“İki Güneş Altında” Sergisi İçin Son Günler - ArtDog Istanbul
İnci Eviner, Untitled Tuval üzerine akrilik, imzalı. 2011 tarihli. 130x200 cm, 1956

“İki Güneş Altında” Sergisi İçin Son Günler

Eskişehir'deki  Odun Pazarı Modern Müze'de devam eden "İki Güneş Altında" sergisini ziyaret edebilmek için son gün 21 Temmuz. 

Odunpazarı Modern Müze, Erol Tabanca Koleksiyonu’ndan bir seçki sunan “İki Güneş Altında” sergisi 21 Temmuz’da sona eriyor. Aslı Seven küratörlüğündeki sergi, gökyüzünde iki güneş olasılığının açtığı mitolojik ve spekülatif ufuklardan, dünyadaki varoluşumuzun Güneş’le olan derin bağlantılarına uzanan bir keşif yolculuğu sunuyor.

Mehmet Güleryüz, Aynı Rüzgar The Same Wind, Tuval üzerine yağlı boya, 100 x 100 cm, 1986, Erol Tabanca Koleksiyonu

Sergi, Erol Tabanca Koleksiyonu’ndan resim, heykel ve videoya kadar uzanan çeşitli disiplinlerde üretilmiş eserlerle güneş ışığı, gölgeler ve atmosferik kırılmalar etrafında şekillenerek optik, termal, metamorfik ve duygusal olgulara dair bir duyarlılık paylaşıyor.

45 yerli ve yabancı sanatçının yapıtlarının yer aldığı sergi, iki güneş fikriyle hayali bir varsayım sunarak, güneşle değişen ilişkimizi farklı perspektifler aracılığıyla ele alıyor. Sergideki eserler, OMM’un Kengo Kuma and Associates imzalı mimarisinden ilham alırken, müzenin güneş ışığı ve çevre ile kurduğu kademeli, geçirgen ilişkiyi üçlü bir kurguyla takip ediyor.

Yeni Sergi “Ehlikeyif”

OMM  5. yılını çağdaş eserleri ve fantastik tasarımları bir araya getiren Ehlikeyif” sergisiyle kutlamaya hazırlanıyor. Küratörlüğünü İdil Tabanca’nın üstlendiği sergi, form ve işlev arasındaki ilişkiyi yeniden tanımlarken, sanat ve tasarım arasındaki geleneksel sınırların ötesindeki yaratıcılıklarıyla tanınan uluslararası sanatçı ve tasarımcıların eserlerini bir araya getiriyor. Sergi 8 Eylül itibariyle OMM’da ziyaretçiyle buluşacak.

Mamali Shafani, Sandalye, Epoksi ve reçine 210x160x170 cm. 2021 Mamali Shafani ve Everyday Gallery’nin izniyle. Fotoğraf: Sean Davidson

Sergide, Audrey Large, Barbora Zilinskaite, Batten & Kamp, Bertrand Fompeyrine, Charlotte Kingsnorth, Chris Wolston, Elissa Lacoste, Faye Hadfield, Gaetano Pesce, Guido Casaretto, Guillermo Santoma, Karl Monies, Linde Freya Tangelder, Max Lamb, Mesut Öztürk, Odd Mater, Schimmel & Schweikle, Serban Ionescu, Sigve Knutson, Studio EO, Studio Yellowdot, SuperNormal, Thomas Barger, Willem Van Hoff ve Slavs and Tatars‘ın doğanın unsurları ve bedenden aldıkları ilhamla gündelik nesnelere tasarımlarıyla ruh katan  çalışmalarına yer veriliyor.

*OMM, 22 Temmuz – 7 Eylül tarihleri arasında yeni sergi hazırlıkları nedeniyle ziyarete kapalı olacak. 8 Eylül Pazar günü ise “Ehlikeyif” sergisiyle birlikte yeniden kapılarını ziyaretçilere açacak. 

Misha Kahn, Yok Olmadan Önce, Plastik ve araba boyası, 80x315x114 cm, 2021. İdil Tabanca Koleksiyonu, Sanatçı ve Friedman Benba’nın izniyle. Fotoğraf: Sean Davidson

OMM Hakkında

Dünyaca tanınan Japon mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates’ın (KKAA) imzasını taşıyan ve etkileyici tasarıma sahip 4,500 m²’lik müze alanıyla OMM, eğitim programları, seminerler, sanatçı buluşmaları, atölye çalışmaları ve dinamik sergi programıyla kültürel gelişimin artırılmasını ve gençlerin sanatsal birikiminin güçlenmesini hedefliyor. Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve koleksiyoner Erol Tabanca tarafından Eskişehir’de kurulan ve 7 Eylül 2019 tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan OMM’da koleksiyondan eserlerin yanı sıra, farklı disiplinlerden çağdaş sanatın uluslararası isimleri evrensel bir bakışla sergi programında yerini alıyor.

Previous Story

Venezuelalı Sanatçının Gözünden “İstanbullular”

Next Story

29 Genç Sanatçı Belm’art Space’de

0 0,00