Gerçeklikten de Öte - ArtDog Istanbul

Gerçeklikten de Öte

Ağaca Övgü (Treehugger) ve Bir Hayvanın Gözlerinden (In The Eyes of the Animal) isimli, birden çok duyu organını aynı anda harekete geçiren iki büyük çaplı sanal gerçeklik deneyimini sanatseverlerle buluşturuyor.

Marshmellow Laser Feast, Tree Hugger

Erol Tabanca kuruculuğunda hayata geçirilen Odunpazarı Modern Müze 7 Eylül’de gerçekleştireceği açılış etkinliğinin ardından 8 Eylül’de kapılarını ziyaretçilerine açacak. Ülkemizden ve dünyadan sanatçıların modern ve çağdaş eserlerinin sergileneceği ve yaklaşık 4500 metrekare alana sahip müzede sergileme alanları, çeşitli etkinlik mekanları, atölyeler, kafe ve müze dükkanı yer alıyor. OMM’nin 7 Eylül’deki açılışında İngiliz sanat kolektifi Marshmallow Laser Feast, Türkiye çapındaki ilk büyük çaplı sanal gerçeklik sunumunu gerçekleştirecek. Ağaca Övgü (Treehugger) ve Bir Hayvanın Gözlerinden (In The Eyes of the Animal) isimli, birden çok duyu organını aynı anda harekete geçiren iki büyük çaplı sanal gerçeklik deneyimini Dijital İletişim Sponsoru Vodafone Red’in katkıları ve Nec, CJ ICM ve Asimetrik’in desteğiyle ilk defa OMM’un 7 Eylül’deki açılışında sunacak.

Marshmellow Laser Feast, Tree Hugger

Sanatseverlerin 8 Eylül itibarıyla OMM’da deneyimleyebilecekleri yerleştirmeler, birlikte yaşadığımız organizmaları fark etmemizi ve onlara karşı sorumluluklarımızı bize hatırlatmayı amaçlıyor. Marshmallow Laser Feast’in direktörlerinden Ersin Han Ersin de yerleştirmelerin teknolojinin insanları toplumdan ve çevreden koparmakla suçlandığı fikrine meydan okuduğunu belirtiyor.

Marshmallow Laser Feast, Tree Hugger

Teknoloji, data, bilim ve sanatı bir araya getiren, sanal gerçekliğin sınırlarını zorlayan çalışmalarıyla tanınan Marshmallow Laser Feast’in ilk defa OMM’da sunulacak olan Ağaca Övgü’sü, kolektifin Dev Sekoya’dan başlayarak nadir ve nesli tükenmekte olan ağaçların sanal arşivine dönüştürmeyi planladığı çalışmasının ilk bölümü. Türkiye’de bu projeyle asıl amaçlanansa dijital fosiller ve sanal alanlar yaratarak insanların doğal dünyayla bağlantı kurabilmelerini sağlamak ve bu şekilde doğanın korunmasına destek olmak. Londra’daki Natural History Museum ile Salford Üniversitesi’nin iş birliğiyle ortaya çıkan ve Wawona, LIDAR, Beyaz Işık, CT taraması ve sanal gerçeklik gözlükleri kullanılarak geliştirilen Ağaca Övgü, alan ve zaman algısını değiştiren, görünmezi görünür kılan, unutulmaz bir deneyim vadediyor. Eser, kısa süre önce üç boyutlu hikaye anlatıcılığındaki yenilikçi yaklaşımından ötürü Tribeca Film Festivali’nin Storyscapes Ödülü’ne layık görüldü.

Previous Story

Sonbahar Müzayedeleri

Next Story

Bütün Yollar İstanbul’dan Geçiyor

0 0,00