileceği etkinlikte el becerini de geliştirmeleri hedefleniyor.

Atölyeler hakkında bilgi almak ve kayıt yaptırmak için adresini ziyaret edebilirsiniz.

Akbank Sanat

30 yıldır Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimini destekleyen Akbank Sanat, Ocak ayı boyunca farklı yaş gruplarından çocukların katılabileceği ücretsiz atölyelere ev sahipliği yapıyor. Akbank Sanat’ın ücretsiz çocuk atölyelerine katılım 15 kişilik kontenjan ile sınırlı.

Akbank Sanat, Geri Dönüştürülmüş Kâğıtlar ile Kartpostal Yapımı

25 Ocak, Mahallem İstanbul Atölyesi: Atelier Biiz’in yürütücülüğünde yapılan haritalama atölyesinde çocuklar bir kâşif gibi kendi İstanbul’unu keşfediyor. Yön bulma konusunda ipucu oluşturabilecek aynı zamanda da öğretici olacak bazı öne çıkan sembolleşmiş anıt, bina ve kültür varlıkları gibi çeşitli noktalara ait ipuçlarının bulunduğu İstanbul haritası üzerinde çocuklar, kendi yaşadıkları mahalleyi, okulunu ya da sürekli uğradığı yerleri derleyerek tıpkı bir gezgin gibi kendilerine ait bir rota oluşturacaklar. Sonrasında rotanın öne çıkan anıtlarını ve mekânlarını görselleştirerek birer flanör gibi alternatif bir İstanbul haritası oluşturacaklar.

25 Ocak, Geri Dönüştürülmüş Kâğıtlar ile Kartpostal Yapımı: Bu atölyede çocuklar, kullanıp tükettikleri sandıkları kağıtlardan el yapımı yepyeni kağıtlar oluşturarak hem çevre bilinci ve geri dönüşümün önemini konuşacaklar hem de sanatsal yaratıcılıklarını ortaya çıkaracaklar. Geri dönüştürülmüş kağıtlardan ürettikleri yeni kağıtların üzerini çocukların kendi getirdikleri malzemeleri de kullanarak de sükore edebilecekleri atölyede, sürdürülebilirlik hakkında bilgi sahibi olurken birbirinden eğlenceli ve özgün kartpostallar üretecekler.

26 Ocak, Sanat Dengeler: Geometrik Desenler: Bu atölyede çocuklar,  ahşap denge materyalleri ve bloklar ile yapılar oluşturup denge kavramının hayatta ve sanattaki kullanımını konuşacaklar. Sonrasında kendi keseceğimiz geometrik şekiller ile yüzey düzenlemesi yapıp birbirinden yaratıcı hayvan çizimlerini bu yüzeylere oturtarak denge araştırmaları yapacaklar.

Akbank Sanat’ın ücretsiz çocuk atölyelerinin tamamını görmek ve daha detaylı bilgi almak için adresini ziyaret edebilirsiniz.

Arter Çocuk Atölyeleri

Sanatın tüm disiplinlerini kapsayan programıyla herkes için erişilebilir, canlı ve sürdürülebilir bir kültür ve yaşam platformu oluşturan Arter, bu yarıyılda da öğrencilerle buluşuyor. Arter programından yola çıkarak oluşturulan farklı yaş gruplarından çocukların, çeşitli malzeme ve üretim araçlarıyla karşılaşarak yaratıcı süreçlerini deneyimlemeyi amaçlıyor.

Arter Çocuk Atölyeleri, Tepetaklak Renkler

26 Ocak Cuma, Tepetaklak Renkler: 7-11 grubundaki çocukların katılımına yönelik bu atölyede, katılımcılar Sarkis’in SONSUZ adlı kişisel sergisinde yer alan Respiro eserinden ilhamla ışık, renk ve yansıma kavramlarına odaklanacaklar. Bilim ve sanatı buluşturan bu atölyenin üretim aşamasında, çocuklar, yer değiştirdikçe değişen, ışık ve hareket ile şekillenen anamorfoz resim tekniğini keşfedecekler. Atölyenin sonunda ise her çocuk, sürpriz anamorfik gökkuşağı çizimleri ile atölyeden ayrılacak.

27 Ocak Cumartesi, Kâğıttan Kolaj: 7–11 yaş aralığındaki çocuklara yönelik bu atölye, katılımcıları Arter’in Kendi Gölgesinde başlıklı grup sergisinde yer alan, farklı özellik ve renkteki kâğıtların kullanıldığı yapıtları keşfetmeye çağırıyor. Siyah ve beyaz, karanlık ve aydınlık gibi ikilikler üzerine bir sohbet etrafında şekillenecek atölyede çocuklar, çeşitli tekniklerle renklendirecekleri farklı dokulara sahip kâğıtları yırtarak, delerek ve katlayarak geometrik bir kolaj üretecekler.

30 Ocak – 2 Şubat, Gez, Bak, Çiz: “Gez, Bak, Çiz”, 6–9 ve 7–11 yaş aralığındaki çocukları Arter’in güncel sergilerini keşfetmeye çağırıyor. Arter’in rehber ekibi eşliğinde gerçekleştirilecek sergi turuyla başlayan buluşmalarda, çocuklar sergilenen yapıtlar üzerine sohbet edecekler ve bu yapıtlardan yola çıkarak kendi çizimlerini üretecekler.

Arter’in güncel Çocuk Atölyeleri’ni takip etmek ve ayrıntılı bilgi almak için adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ataşehir Belediyesi’nde Sömestir Şenliği

Ataşehir Belediyesi, Ataşehirli öğrencilerin yarıyıl tatili boyunca ücretsiz yararlanabileceği birbirinden renkli, 8 tiyatro oyunu ve 17 farklı atölye çalışması hazırladı.

Ataşehir Belediyesi Düştepe Oyun Müzesi, “Bilimi Sevdirme” atölyesi

23 Ocak Salı, Ayakkabıcı ve Sevimli Elfler: Makinist Gösteri Sanatları’nın, Mustafa Saffet Kültür Merkez’inde sahnelediği çocuk oyunu; çocuklara, yardım istemekten çekinmemek gerektiğini ayrıca hayal etmenin önemini ve karşılığını alacağımız en güzel iyiliğin karşılık beklemeden yapılan iyilik olduğunu öğretiyor.

28 Ocak Pazar, Küçük Prens ve Arkadaşları: Deniz Sanat Akademisi’nin, Cemal Süreya Etkinlik Merkez’inde sahnelediği Küçük Prens ve Arkadaşları çocuk oyunu, sevgi emek arkadaşlık bencillik ve hayatı anlamak gibi konuları eğlenceli ve öğretici şekilde aktarıyor.

 28 Ocak Pazar, Sıfır Atık: Mustafa Saffet Kültür Merkez’inde, Tiyatro Karıncanın sahnelediği çocuk oyunun da “Dünyamızı çöp yığını olmaktan nasıl kurtarabilir, önüne nasıl geçebiliriz?” ve çöp kirliliğinin önüne geçmek için neler yapılmalı? gibi konuları ele alıyor.

Ataşehir Belediyesi’nin Sömestir Şenliği ile ilgili ayrıntılı bilgi için Ataşehir Kültür web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

Previous Story

Galeri Yangını Picasso ve Goya’yı Yaktı

Next Story

14 Yıl Önce Çalınan Picasso ve Chagall Bulundu

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.