Sanatçı ve akademisyen Gülçin Aksoy.

Gülçin Aksoy: 1965-2024

Güncel sanatçı ve Atılkunst kolektifi kurucu üyelerinden, akademisyen Gülçin Aksoy, 59 yaşında vefat etti.

/

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde yüksek lisans ve sanatta yeterlilik eğitimini tamamlayan, kişisel üretimlerinin yanında ‘Atılkunst’ kolektifi gibi birçok ortak çalışmada yer alan, İstanbul ve Münih’te kişisel sergiler yapan ve ulusal ve uluslararası birçok sergide yer alan Gülçin Aksoy vefat etti.

1965’te  Samsun’da doğan sanatçı, İstanbul’da yaşıyordu. 1986 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olan Aksoy, 1990’dan beri MSGSF Resim Bölümü’nde öğretim üyeliği yapıyordu.

Kenar Süsü, C print, 2004

Gülçin Aksoy’un İşleri

2019’da Shulamit Bruchtein’in küratörlüğünü yaptığı “Çarşamba Topluluğu”, sergisinde yer aldı. Aynı yıl Pasajist’te “Hareketli Metin/Yüksek Sanat Kurulu” adlı kişisel sergiyi gerçekleştirdi. “Gidişimiz Muhteşem Olacak” adlı bina sergisinin katılımcı ve sergi planlayıcılarından biriydi.

Aile, Müdahale edilmiş hazır nesne, 2017

2018’de DAAD sanatçı ve akademisyen bursu ile Berlin’de bulundu. Yine aynı yıl Rum Okulunda “Koro” adlı kişisel sergisini, 2017’de ise Zilberman Galeri’de ‘A’ adlı ve Perşembe Pazarı’nda ‘Sevdiğim Aile Mezarlığı’ adlı eş zamanlı iki kişisel sergi gerçekleştirdi.  2014’te Depo’da açılan kişisel sergisi ‘Duble Hikaye’ ise sanatçının yaşamına dair kurgusal düzenlemeler içeriyordu. İlk kişisel sergisini 1991’de açmıştı.

İlginizi çekebilir:  Otomobil Kültürü Mercek Altında

1993’ten beri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü Öğretim üyesi olarak çalışan, ‘Halı Atölyesi’ni yürüten sanatçı, sanatsal üretimini eğitimci kimliğinden ayırmadan, birlikte öğrenmek ve üretmek üzerine konumlamıştı. Bu süreci içeren, öğrencileri ile ‘Academiae Youth Art Bienale’de sergilendi. Halı Atölyesi sürecinin bir parçası olan Atılkunst kolektifi ise sanatçının birlikte üretim modellerinden biriydi.

Ölümüne İsimsiz, Dokuma, 80 x 65 cm, 2013

Sanatçının katıldığı diğer sanat etkinliklerinden kimileri şöyle: “Mobilising Memory” Viyana,  4. Çanakkale Bienali, “Trading Station” Liverpool , 1. Klohausen Bienali  Münih, “City Scale” Münih- İstanbul, “I. İstanbul Yaya Sergileri,’, “60 Yıl 60 Sanatçı”, “Yerli Malı”, “Aileye Mahsustur” ve “Yurttan Sesler”.

Previous Story

Yazar Mario Levi Vefat Etti

Next Story

2024 Dünya Turu: Bienaller ve Sanat Fuarları

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.